КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 295
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Izma не се шашкай .. ако знаеш колко хора в БГ искат да са на твое място и колко хора тук искат да са си в БГ ще се уплашиш ... ама са много малко тези които правят някакви реални стъпки

Ади че го ударих на философия ......  smile3505

А, защо, бе, добре е Peace
Аз съм писала и в друга тема - от една година само съм в Канада, ходя на училище да уча езика, не работя, нямам среда и общо взето ми е скучно Crossing Arms. В България имах страхотни приятели, бяха ми като семейство, бяхме много близки, и после се озовавам тук, където никой няма време за никой. Но горе-долу знаех, че ще е така Sad

Но от друга страна, три години чаках да дойда тук и да си съберем семейството ( Мъжът ми е от 4 год. в Канада), само аз си знам как съм живяла сама с двете деца Tired, така че не мисля скоро да се отказвам Naughty Просто някой път ме хващат лудите Twisted Evil
Но сигурно повечето от вас са минали през такъв период Rolling Eyes

# 556
  • Лавал-Пловдив
Значи само трябва да си намериш приятели и всичко ти е ОК.  Peace
Аз съдя по мене си - събрахме си се една група народ със сходни интереси ( туризъм ) и почти всеки уикенд сме заедно, така че не остава много време да се носталгизираш и депресираш.  Party
Някой има ли идеи за шале за Нова година. Който е ходил да препоръча.

# 557
.... Най-лошото е като тук не ти харесва, но и в БГ не ти харесва и никъде другаде не те искат  hahaha

И накрая започват да се питат дали пък не иm е крива ракетата  Laughing

# 558
Здравейте, момичета!

За първи път пиша в темата, но всъщност ви чета от време на време.  Wink

Аз живея в Stouffville, което е в GTA. В Канада сме от 3 години. Имаме си 9 месечно момиченце, но това се вижда от подписа ми.  Simple Smile

Реших да ви се представя и да потърся съвет относно това как да отпразнуваме кръщенето на Мишел, което плануваме за лонг уикенда през октомври.

За самото кръщаване в църквата няма проблеми. Договорили сме го с отеца, но залата към църквата е заета за сватба и не можем да я ползваме. Ще съм благодарна мамите от Торонто да ме посъветват, ако знаете party rooms в downtown Toronto или East Уork на прилична цена, а също и ако сте доволни от catering компания като качество и цени.

Също ще ми е интересно да споделите вие как празнувате различните детски поводи. На нас ни предстои и рожден ден през ноември, та съм на тази вълна сега!

Сърдечни поздрави!  Hug

# 559
  • Торонто
Благодаря Ви за подкрепата.

Не мисля, че съм в плен на еуфорията. Тя отмина много бързо, за около 2 седмици. Започнах работа много бързо и така се случи, че обиколих България за 1 седмица и в началото гледах планините и природата с голямо възхищение.

Аз ви казах и преди, че нещата са строго индивидуални и голямо значение има средата, амбициите и дали си щастлив. Заминаването ни за Канада беше опит за себедоказване и известна доза любопитство. Никога не съм казала, че там не ми харесва, просто трябваше след 1 година да изберем, тук или там. И най-важното видяхме, че няма да имаме по-добър живот там и съответно да предоставим такъв на децата си. Убедена съм, че ако печелихме добре, имахме възможност да пътуваме, да дадем добро образование на децата, нямаше да помислим за връщане. Ако има някакъв проблем тук в България е, че все още сме под влиянието на кризата и затова е по-трудно. Би било интересно да отидем пак в Канада, но в друг град, но за съжаление това е загуба на много средства и объркване на образованието на децата. Когато децата са малки е по-лесно да се местиш, после обаче става трудно и трябва добре да се обмисли.

