ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 389
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
Зу страхотна паяжинка! лесно ли се плете? при мен е в бъдещи проекти, само че нe си представях как ще стои, сега виждам - ПЕРФЕКТНО!

# 286
Зу, роклята е трепач!  Hug
Lily, много ти благодаря за обяснение, разбрах те.   bouquet
сврачето, страхотни блузки, на мен много ми хареса и зелената.  Hug
додо, а какво плетеш, много хубаво се получава.  Peace

Момичета, да сте срещали схема на тази блузка, направо се влюбих в нея?  Praynig

knit knitknit

П.П. Може ли малко помощ в превода на това:
"Ch 4 – counts as first dc and ch-1 sp; sk first 2 hdc, * dc in next hdc, ch 1, sk next hdc; rep from * around, join with sl st to 3rd ch of beg ch-4 – 98 (112, 126) ch1 sps"
Не са ми ясни отбелязаните в червено съкращения.
Превеждам си го горе долу така:
"4 ВБ - броим ги като първия ВП и 1-ВБ ..., ... първите 2 ПВП, * ВП в следващия ПВП, 1 ВБ, "пропускаме"? следващия ПВП, повтаряме от * до края, завършваме със залепена бримка в третата ВБ на първите 4-ВБ - накрая имаме 98 ..."
Това е от обяснението на бялата блузка, нещо се препъвам в превода.  Confused

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 14:10 от pepito21

# 287
Здравейте, скъпи майсторки плетачки. Интересувам се има ли някъде схеми на плетеници? Аз имам само една такава и вече плета елеченце за моя юнак. Но ми остава малко, та черпя идеи за следващото плетиво. Благодаря ви предварително!

# 288
Зорница дано съм ти в помощ с тези 1001 плетеници(ажури) - http://1001uzor.com/uzory/indexN.html

Някой оправя ли се с немския да ми помогне с превода за свивките на гърба най-вече, ето тук  Praynig - http://img823.imageshack.us/f/bild024.jpg/ (бавно зарежда, понеже съм качила снимката в реален размер)

# 289
тити,кати,благодаря ви   bouquet
Малко ме е срам,но не съм сигурна,че ми е съвсем ясно  Embarassed
Значи като взема 5-те бримки заедно и изплета 1лиц. и не ги пускам-добре!Ама като стигна до втората бримка,се чудя къде да бръкна и как да я направя таз наметка  newsm78Пък да не говорим за останалите 3бр

Момичета,извинете ме,че пълня темата с такива въпроси  EmbarassedТова е за последно,който разбрал-разбрал  Rolling Eyes

# 290
Чакай Хриси днес май гледах нещо подобно обяснено с картинка. Ще го потърся, дано го намеря.

# 291
"Ch 4 – counts as first dc and ch-1 sp; sk first 2 hdc, * dc in next hdc, ch 1, sk next hdc; rep from * around, join with sl st to 3rd ch of beg ch-4 – 98 (112, 126) ch1 sps"
"4 ВБ - броим ги като първия ВП и 1-ВБ ..., ... първите 2 ПВП, * ВП в следващия ПВП, 1 ВБ, "пропускаме"? следващия ПВП, повтаряме от * до края, завършваме със залепена бримка в третата ВБ на първите 4-ВБ - накрая имаме 98 ..."
Вярно го превеждаш-"4 ВБ - броим ги като първия ВП и 1-ВБ за разстояние(sp=space), пропускаме първите 2 ПВП, * ВП в следващия ПВП, 1 ВБ,пропускаме следващия ПВП, ВБ и повтаряме от * до края, завършваме със залепена бримка в третия синджир от първите 4-ВБ - накрая имаме 98 ..."за края не мога да помогна. Ако искаш утре ще пробвам да разгледам модела по-подробно, че и на мен ми харесва, но сега малкия ми юнак се събуди и няма да мога

# 292
Като се замислих това накрая се отнася за броя на кутийките, които трябва да се получат, нали изглежда като мрежа.

# 293
тити,кати,благодаря ви   bouquet
Малко ме е срам,но не съм сигурна,че ми е съвсем ясно  Embarassed
Значи като взема 5-те бримки заедно и изплета 1лиц. и не ги пускам-добре!Ама като стигна до втората бримка,се чудя къде да бръкна и как да я направя таз наметка  newsm78Пък да не говорим за останалите 3бр

Момичета,извинете ме,че пълня темата с такива въпроси  EmbarassedТова е за последно,който разбрал-разбрал  Rolling Eyes
Ето това мисля е подобно - http://radikal.ru/F/s15.radikal.ru/i188/1007/d4/38df45d221fb.jpg.html

# 294
SDJ, много ти благодаря за отговора.   bouquet Аз сега разигравам разни мотивчета за да получа нещо подобно на този, но нищо не ми харесва като цяло. Започвам да се чудя как е плетено по ширина (т.е. в кръг) или по-дължина, повече ми прилича на втория.
За съжаление не е цялото описание и затова ми се губят някои моменти, но въпреки всичко продължавам напред.  Mr. Green
Между другото да ви си намират схеми на тези цветчетаRolling Eyes

# 295
защо немога да пратя мейл на коутс пратих веднъж казаха че трябва да се снима модела по хубаво че не се виждали добре снимах модела наново сега немога им пратя мейл а и в саита ми дава error  newsm12 smile3511

# 296
най-вероятно е така, а дали после от неизплетените се изваждат бримки за бието на деколтето? В описанието не пише такова нещо, и броят на бримките за бието е друг, но наистина и аз си заблъсках главата с тези неизплетени бримки Simple Smile понеже има там едни дупчици точно където трябва да се започне бието...

додо, този блог отникъде не ми се отваря, блокира целия експлорър.
Тити  Hug ,и аз в началото мислех,че неизплетените бримки са за бието,но..въртях го,суках го ,не става Sad
Искаше ми се да го направя ,както е описанието,че въобще не ме бива в деколтета ,но ..ще мъдря нещо друго.Най-лошото е ,че и от английски (миналата година го превеждах),а сега и от руски,го превеждам по един и същ начин Rolling Eyes

# 297
http://picasaweb.google.com/mmmordka/BluzeczkaZElementow?feat=email#    Амели ето    скицата която търсиш..Спорна плетка

# 298
Зу страхотна паяжинка! лесно ли се плете? при мен е в бъдещи проекти, само че нe си представях как ще стои, сега виждам - ПЕРФЕКТНО!

Благодаря на всички, но заслугата не е моя. По схема се плете много лесно и специално тази, с дебелата кука, на големи дупки  Joy
Определено преждата е Деним, отидоха ми почти 200гр.

Пепито - довечера ще потърся цветята. Мисля, че са като тези детелинки, дето ги плетеше Вени. Между другото, тя се изгуби някъде.

# 299
  • Севлиево
Ето я и мойта мрежа:

Мисля да я пратя за конкурса на Коутс, какво ще кажете  newsm78 Ама ще се снимам аз с нея с нещо под нея естествено  hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт