КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 388
  • 749
  •   1
Отговори
# 165

[/b]Стели, проучете още от България какви са изискванията и шансовете на двама Ви поотделно да започнете работа. Според мен трябва да изберете провинцията, където единият ще може да започне да работи веднага.  Peace

Да, в Торонто мъжът ми може да започне почти веднага, а и той само английски говори, така че май това ще е водещото, пък и най-близките ни приятели сa там, макар че и в Монреал имаме приятели... Нека напреднем с процедурата пък ще му мислим пак! Много ви благодаря!  Hug

# 166
Квебек дава по-високи детски...

Простете за намесата, но се зачудих...
Тези детски надбавки на майки с деца ли се полагат или на социално слаби семейства?

# 167
На майки с деца до 18 год. се дават детски. На социално слаби, на безработни и др. случаи, също дават, но има разни изисквания.

# 168
Детските се дават за децата .  Получава ги единият родител и зависят от дохода на семейството (обратно пропорционална зависимост ).   От друга страна децата не носят директни данъчни облекчения (има само около 2К дедъктабъл за дете). За деца под 6 г се дават допълнително 100$ ежемесечно.

# 169
  • Монреал
Честит Рожден Ден на Раян с малко закъснение.  Embarassed Да е винаги усмихнат и щастлив!   bouquet

# 170
Камбанке, абе не връщаха ли на хора с ниски доходи, на които не са им удържали данъци, заради таксите които се плащат върху стоките?

Връщат, но аз не бих разчитала на тях.Малко са и са на тримесечие. Докато,ако работиш и плащаш данъци, но доходите ти не са много високи после сумата, която ще ти върната е доооста приятна.

# 171
  • Лавал-Пловдив
Камбанке, абе не връщаха ли на хора с ниски доходи, на които не са им удържали данъци, заради таксите които се плащат върху стоките?

Връщат, но аз не бих разчитала на тях.Малко са и са на тримесечие. Докато,ако работиш и плащаш данъци, но доходите ти не са много високи после сумата, която ще ти върната е доооста приятна.
Около 1000-1200 на година

# 172

Около 1000-1200 на година

Кое точно имаш превид с 1000-1200? Да ти върнат толкова пари без изобщо да си работил  никак не ми се вярва ( но и не твърдя категорично,че не е възможно), но ако си работил от личен опит казвам,че е наистина много повече. И казвам много нямам предвид 500 долара отгоре. Говоря като цяло за семейство,в което и двамата са работили на бяло.

# 173
  • Лавал-Пловдив
Да така е, твърдя го - без 1 работен  ден ти връщат 4 пъти годишно по около 200$ и накрая при приравняванията през април още 200-300 $ ( на семейство, не на човек )
Обикновено не говоря ( пиша ) неща в които не съм сигурна.   Peace

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 13:12 от kaka_dora

# 174
Това са въпросните данъчни кредити/облекчения, за които писа Шемета и които са нещо съвсем различно от това, за което говорех аз. Както и да е-важното е пари да дават, а както стана ясно в Квебек дават пари, дори и да не работиш Peace

# 175
  • Vaudreuil Canada
kaka_dora пак казвам че това не е връщане на данъци това е държавно подпомагане на хора с нисък доход нищо че му викат кредит - не бъркайте понякието рифънд с кредит това са две коренно различни неща в данъчната терминология тук. Ако ще бъркаме понятията може и лихва да поискат на тия пари ... нали са кредит все пак  Mr. Green

# 176
Momичета,
иmа ли някой, който си е в къщи този mесец? Аз съm в отпуска целия mесец и сmе по цял ден по паркове и активитета с mоя mоmък. Mоже да си чукнеm накоя срещичка през седmицата някъде из парковете  newsm78 Иmа ли навити?

# 177
Момичета данъчните тук връщат на всички семейства всяко тримесечие така наречения GST/HST кредит, който се изплаща първата седмица на Юли, Октомври, Януари и Април дори и никой в семейството да не е работил. Ако някой в семейството е работил след като си попълни данъчната декларация в зависимост от много критерии се прецинява дали данъците които са му биле удържани за съответната заплата са повече или по-малко от определеното. Ако са Ви удържали повече Ви връщат разликата. колкото до данъчните ставки тук са за Квебек http://www.revenu.gouv.qc.ca/en/citoyen/impots/rens_comp/taux.aspx а тук са за останалата част на Канада http://www.cra-arc.gc.ca/tx/ndvdls/fq/txrts-eng.html.

# 178
Маневрата,много добра ти е идеята, но през седмицата не мога, иначе с удоволствие бих ти правила компания, но какво ще кажете да си организираме форумна среща някой уикенд?

# 179
  • Vaudreuil Canada
Yanadark за същото нещо говорим, но това не е връщане на данъци, а подпомагане - ако ти връщат данъци гарантирам ти, че ще ти искат и бележка, с която да документираш, че си ги платила - това е просто държавно подпомагане за хора с по-нисък доход.

Общи условия

Активация на акаунт