Обещавам да пиша след няколко месеца пак. Пожелавам ви, много късмет и здраве! Grinning

# 560
  • Монреал
Кико, радвам се, че се чувствате добре в родината - дано и занапред да е така. От сърце ви пожелавам да сте щастливи.  Hug

Да, миналата година - изобщо не ми хареса. Нямаха изобщо животни, само едни кльощави слончета  Cry, кучета май имаше също, а пък акробатите бяха сигурно 5 човека и само се редуваха, преобличаха се и идваха да скачат 5-6 минути  Laughing

Момичета, къде мога да подам оплакване срещу магазин, че не си спазват politique d'exactitude de prix - всеки път сканират грешните цени и всеки път се правят на ударени, трябва да спори с тях човек - е писна ми.  #Cussing out

Jennie, първия и вторият рожден ден си бяхме в къщи - те празниците за тази възраст са повече за родителите, отколкото за детето. За втория имаше и празненство в градината, същото и за третия. Но за третия вече му направихме и малко парти в МакДоналдс - поканихме 5-6 приятелчета само. Мъника много се радваше. Беше много удобно, няма готвене, няма чистене - тамън като за мен.  Crazy

# 561
  • Лавал-Пловдив
Ние ще празнуваме 1 рожден ден края на октомври и мисля първата година да си е вкъщи. То детето и без това много няма да разбира, ще има много народ и е по -добре да си е в позната обстановка. Ако е на непознато място може да се стресне нещо, не че нашичкия мечо е от притеснителните ( тъй като живее с луд батко и кака, която го разнася по цял ден като Самарското знаме, та си е свикнал )
За кръщене, тъй като не предвиждаме скоро прибиране до Бг, мислехме с мъжа ми да видим как стоят нещата с църквата на Sauve, но сме много несериозни. Ако някой случайно има инфо правят ли кръщенета там и какво се иска да се обади, моля.

# 562
Кака Дора,правят кръщенета,но точно какво искат не знам,но мога да питам.
Аз не искам да си кръщавам детето тук,защото смятам,че е толкова семеен празник и без баби дядовци няма да е както трябва.Живот и здраве следващият път в Бг.

# 563

Искам да ви почерпя (макар и виртуално) за именния ден на нашия малък Алекс Mr. Green

Честит имен ден и на всички сред вас, които празнуват днес  bouquet

# 564
Пчеличка, честито на малкият мъж! Да порасне здрав, силен и много обичан Hug

какъв ден е днес, че и моят син е Алекс, ама незнам да има имен ден

# 565
Izma, На днешния ден Православната църква чества деня на Цариградския патриарх Св. Александър, а Българска православна църква – пренасяне на мощите на Св. Александър Невски.

Честито на имениците  bouquet

# 566
Галче, благодаря Hug
Ще го броим тогава към именниците Mr. Green

# 567
Честито на именниците!

Jennie, добре дошла:)

# 568
Здравейте, момичета!
Писах преди няколко месеца в темата ви, но сега отново наболя проблема и ще моля за съдействие. Сестра ми е в Канада със семейството си от 7г. Като цяло добре се адаптираха, просперират и много ни натискат да емигрираме и ние.До тук добре. Но аз съм лекар по професия , със специалност от 4г., естествено с мизерно заплащане за полаганите многогодишни усилия. Но съм вече на 39г. и не не мога да приема факта, че трябва да започна от А-Б, да приравнявам диплома, да положа отново нечовешки усилия, пък било то защото си заслужава. Просто с годините ентусиазма понамалява, желанието да залягам денонощно над книгите не е като в студентските години..пък и съм вече с две малки деца, изискващи много грижи и време.
Въпросът ми е..имате ли познати лекари, приравнили успешно дипломите си и работещи като такива. Наистина ли е толкова тежко това приравняване/знам, че е така, защото изпита включва всичко/ Rolling Eyes По думите на сестра ми/която няма нищо общо с медицината и многото четене/ ще се понапъна за 1-2 г. и после 'пей, сърце'....ама това понапъване мен чака... ooooh! и нещо хич не съм ентусиазирана..единствено бих направила някакви усилия заради децата..
Надявам се да не съм ви досадила!
  bouquet

# 569
Здравей,sunshine3  Simple Smile
Аз съм ветеринарен лекар и да ти кажа честно нямам и намерение да започвам всичко отначало.Мисля да си сменя специалността Mr. Green
Това ,което научих от колеги ветеринари е ,че не признават нищооооо,освен 1-та година ,т.е. трябва да уча още 4 години.Ама иаз като теб нещо ме е напуснал ентусиазма да залягам толкова над книгите .Така че има вариант,ама не е за 1-2 год.А след завършване се държи и изпит пред Ордера.Сега като пиша ми хрумва ,че евентуално може да ти признаят нещо и да работиш като инфермиер(мед.сестра)-ама това си е само мое предположение ,дали е възможно,не знам.

Дано някои друг  да познава бг  лекари и да ти помогне с инфо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт