КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 324
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Калгари, Канада
Забравиш да напиша:
Шеметке, и ние сме към банката, там си имат хора за тази работа, стига да си наясно какво искаш и да имаш пари за внасяне Peace

# 541
  • Монреал
Мамамия, пробвала съм се преди, но не успях - иска се силна воля. А иначе бременни, деца и болни не постят.

Дензъл, моля те сподели повече. Hug

# 542
  • На бял кон в Pierrefonds
Някой гледал ли е този цирк?

http://www.shrine-circus.com/

# 543
Причините са индивидуални, и може да държат почва само до време.
Напоследък тук все повече взе да ни наподобява БГ по много фактори и решихме, че като ще е така, то поне да сме си сред близките Simple Smile  Нещо ми идва в повече китайците... зажаднях за прах и цигани  Mr. Green

На по-сериозен тон- имаме нужда да поживеем малко и ние. За последните 6-7 години нито почивка, нито живот видяхме. Може би и лош късмет да не се попадне на работодател. Мъжът ми беше като вол терориран от индийски шеф. Професионално неможе да се реализира и да си е  инжинер, и да върши работата която обича. В крайна сметка беше авантюра и не съжалявам за което. ..... английският ми е далеч по-добър  Laughing

Да Ванкувър е скъп и всеки ден все по-скъп става. Причините за скъпотията са, че институциите като ток, транспорт и правителство са гладни за по-големи заплати (всяка година си ги увеличават), които няма откъде да си ги натрупат, освен от нас. А моята заплата  за 6 години с 1 цент не е мръднала, а и беше намалена съвсем наскоро. Такива малки неща които се натрупват и които ми мязат на родината.

То и там няма да е мед и масло, но поне знам че е нашенско и някак си го очакваш. Пък и не е решение взето на 100%. Ще отидем, ще видим, а ако не ни изнася ще отидем в друга част на Канада. Бритиш Колумбия напоследък ми е малко прехвалена Simple Smile

# 544
  • Vaudreuil Canada
Хи хи има нещо верно .. в Канада са като малките деца - бързо учат но само най-лошото....
Дензъл успех където и да отидете и да наминаваш в темата.

Рони, Мамамиа търся някой с малко повече хъс за индивидуална задачка .. тия в банката го карат много мързеливо и улегнало без излизане от общата рамка и без много персонална ангажираност. Меко казано срещнах се с двама и те знаеха някъде на половината от това, което аз знам по темата, та маааалко ме отчаяха.

# 545
  • Калгари, Канада
TarikMom, и аз така смятам. То и на мен волята ми куца за подобни неща.

Аз напоследък прегледах всички сайтове /който успях да изкопая/ за ферми в района ни, да си подобрим поне малко храненето с месни и пресни продукти. Ама на, пусто му нещо, дотам си остана.  ooooh!  Все започвам и все не довършвам нещата в тази сфера.
В тази връзка я да попитам: escorial, Вери,  колко финанси ви отиват за седмица за храна? /аз май ще трябва да отскоча до здравословната тема, белкем се „заразя” най-накрая/

Rоnniе, ние сме ходили на цирк Дю Шалей, беше страхотно. Бяхме и без деца, де  Wink
Аз бих отишла и на този, ама гледам, че няма да идва сега насам.

denzul, аз бих предложила първо тук да опитате в друга провинция и после да пробвате в родината, но вие си знаете най-добре. Успех, каквото и да решите! Hug

Шеметна, аз ползвам мъжа си за такива важни решения, той прави рисърчи и решава, аз само го разпитвам до дупка и го въртя на шиш докато се уверя, че е проверил всички варианти и е взел правилното решение.  Twisted Evil Много съм зла, все държа да имам последната дума /то зависи за какво, де  Wink/

# 546
Дензъл, тъжно е това,което казваш- звучиш огорчена и разочарована Sad
Ти си втората, която си тръгва откакто съм тук - е, сигурно има и други, но не пишат тук.
Направо се стряскам и се замислям дали аз ще успея Thinking, и без това някой път се чудя какво правя тук newsm78
Успех ви желая, каквото и да решите Peace

# 547
Шемет, няма страшно, още съм тук. Живот и здрве ще родя тук, така че поне за още 9 месеца сме тук Simple Smile ... но подготваме почвата. Whistling

# 548
  • Торонто
Честито на всички бъдещи майки!Специални поздрави на TakikMom за бебето и новата къща!

Преди 2 месеца се прибрахме в България. Споделих тогава тук какви са ни причините за това решение. Обещах тогава да ви пиша какви са ми впечатленията.

Искам да Ви кажя, че се чувстваме много добре. Чувството отново да си у дома не може да се сравни с нищо. Като обстановка Варна не мисля, че отстъпва на Монреал. До тук имаме един проблем и той е с училището на децата. В Канада завършиха подготвителен клас и в момента тук не могат да им го признаят. Стигнахме до решение, но все пак ми отне доста разговори и обиколки. Като минус отчитам бюрокрацията на всички нива, но поне е у дома и знаем как да се справим. По отношение на работата, всичко е наред. С опитът, който имаме + чуждите езици си намерихме бързо работа. Да, в Канада икономиката е по-развита, но тук сме равни с другите и това компенсира разликата.

