КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 256
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
... и лютеничка ще има  eat 
е щом е така... Laughing
Ако изгаряте с нас ще ви е супер, обикновенно ни вали дъжд с дни като идем на почивка.. трябва да ви покажа снимките ни от Мейн, децата накрая се плацикаха в едно езерце в дъжда с жl … 90;ки... после всички казват, ама вие въобще не сте се изпекли Joy
За съжеление ние никаде няма да ходим скоро, с изключение на един уикенд на котидж.

# 631
Шеmет, а в кво я вариш тая лУтеница  newsm78 На котлона ли после?

# 632
  • Pierrefonds, CA
Шемет, а откъде купи чушките ? Simple Smile

# 633
  • Vaudreuil Canada
Шеmет, а в кво я вариш тая лУтеница  newsm78 На котлона ли после?

На котлона и варенето и стерилизация - взех една много дълбока тенджера за тази цел. Чушките ги пека на барбекюто средно по 1 час на 10 кила с чистенето и печенето ... беленето отделно.

От пазара Жан Талон на последния ред отзад - младежа прегледа всичките чушки и от 7 кашона ми направи 4 натъпкани догоре - в къщи ги мерих един кашон е 10 кила така натъпкан.... 25 долара цена.

# 634
  • Pierrefonds, CA

От пазара Жан Талон на последния ред отзад - младежа прегледа всичките чушки и от 7 кашона ми направи 4 натъпкани догоре - в къщи ги мерих един кашон е 10 кила така натъпкан.... 25 долара цена.

Мерси. Ние миналата седмица взехме от там,но по=малко количество. Май пак ще се ходи, че днес валя и прибягахме само за ягоди Blush

# 635
Мммммммммм, как ми замириса на бабиния двор в топла есенна вечер като си помисля за печени чушки.  Wink

Момичета, с удоволствие ще разкажа за системата на образование в Онтарио и какво конкретно се прави за децата със специални нужди, но в момента не ми остава много време за компютъра.

Може да сте го коментирали преди, но да питам отново. Мислите ли, че като пише Органик на продуктите, те наистина са органик. Аз вярвам, че има добър контрол на храните в Канада, но напоследък от няколко майки, българки, живеещи в Канада чувам, че са резервирани и смятат, че не може да се вярва колко наистина даден продукт е органик.  newsm78

# 636
И аз нямам категорично мнение. Резервирана съм.
Също така съществуват еко продукти, които просто не са сертифицирани. И са много повече био от тези, на които им е лепнат етикет "био".
Това не значи, че не купувам и аз био. Но сега лятото предпочитам местната продукция отколкото Щатското био.

# 637
  • Калгари, Канада
Хей, Вери, ти нямаше ли да ми пишеш някакво лично  newsm78

Шеметке, аз още ти помня снимката с тенджерата лютеница... ямиии  Simple Smile

Jennie , аз преди много време /когато още захранвах първото дете/ ходих на лекция - да ми обясняват за бебешки пюрета и захранвания. Беше организирано от здравното в Калгари и там лично изнасящата лекция /компетентна лелка/ призна, че нямат с-ма за проверка на пазара храните дали са органик, тъй че гаранция няма  Peace То от тогава много време мина де, може пък да са въвели някаква проверка ... знае ли човек.

# 638
Шеметке, ти си била голяма късметлийка. Не е лесно да уцелиш 2 пъти ураган по време на почивка.  Heart Eyes

Jennie, и аз мисля, че не всички бебешки храни са органик. Имам чувството, че навсякъде го слагат този надпис с цел да се привлече клиента. Например в Суперстора единствено храните на Earth's Best са сложени в сектора за органик продукти. Ти каква марка пюрета използваш?

# 639
Благодаря ви, момичета, за мненията.

Каролина, аз точно по повод бебешките храни питам.
Имам си едно много злоядо дете и минахме през различни марки пюрета - и органик, и НЕорганик - само и само  нещо да прояде. След консултация в клиника по хранене вече прояде горе-долу добре и съм се спряла на Органик вариантите на Президентс Чойс. Точно в Суперстор те са в бебешкия секшън, а не до тези на Earth's best и се чудех защо или органик пюретата на Президентс Чойз не са в органик секшъна или пък Еarth's best да са в бейби секшъна. Питах една позната, която работи там. Тя каза, че Президентс Чойз са собствена марка на Суперстор и магазинът се опитва да я продава повече и затова е на по-видно за майките място!  newsm78

А да не говорим, че преди 2 седмици органик пюретата на Президентс Чойс бяха на 50 цента в Суперстор. Как може да са толкова евтини?

