КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 252
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • На бял кон в Pierrefonds
Специално на РС бебешките пюретата освен на етикате и на съдържанието си пише примерно органик моркови и вода, така че не е само марката. Четете и съдържанието.

Аз вярвам на органик продуктите, че отговарят на някакви изисквания, за да се нарекат органик. Какви са изискванията обаче не знам. Сигурно варират много.

Освен това няма такива филми, че може да се произведе нещо без да се пръска или тори. Макар ии малко съм убедена, че и тези производители използват някакви пестициди /или алтернативни продукти/, както и торове. Особено тук в Кебек почвата е толкова бедна, вредителите толкова много и климата толкова неблагоприятен, че е немислимо да не се пръска или тори.

# 646
Как правите туршии?
Аз от край време съм скарана със зимнините и категорично отказвам да правя, н като заговорихте за туршии и лютеници сладокусното се обади в мен  Embarassed

Дайте някаква лесно изпълнима рецепта за туршия (ако въобще има такава  Mr. Green)

# 647
Да, Ronnie, аз винаги чета съдържанието. И нa Earth's best, и на PC органикс си пише, че съставките са органик.

Плодовите пюрета са доста приятни и вкусни по мое мнение. Не пише да имат захар. В това също вярвам за сега и много се надявам да не тъпча детето си ссъ излишна захар от рано.

Ние живеем на село и има много ферми наоколо. Имаме Фармърс маркет 3 пъти седмично и купуваме само Ontario grown products макар да не се считат за органик. Но продукти, които фермерите не произвеждат си ги купуваме от магазина разбира се.

Мамамиа, escorial, относно злоядостта на Мишел да ви кажа вече не знам какво да мисля. Тя и мляко не пие достатъчно - не може да изпие повече от 90мл наведнъж. По принцип установиха рефлукс при нея. Дори пие ранитидин след вечерното мляко, за да спи добре и това много помага. Без него се мяташе като риба на сухо понеже й е било дискомфортно от киселини.
Тя има огромен интерес към самостоятелното хранене и към твърда храна. Имам предвид, че предпочита да гризе и да дъвче парченца, а не пюрирани храни. Сега към пюретата слагам примерно овесени ядки и сирене към плодовите и ориз, парченца варени зеленчуци, късчета месо към зеленчуковите и така по-ги яде.

П.П. Скоро ще намеря време и ще напиша за специалните деца и образованието в Онтарио.

# 648
Дензъл, аз правя една туршия, която е лесна и става бързо.
-нарязвам на средни парчета, или каквато големина ти харесва:
 - червени камби
 - моркови
 - карфиол
 - целина(кервиз)
 -чесън, зърна черен пипер
Подреждам в буркани и във всеки буркан слагам:
 - 1 с.л. сол
 - 3 с.л. захар
 - 70 мл. оцет
 - 2 аспирина
Това количество марината е за буркан от 800гр. - като бълг. компотени буркани. Ти си прецени в какъв буркан ще слагаш и съответно намаляй, или увеличавай дозите.
След като сложиш всичко заливаш с вряла вода(да е повряла поне 1-2 мин.), затваряш и обръщаш на капачката. Оставяш ги така да си изстинат сами - те хващат вакуум.
Стават много хрупкави и вкусни. След една седмица можеш да ги ядеш. Аз правя по 1-2 буркана, като ги изядем правя нови.

# 649
Изма,
Благодаря! Точно такова нещо ми звучи привлекателно. Няма да правя промишлени количества а само докато ми мине сладокусната вълна  Mr. Green
А както миналата, така и тази бременност ми е под вкуса на маслините... мога да ям до припадък, или поне докато мъжът ми ги отнеме  Laughing

# 650
Ооо, и аз много ги уважавам маслините, нищо, че не съм бременна Mr. Green, пу-пу, да чукна на дърво Stop
  А аз през втората си бременност проядох копър, преди това въобще не кусвах Naughty И досега една от любимите ми салати е краставици с много, много копър Mr. Green

# 651
  • Калгари, Канада
Освен това няма такива филми, че може да се произведе нещо без да се пръска или тори. Макар ии малко съм убедена, че и тези производители използват някакви пестициди /или алтернативни продукти/, както и торове. Особено тук в Кебек почвата е толкова бедна, вредителите толкова много и климата толкова неблагоприятен, че е немислимо да не се пръска или тори.

И аз това се чудя как така не ги пръскат, торят и т.н.  newsm78

escorial   bouquet много е полезно това за органик печата
Я да попитам с какво се замества прясното и киселото мляко, сирената, изобщо млечните ядете ли ги или ги замествате с нещо?  Embarassed  newsm78

# 652
Замества може би не е точната дума.
Ние не ядем. Ползваме най-различни ядки, от които се правят млека вкл. и кисело, сирена, кремове за торти.

# 653
  • Калгари, Канада
Замества може би не е точната дума.
Ние не ядем. Ползваме най-различни ядки, от които се правят млека вкл. и кисело, сирена, кремове за торти.

Е, че кажи някоя ядка де /да си го представя нагледно  Wink/

# 654
Бадеми, орехи, кашу, бразилски орех, макадамия, кедрова ядка; семена: сусам, слънчоглед.

# 655
Привет Hug

да ви попитам вие какъв телефон и интернет ползвате и доволни ли сте?

# 656
  • Лавал-Пловдив
Internet:Acanac http://www.acanac.ca/ - цената за 1 година е направо приказка, но 2-та скача.
Telephone:Bell
Преди ползвахме 2 години и телефона на Acanac, защото е евтин -9.95$ на месец и е безплатно в цяла Северна Америка, но той е на компа и ако нещо стане с компа ( както ни се и случи - изгоря ни модема ) оставаш и без телефон, което е много неприятно.

# 657
И ние първата година бяхме на Аканак, но втората направо ти режат главата от кръста  Laughing
Сменихме го с Радиоактив - няма договор,/много съм доволна/ няма ограничение, мисля, че не плащаме повече от 30 долара на месец, но мъж ми се занимава с това и ако искаш ще го питам. Много съм доволна от нета, сваля супер бързо.
Телефона ни е на Бел все още.

# 658
Я, да попитам мамите в Торонто какъв интернет ползват - ние сме на Роджърс, но това ограничение много ме дразни #Cussing out
Изтеглиш 6-7 филма и идва предупреждението за лимита. Все някой ще се изкуши да изтегли още нещо и веднага почват да те цакат с парите Crossing Arms
Някаква друга алтернатива newsm78

Николова, този Радиоактив, само в Монреал ли го има?

# 659
Ето сайта http://www.radioactif.com/forfaits_internet/, има телефон, може да се обадиш и да питаш. Има и такса за включване май 35 долара. По-добре сама виж какво пише там  Simple Smile Ние използваме и стария модем от Аканак, само го пренасторихме и не сме давали пари за нов. Иначе и мен много ме дразни ограничението на нета.

Общи условия

Активация на акаунт