Другото огромно предимство са близките и приятелите. Одобрявам възможността човек да поживее извън България, има много какво да се научи, но Канада е много далеч и ако не си платежоспособен се превръщаш в "отшелник".

Всичко това е само лично мнение и както всичко останало зависи от много обстоятелства. Споделям го, за да покажя и друга гледна точка.

Пожелавам на всички много късмет и здраве!!!!!

# 549
kiko, много хубаво, че писа и че си така позитивна! Радвам се, че сте намерили работа, уредили сте неудобствата с децата и се чувствате добре с близки и приятели - това липсва тук най-много, няма спор Sad Нашите роднини си тръгват след 2 дни и ни е едно тегаво от сега Sad Толкова ги чакахме и мина... Сега ще броим дните до другото лято.

дензъл, и аз съм изненадана, но го и очаквах донякъде предвид всички негативни впечатления и огорчения, които споделяш напоследък Sad Разбира се, че такива решения са индивидуални и зависят от страшно много фактори. И най-важния от всички е как се чувстваш и кое ти надделява. Ясно е, че тук липсва едно, там - друго. А за теб явно липсите от тук не са толкова големи, така че решението ще е по-лесно. Стискам палци в уреждането на всички детайли. И най-вече сега да си изкараш една спокойна бременност.
Ние минавахме през връщане в БГ и после ново идване тук, мисля, че повечето в темата знаят. Трънлив си е пътя и баланса се намира много трудно. В БК ни харесва природата най-вече и факта, че не спираме да обикаляме - това ни е почивката и отпускането. Така преглъщаме и скъпотията, и всичко. Но, както казах, всичко е въпрос на усещане.
Успех отново!  Hug

# 550
Аз пък търся добър агент за пенсионен фонд/инвестиционен фонд така че ако имате впечатления от някой различен от Даниел Кътев споделете моля.

Сещаm се, че фризьорката (Каmелия) mи е споmенавала, че mъжът и е инвеститор и играе на борсата, ако искаш ще се разтърся за координати, но няmаm преки впечатления. И ние сmе с банка.
Да, средна хубост според mен. Ако ходите с деца предвидете си от долраmата да си купите светещи гривнички или др. подобни щуротии, ако не искате да се оръсите 10-тина $ за подобна глупост...

# 551
В тази връзка я да попитам: escorial, Вери,  колко финанси ви отиват за седмица за храна?

Около 2500$-3000$ на месец...(Включвам и всякакви хранителни добавки)
Имай предвид и че само моят мъж яде животински продукти от цялото семейство, а те са най-скъпите.

300$ даваме на седмица само за пресни плодове и зеленчуци.

Denzul успех и от мен!

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 22:15 от escorial

# 552
Кико-01 надявам си спомняш какво бях писала преди няколко месеца
Носталгията която Ви мъчи ще мине бързо след като се видите с близки и роднини и еуфорията че сте заедно ще отшуми много бързо, повярвай ми преживяла съм го, и ще се сблъскате тогава с действителността и с абсолютно същите причини които са Ви накарали в началото да вземете решението да имигрирате в Канада. Все пак успех в избрания от Вас път.
Та сега Вие сте във фаза ЕУФОРИЯ, тя обикновено трае около 6 месеца. пиши ни пак след Нова година и след като направите една година в БГ и после на втората година. колкото до сравнението на Варна с Монреал Embarassed няма да е зле да прочетете тая статия на реномираната фирма Мерсер http://www.mercer.com/qualityoflivingpr София която в БГ има най-висок стандарт е около номер 100, да не говорим за Варна. Не ме разбирай погрешно, не казвам че в БГ трябва да не Ви харесва, но това мнение го очаквах и то е изцяло под въздействието на ЕУФОРИЯ-та. пиши впечатления след 6 месеца, година, две....

# 553
  • Калгари, Канада
denzul, страхотно е, че ще сте тук за раждането  Hug

kiko-01, радвам се, че сте добре, аз покрай denzul си мислех за вас – как ли се справяте. И аз съм малко черногледа като споделям мнението на Yanadark, но се надявам, че все пак има и шанс да греша. Дано за вас това да си остане правилното решение.  Peace

Escorial, благодаря ти за отговора.   bouquet

# 554
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата благодаря за инфото, а координатите мисля че ги имам.

kiko-01 успех, пък ще се радваме да наминаваш и да пишеш какви изменения търпят личните ви усещания.

Izma не се шашкай .. ако знаеш колко хора в БГ искат да са на твое място и колко хора тук искат да са си в БГ ще се уплашиш ... ама са много малко тези които правят някакви реални стъпки.

Моето мнение е, че емиграцията не е за всеки, но няма как да знаеш преди да опиташ  Mr. Green ....  В края на крайщата ако не опиташ цял живот ще съжаляваш, ако пък не ти харесва защо да седиш тук.... Най-лошото е като тук не ти харесва, но и в БГ не ти харесва и никъде другаде не те искат  hahaha

Ади че го ударих на философия ......  smile3505

Общи условия

Активация на акаунт