ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 103 388
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Дима - аз също си плета сега една рокля за плажа, а иначе ще си я нося като туника или с някаква подплата, като рокля. Много е сладка рокличката на дъщеря ти.
big pufana -  Hug

pepito - виж такава шапка от този ъгъл, предполагам ще се ориентираш.
http://radikal.ru/F/s003.radikal.ru/i201/1005/df/265c102d7a3a.jpg.html

# 61
  • Варна
Дима, ти направо утрепа рибата с тази рокличка - и щерката, и модела са супер!! Виждам,че си от Ст Загора, то и моят мъж е от там (даж сме се женили там), но го направих варненец. Някой път като се прибираме натам ще се радвам да си направим среща на по кафенце. А иначе, Ст Загора напоследък ми харесва все повече и повече - какъв парк имате само, ние във варна ряпа да ядем. Има толкова детски площадки .... и толкова малко деца по тях, за съжаление.

Пуф, и ти ме изненадваш с твоята производителност - адмирации   bouquet!

Аз завърших гърба и предницата на зимния пуловер, останаха ми само ръкавите.

# 62
Не мога да ви следя задълбочено напоследък. Много сте работливи.

Аз да питам пък дали тази прежда - http://alexanderyarn.com/index.php/metalika.html може да се използва наместо друга със състав памук 80% и полиамид 20% и 50гр.= 100м.?

За какво? Може за нещо, което няма да се носи на голо. 

Пуфи, вискозата е с естествен произход - дървесина или разни конопи. Ако е с високо качество, е за предпочитане при условие, че копринени прежди на нашия пазар няма, а полиестерната коприна и полиамида са  си  чист найлон.

Додо, страхотна новина за Аксиома.

Дима, туниката ти е страхотна. Освен като плажна туника и рокля, можеш да я носиш и цяла зима върху черен панталон, черно поло и някой зашеметяващ колан.

Коте, радвам се да те видя. Още повече в такава елегантна форма.

Амели и Силви ми липсват.

Запис.

# 63
Пуфи, вискозата е с естествен произход - дървесина или разни конопи. Ако е с високо качество, е за предпочитане при условие, че копринени прежди на нашия пазар няма, а полиестерната коприна и полиамида са  си  чист найлон.

"Вискозата е първото изкуствено влакно, получено от човека още в края на 19ти век. То се произвежда от естествен материал-целулоза, затова от всички химически влакна това се счита за най-“естествено”. В зависимост от изходния материал ( дървесна кора, корени, слама) се получава вискозна маса, която след обработка може да придобие вид на памук, коприна, дори на козина. От същият материал се получава и целуфана, служещ за опаковка. Основните качества на вискозата са: приятна на допир, хидроскопична, въздухопропущаща. С нейна помощ може да се подобрят качествата на памучната прежда, като при добавянето и се повишава скоростта на изтегляне на влагата и износоустойчивоста на изделията. Важно предимство е и това, че не натрупва статично електричество.
При пране трябва да сме особено внимателни с дрехите от вискоза. Те не трябва да се изстискват със сила, защото мократа вискоза не се отличава с особена здравина."

Само уточнение цитатно, Летяща. Не се заяждам.  Heart Eyes

# 64
запииииииииииис.....е ама сте фурий  Grinning два дена ме нямаше и исписахте старата тема че даже 5 стр. от новата  Mr. Green
някъде в старата тема видях че коментирате за тунизииската плетка ето тука я има с игла възможно по голям номер
http://www.youtube.com/watch?v=Oo1nf6DDzlo&playnext_from=TL& … ideos=HsmhVMhViZs
лично аз я пробвах с ангора пам става страхотно но си е играчка #Crazy

ама забравих браво за темата страшна е Joy

# 65
Албум със снимки от Прага от Деня на плетенето на открито - 12 юни!

http://picasaweb.google.com/FashionMartina/WWKIPDayInPrague1262010#

Харесвам я тази плетка, но да е рехава.

pepito, пред погледа ми е попадала схемата на търсената шапка, а дано се сетя и къде. При Осинките я има със сигурност.

шапки          Joy               Още шапки - тук ще я намериш

Додо, страхотна новина за Аксиома.

newsm10

eat. sleep. knit...

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 21:22 от dodofit

# 66
Не мога да ви следя задълбочено напоследък. Много сте работливи.

Аз да питам пък дали тази прежда - http://alexanderyarn.com/index.php/metalika.html може да се използва наместо друга със състав памук 80% и полиамид 20% и 50гр.= 100м.?

За какво? Може за нещо, което няма да се носи на голо. 

Гледах един модел на потник по модерному наричан топ и оказаната прежда за изплитане бе 80%памук20%полиамид, и реших да прегледам беге онлайн магазините какво предлагат като подобна прежда, и докато гледах попаднах на другата, за която питам. Тя пък ми се понрави с лъскавина и косматост, и реших се аз срам не срам да ви попитам...та, моделът е за на голо т.е. казваш - не става.

# 67
 knit knit knit  food002 knit knit knit knit ...златната рокля.... newsm47

# 68
Дайте ми съвет  Simple Smile За тази рокля коя от двете прежди да избера Комфорт http://www.stenliyarn.com/site/index.php?page=shop.product_detai … mart&Itemid=2 цвят 24, 02, 32, о9 или хавана http://www.stenliyarn.com/site/index.php?page=shop.product_detai … mart&Itemid=2  цветове 11, 09, 05, 08.

Много ми легна на душата и Нов лен, но се чудя за какво е най-подходящ  newsm78, вие плели ли сте с тази прежда?

# 69
  • Севлиево
В момента плета точно 24 цвят на Комфорт ето това

Много ми харесва тая прежда, лъскава и мека.
Ето и готовата шарена чанта, която чака цип и подплата

Да покажа и тук съчетанието между плетка и гоблен

Сега чака за рамка  Mr. Green

Спорни  knit

# 70
doci, чантата е трепач! Hug                      

knit knit knit  food002 knit knit knit knit ...златната рокля.... newsm47

палачинки, м?!   Hug    Party    Joy      Party

Обличането на дървото - страницата на събитието във Фейсбук
Може да заявите участието си, да питате, да давате акъл, да поканите приятели и да следите какво се случва с подготовката.

eat. sleep. knit...

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 10:20 от dodofit

# 71
Doci,чантата е наистина трепач smile3501

# 72
Доци, чантата е трепач, и вазата много ми хареса.   bouquet
Не съм много наясно с чуждите термини, но аз си мисля че тунииската плетка е това, както каза тити, освен онова с голямата игла да е някаква нейна разновидност.  Rolling Eyes
dodofit, много ти благодаря за линковете отивам да разглеждам, и аз си мисля че трябва да я има в осинка, вчера разгледах едната тема сега е ред на другата.  Grinning
zoo, много ти благодаря точно това ми трябваше.  Hug
Отивам да умувам над шапката, докато няма кой да ме разсейва.  knit

П.П. pamira, кажи как се казва списанието, а ако може да го сканираш и качиш някъде.  Embarassed  Hug

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 12:48 от pepito21

# 73
Доци, невероятна чанта! Потника изплете ли го?
Додо, с тия рехави плетки току виж и мъжът ми започне да хвърля око на темата  Joy

# 74
  • Севлиево
Потника да ви кажа честно го зарязах и започнах чанта от преждата му. Не са за мен тия две куки и това си е. Спирам да се пробвам, за сега де  Crazy
dodofit ако имаш схема някаква на това пращай мия. Аз имам една и почнах по нея, става супер. Но и друга не е излишна.

Общи условия

Активация на акаунт