ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 372
  • 727
  •   1
Отговори
# 360

А в тази връзка да питам, вие какъв плат ползвате за подплата на рокли, поли и чанти? За сега съм ползвала само обикновен хастар, но не ми допада много.  Blush

[
Всеки път различно - хастар, сатен, трико...просто,всичко,което става. Подбирам го и по цвят, особено ако плетката е рехава или на дупки, и по удобство - на дрехи по тялото предпочитам трико. На чантите си до сега съм слагала сатен, а на една сложих вата за яке,за да изглежда по-пухкава и "зимна" Simple Smile

# 361
  • Варна

марчи, аз започнах едно моделче с ананаси, преждата е виолет с кука 1.5мм, много готини моделчета си си избрала.  Heart Eyes

Мерси.
Aз харесвам Лилия на Стенли( с нея съм плела) и Хавана сякаш ми дапада..........но искам да правя с по-дебела кука-3 или 4,дайте мнение. PraynigНе ми харесвам мн. тъкните плетки на 1 кука.

# 362
  • Севлиево
Много се радвам че с мрежата без да искам съм помогнала  Hug Hug Hug Hug

# 363
  • там където има винаги вятър
  Момичета ще се побъркам  smile3511 Преждата се закача на обръча - уж накрая преди кордата куките са извити, а пък със зор преминават бримките. Мислех си този път да я карам по определен модел, следвайки точното описание на бримки, см и т.н. тъй като дъщеря ми е слабичка, т.е. нормално е да се побере в дадените мерки, но уви... Искала потника да е от две парчета и то равни без свиване за талията, с презрамки и под бюста да направя дупки през които да промуши някакава пандела.
  Започнах го най-просто -  лицева плетка, без ластик, но отдолу преждата се навива и май ще се наложи да се прави нещо на 1 кука   smile3506 Не ми харесва и как стои плетката - неравномерно, дали от това постоянно набутване на изплетеното на куката или аз съм такъв майстор.
  Искам да ви попитам нещо. Плетейки си мисля, че двете парчета май не трябва да са равни  по дължина нали, предницата трябва да я изплета малко повече, като направя извивки под мишниците  newsm12 И друго си мисля, дали няма да се набира като се сложи панделата при положение че това са два зашити правоъгълника.
  Цяла история написах за един прост потник, ама така като много ми се плетеше  newsm61
А модела на болерото ще го покажа в понеделник/когато съм на работа/. Там пък какво ме чака.....

# 364
  • там където има винаги вятър
А модела на болерото ще го покажа в понеделник/когато съм на работа/

# 365
  • Варна
Момичета, и аз напоследък нямам много време да ви чета, но като гледах темичката набързо - всичко, което сте оплели е прекрасно! Сиси_Вас пак показа разкошотия -   bouquet   bouquet!
Доци и Марчелитка с паяжинките - аплодосменти! И аз ще гласувам за вас.

Додо, снимката на колата напарво ме разби - казах на моя мъж, че искам точно такава! Веднага си я лепвам на десктопа. Додо, я кажи къде си на море - ако си във Варна, айде на кафе, много ще се радвам да се запознаем!

# 366
  • Варна
Поздравления за всички , които сте показали нови и много хубави неща.  bouquet

Поаздравления също и на Фифундела за прекрасната рокля,която с право е станала модел за юни.Както винаги майсторски изпипано плетиво.
Успех на майсториците, които ще участват в конкурса на Коутс.Гласувам да знаете.

mama iasi ,аз винаги когато плета нещо само лицева плетка,първо правя 3-4 реда ластик/1л.,1оп./, не се вижда много , но се намалява това навиване , за което пишеш, пробвай ако искаш така.

Додо, колата изглежда потресаващо,к'во прави една плетка ейй.

Ако ще се пие кафе във Варна ,свирнете и на мен  Grinning

Сиси, костюмчето е невероятно, и изобщо всичко , което видях от твоите неща много ми хареса.Замисли се дали не искаш да ни дадеш някой и друг урок на варненки на една кука?