Понакупих си доста от тях де. Мислех да й готвя с органик продукти, но много хвърлям храната й. Всъщност колкото и да казвам, че е прояла, яде едно зел. пюре примерно 2 дни и пак хвърлям малко от него. Та така.  Simple Smile

Много ми се иска да вярвам на етикетите на храните,  но.... Има обаче май по-голям шанс да е органик, ако пише, че е органик , отколкото, ако не пише.  Wink  

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 21:49 от Jennie

# 640
Хей, Вери, ти нямаше ли да ми пишеш някакво лично  newsm78
Да, щях, не съм те забравила.
Истината е, че не знам колко харчим, трябва да погледна бележките  Laughing. Затова се бавя с отговора.

Jennie, детето не е злоядо, а не е готово за захранване. Моят син почна след 9-я месец да проявява интерес към храната. Първи му бяха суровите плодове.

# 641
  • Canada
съм се спряла на Органик вариантите на Президентс Чойс. Точно в Суперстор те са в бебешкия секшън, а не до тези на Eart's best и се чудех защо или органик пюретата на Президентс Чойс не са в органик секшъна или пък Еarts best да са в бейби секшъна. Питах една позната, която работи там. Тя каза, че Президентс Чойс са собствена марка на Суперстор и магазинът се опитва да я продава повече и затова е на по-видно за майките място!  newsm78

А да не говорим, че преди 2 седмици органик пюретата на Президентс Чойс бяха на 50 цента в Суперстор. Как може да са толкова евтини?

Като гледа вървиш изцяло по моя път. С малката бях решила поне една година да я храня само с органик продукти, така да се каже да й дам добър старт. Ходех специално до Хай парк в Торонто, откъдето през лятото си купувах специално органик сладки и обикновени картофи, моркови и червено цвекло. От готовите бурканчета и аз купувах от Суперстора "органикс" и бях много доволна... до момента в който попаднах на предаване по радиото по повод "доколко са органични бебешките храни". Та там дадоха пример да не вярваме много на надписа "органик", защото не било задължително това да означава, че храната е органична, а просто това да било името на серията. Като пример дадоха точно бурканчетата на PC "органикс", че това е марката и че всъщност вътре продуктите не са органик. Почувствах се измамена, ужасно измамена. Почти цяла година живеех с мисълта, че давам на дъщеря си най-доброто. Е, вече не вярвам на надписи. Доколкото мога купувам плодове и зеленчуци от "фармърс маркет" и толкова.

Шеметната, сърце нямаш! От снощи си представям как с една голяма дървена лъжица бъркаш лютеница и наоколо се носи един божествен мирис  Embarassed
Аз лютеница няма да правя, имам лоши спомени колко много пръска, докато се сгъстява. Обаче ми е влязла в главата една царска туршия. За целта обаче ми трябва Натриев бензоат. Случайно някоя от вас да знае къде в Торонто мога да намеря? Мога да го заменя евентуално с аспирин, но хич не ми се иска, а и не знам дали с тукашен би станала туршията.
mamamia и аз имам да ти пиша на ЛС, но ще е довечера, че сега 2 госпожици ми висят на главата и искат да ми вземат мястото.

# 642
  • Vaudreuil Canada
Мога да го заменя евентуално с аспирин, но хич не ми се иска, а и не знам дали с тукашен би станала туршията.
Става, но трябва да го стриеш на прах преди да го сложиш в буркана иначе трудно ще се разтвори.

Каролинка аз и преди съм писала, че сме късметлии големи  Wink

# 643
Снежи, аз мин.година правих една туршия и сложих аспирин - стана си много хубава! Даже имам един буркан, който не се изяде, но го гледам, че нищо му няма - маринатата си е бистра. Ще го хвърля, но още не му е дошъл реда.
Така че с аспирин става, просто виж колко милиграма и колко да сложиш.

# 644
За органик производството може да гледате по етикетите дали има съответните печати, които гарантират, че е сертифицирано Органик.
Американците имат един USDA Organic, канадците мисля, че и те имат един. Също така се подвизават още 2-3 печата, които сертифицират органик продукти. Аз вече съм им свикнала и си ги търся да ги видя. Опитах се да намеря картинки на печатите да ви покажа, но излизат все някакви огромни гифове. Ако пишете в Гугъл certified organic seal веднага ще ви излезе този на американците - той е най-често срещания по тукашния пазар.
Иначе отпред на опаковката и в името на продукта могат да си слагат каквото си искат като думички. Това, че пише органик не означава, че е. Освен това, някои сертификати позволяват някакъв процент от съставките на продукта да не са органик и продукта пак да е сертифициран. Обикновено тези, които не са органик са обозначени в листа на съставките.
Също така, както казва Вери, има много продукти, които не са сертифицирани органик, но произхода им е много по-читав, отколкото на някои сертифицирани. Аз рядко купувам органик продукция на големи производители, които по принцип си имат основно неорганик такава.

Jennie
и аз мисля, че детето просто не е готово още за захранване. Моята Карина започна да яде по половин купичка 'нещо си' чак на година и 1-2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт