ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 103 448
  • 727
  •   1
Отговори
# 615

додо - сега забелязах дървото - много хубаво го правите  Peace

Благодаря, zoo!

т`ва са моите ръце Mr. Green 

Joy

още от блога на ТУК- ТАМЕ   Party

eat. sleep. knit...

# 616
tuly, относно куките аз се ориентирам първоначално по това какво пише на етикета, там е в мм, взимам същата кука и пробвам ако ми е удобно си продължавам с нея ако не търся друга. За коя прежда се чудиш с кои номер да я плетеш?

ами горе-долу за такъв тип.....   http://www.vodoley-89.com/view_cat1/66/538/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

досега плетох от нея с двойка, обаче куката не  е на ТУЛИП, а е BILEN и вчера ходих до магазина и искам по-дебела кука и ми дадоха № 0 на Тулип, която се оказа колкото моята 2-ка на Билен...та по принцип се зачудих каква марка  и какъв номер има още по-дебела кука ми трябва /вече за едно кълбо,което е като сезал /
иначе аз си го знам този принцип,че колкото е по-голям  № на куката тя  е по-тънка, но в нашия град няма кой знае какъв избор на куки,да не кажа никакъв....че кат огледам и цените в сайта с апо-евтини от магазина...Аз за тази 0 на Тулип се бръкнах с 3,60лв. щото била с пластмасова дръжчица, та ако трябва да пробвам и други, както казваш ти,за да преценя коя ще ми е най-подходяща,та доста разход ще стане  и то само за куките Laughing
Ще чакам и доци да се изкаже за тези куки МИЛВАРД

# 617
  • Севлиево
Куките Милвард са супер, само такива си взимам и с такива съм заредила, освен тия турските обикновенните. Мисля и Адди да вкарам в магазина и да ги пробвам лично разбира се.
Качеството си е качество, държа на добрия инструмент за плетене. Откакто ги открих се родих направо  Peace Най дебелата кука на Милвард е много дебела, но в момента не мога да ти кажа кой номер е, като ида в магазина ще ти кажа. Аз лично плетох една чанта с прежда която е плетена и куката която използвах е 5мм някаква пластасова турска. Тогава бях на гости и такива екстри като Милвард нямаше.

# 618
doci, кво ще кажеш за инструментите за плетене на Prym INOX? Аз си падам. С другите ми се случват произшествия - онзи ден ми се счупи Аdd-ската кука №3 - пластмасовата дръжка не издържа, Мilward-ска кука ми се скърши в ръцете - беше 2,5 mm, обикновена сива за меки и леки прежди, а аз плетох Бегония-та - явно съм прекалила с плетенето Mr. Green

Кой е правил това? Веднага да си признае! Чудесно е!!! Hug Hug

eat. sleep. knit...

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 09:03 от dodofit

# 619
  • в баира
zoo: За много години!   newsm51
teodora ch: Аз бях "девойката" с клипа, но добре че са ти го показали - щях да се ровя в youtube.
Amelly: Много сладка рокличка - накиприла си я Ивка. Като гледам бая скорост си набрала с плетките, само така!

Сбъдваща мечти ме запали много с вилката и от събота уж творя нещо, пък да видим.  Praynig

# 620
  • Севлиево
Ей опасна си наистина, голямо плетене голямо чудо  hahaha
PRYM - нямам мнение за тях, ма ще взема и тях да поръчам че да ги пробвам. Но по принцип и те са висок клас съдейки по цената  Wink

# 621
Зоо, честито на патерица! Бъди здрава и все така креативна! Ех, тези раци Simple Smile

Аз пък видях на живо червената рокля Костурова. Умопомрачителна!

На Прим имам няколко обръча. Много добри!

# 622
  • на Русе
Момичета,
някой може ли да ми помогне за превода на тази схема?

Може ли да помогнете  Praynig

# 623
  • София
Да се запиша при вас с едно скромно албумче.   bouquet

http://picasaweb.google.bg/savanna1972/HandMade#

Последното одеалце с гроздето все още го мъча, но само вечер вкъщи,когато дечурлигата изпозаспи мога да седна на спокойствие на пода и да събирам мотивите.
Иначе плодчета и шнолки плета основно сега.

# 624
sVeshti4ka, добре дошла!

Момичета,
някой може ли да ми помогне за превода на тази схема?

Може ли да помогнете  Praynig

Какво точно не ти е ясно? Eто ти го четливо!

Моля да се включат немскоговорящите Wink

- Още за превеждане!

На пръв поглед:
осморките са лицеви, тиретата са опакови бримки
едните осморки се правят с три бримки - две отпред, една отзад - има леви и десни
другите са със шест бримки като се кръстосват по три - пак в двете посоки

мострата ти е щрихованата/затъмнената част от схемата - 32 бримки на 30 реда са равни на 14 /10 см

най-лявата стрелкичка под схемата е средата

дадени са бримките, с които се започва - 134/ 146 /158 за различните размери
плете се ластик 2/2 лице/опъко - 24 реда
добавят се по 4 / 0 / 2 бримки и се започват мотивите с 138 / 146 / 160 бримки
изчисляваш си колко мотива ще се нанесат, за да достигнеш нужната ширина на предница и гръб и действаш!
Вдясно са дадени редовете, а вляво сантиметрите на плетката.

другите стрелкички под схемата показват откъде да се започне ръкавът за различните размери

...

Halsrand: 114(114)[126] M anschlagen und
18 R = 5 cm 2 M re, 2 M li, dabei die 9. R li M str
(= Bruchkante).
Т`ва трябва да е бието - 18 реда 2 /2 и още девет реда опако...

Имай предвид, че грам не говоря немски Wink

еat. sleep. knit...

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 13:04 от dodofit

# 625
В тази връзка искам да кажа,че аз лично съзнателно подминавам въпроси, по които нямам с какво да бъда полезна, защото смятам,че е глупаво да пиша "ами не знам как се прави това"  и е по-добре просто да не отговарям нищо.
Коя пък е писала, че не знае как се прави това?
Признавам, че аз по някога го правя, ама то е с добри намерения.  Blush Когато някое ново момиче пита нещо и като гледам че никои не отговаря се намесвам, макар че не мога да помогна, с надеждата да се включи някоя с по-компетентно мнение.  Mr. Green Знам че много бързо изписваме темите, и е много трудно да се чете ред по ред, затова и някои въпроси се пропускат. Аз например, предния път забравих да поздравя Амели за готиното черно потниче, грабна ме още като го видях и веднага гласувах за него, след това разбрах че е твое. И рокличката на Ивка която показа е супер! Браво!   bouquet

dodofit, много хубава се получава дрешката на дървото.  Peace

Тули, какви са тия цени при вас, Shocked тея май не познават цифрите.  Twisted Evil  Аз куките тюлип ги взимам за 1.50лв (но не съм много сигурна, или пък беше 2.50), онзи ден си взех кука 2.5мм на Queen за 2.00лв. Прежда хармония съм я плела с кука 1.00мм или по-малък - 0.8мм не си спомням, по-принцип такива тънки прежди ги плета с "малки" куки (до 1.5мм).  Иначе с кука 2.1мм (номер 0) плета в момента с тази прежда, сигурно е двойна на дебелина спрямо хармонията.

И за капак, ето  няколко неща и от мен: чанта, рокля, която плетох миналата година, но така и не и направих подплата и сега ще я ползвам като туника, едно потниче-подарък, не е плетено на ръка, но е е много интересно. Последното ми произведение, което разплитах и в крайна сметка от това се превърна в товаCrazy

sVeshti4ka  wavey много красиви неща показа!

Лека и ползотворна седмица на всички!  knit

# 626
пепито, бая плетене е паднало. Каква е преждата виолетов меланж?
свещичката, добре дошла! Много сладки шнолки.

# 627
Последното ми произведение, което разплитах и в крайна сметка от това се превърна в товаCrazy

Идея си нямам как е станала трансформацията, но първото е много хубаво,не е трябвало да го разплиташ.

# 628
Моля да се включат немскоговорящите Wink
 - Още за превеждане!

не ми се отваря файла,иначе може да се пробвам да помогна

# 629
  • Севлиево
Да напиша обещаното:
Най голямата кука на Милвард е 15мм  #Crazy, следва 12мм, 10, 9, 8 и т.н.надолу.

Общи условия

Активация на акаунт