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 20:36 от IPG

# 367
  • Варна

Доци и Марчелитка с паяжинките - аплодосменти! И аз ще гласувам за вас.

Не,не,Зу и Доци са с паяжинките........

# 368

Започнах го най-просто -  лицева плетка, без ластик, но отдолу преждата се навива и май ще се наложи да се прави нещо на 1 кука   smile3506 Не ми харесва и как стои плетката - неравномерно, дали от това постоянно набутване на изплетеното на куката или аз съм такъв майстор.
  Искам да ви попитам нещо. Плетейки си мисля, че двете парчета май не трябва да са равни  по дължина нали, предницата трябва да я изплета малко повече, като направя извивки под мишниците  newsm12 И друго си мисля, дали няма да се набира като се сложи панделата при положение че това са два зашити правоъгълника.

Проблема с подвиването на долния край и на мен ми се случва, въпреки че момичетата тук много съвети са ми давали, понякога става добре, понякога ми се обръща ластика и много се изнервям. Напоследък си правя ластика от оризова плетка и май само така нямам драми с него.

Не съм съгласна,че предницата трябва да е по-дълга - защо така реши? Хубаво е гърба да е по-широк с няколко сантиметра от предната част, това е принцип и в шивачеството, но дължините са равни. Ако потникът не е плътно по тялото, а има някакъв аванс, може да не правиш по-широка задна част.Ако е по тялото обаче е хубаво да дадеш на гърба 2-3 см повече в ширина. Тук зависи и колко стегнато плетеш - аз плета умерено свободно и плетивото ми може да се разтяга малко,така че да обличам впитите дрехи без нужда от цип Simple Smile
По въпроса за панделката също не виждам риск - ако потника не е плътно по тялото, ще има лек набор, разбира се, но няма да е грозно. Девойката ще си го разпределя на ръка равномерно. Ако потника е по тялото, нищо няма да се набира.

Накрая да кажа,че според мен ще бъде добре да направиш малко уширение в долната част на потника, обаче не знам какво точно се иска и колко ще е дълъг. Ако е късо потниче за слабо момиче, с два правоъгълника би трябвало да стане добре.
По проблема с обръча и бримките мога само да те посъветвам да инвестираш в по-скъп, но качествен инструмент.

# 369

Сиси, костюмчето е невероятно, и изобщо всичко , което видях от твоите неща много ми хареса.Замисли се дали не искаш да ни дадеш някой и друг урок на варненки на една кука?
Няма никакъв проблем! На всички, които ме познават съм казала! С някои от тях започнахме още
от плетенето на открито! newsm10

# 370
Не съм ви чела отдавна и виждам, че сте напълнили темата с красота.
Поздравления на Зу и Доци за прекрасните дупчести блузи, както и на Сиси Вас за нейната красота.

Засега се включвам в конкурса на Коутс тихомълком със стари непоказвани там неща.

# 371
mama iasi, виж,може би това пък да допадне на девойката и да си промениш идеята за 2 куки

# 372

Няма никакъв проблем! На всички, които ме познават съм казала! С някои от тях започнахме още
от плетенето на открито! newsm10
Точно мен ме учиха да плета на една кука на плетаческата среща във Варна. Не беше моя идеята, SISI_VAS реши, че ще почна да плета на една кука и това се случи.  
SISI_VAS е страхотна учителка и ненадмината в плетките, а може-би и в друго отношение!

# 373
Теменужке, благодаря както и на всички останали! Ще се засрамя!
Ето я и прословутата "златна рокля" . За съжаление не ми стигна преждата за да я направя малко по-дълга, плетена е до конец- има няколко снимки

http://sisivas.snimka.bg/hobby/moite-pletiva-2009-2010.473417.19554102

# 374
СИСИ - страхотна е роклята и с тази дължина  Hug Даже мисля, че си и уцелила точно дължината  Laughing
И на мен няма да ми стигне преждата на роклята, дето я плета сега, ще трябва да поръчвам още. Дано няма разлика, че понякога се случва.

Общи условия

Активация на акаунт