"Подканят" ли ви да си платите таксата в ДГ ...

• 3 517
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Нещастници сте вие безпаричните.Как определяте моето нещастие.
Щастлива майка на щастливо момиченце,коректна и точна в делата и сметките си.
Умни хора,умни мисли,глупави.......
Приятен ден,омръзнало ми е от незадоволени дами.... Laughing

Абе ти акъл имаш ли? За ироничен коментар чувала ли си, имаш ли представа какво е? Да беше довършила изречението за умните и глупавите хора поне Laughing

# 46
 ..и за да се върнем в темата и да подминем глупака с мълчание, предлагам своя отговор-
не, не са ме подканяли, има списък с дължимите такси.Събират се до 10 число.Случвало се е и първа и последна да плащам, според финансовото ми състояние/все за такса ще намеря и ще платя в срок, но ако се случи да закъснея ще ме изчакат-познават ме от години и не съм имала забавяния/

Иначе бих искала да ме подканят мен лично, защото напоследък се движа с тефтер и водя записки, но пак нещо изпускам.Старост-нерадост...или много дини по половин мишница.. Thinking

# 47
..и за да се върнем в темата и да подминем глупака с мълчание.....

Права си.

Добре де, аз няколко пъти съм се опитвала да платя на 2ри примерно, но при нас изрично казват, че се плаща от 5то до 10то число. От 1ви до 5ти касиерките събират дневниците, изв. бележки и т.н и пресмятат таксите. Явно не навсякъде е така, защото прочетох доста мнения, в които се казва, че се плаща от 1во до 10то число.

# 48
ми да, явно е различно.

# 49
 offtopic Meчо Пух, не мога да не те поздравя за комплимента, който ти е отправило детето. Това се казва красота  Mr. Green

# 50
Дори факта, че не съм "чак толкова" не може да сломи самочувствието ми на видна красавица. Mr. Green Joy

# 51
  • София
До момента 2 пъти са ни се обаждали по телефона за да я платим. И двата пъти имахме основателна причина да забравим да я платим и добре, че ни се обадиха. За мен това не беше обидно, че ни подканиха .

# 52
Нещастници сте вие безпаричните.
Как определяте моето нещастие.
Щастлива майка на щастливо момиченце,коректна и точна в делата и сметките си.
Умни хора,умни мисли,глупави.......
Приятен ден,омръзнало ми е от незадоволени дами.... Laughing

Простотията ходи по хората, казал народът. Права си за простите хора и простите им мисли и дела. Личи им на някои хора в тази тема.
Аре, дишай!

# 53
Не са ни подканяли. Peace

# 54
  • Ку-куландия
Да подканят и не само за таксите и за консумативите - сапун, салфетки, мокри кърпи, тоалетна хартия и пр. Досадно е наистина. На мен ми се е случвало един единствен път да се забавя с плащането и то по независещи от мен причини (Явно съм от безпаричните). След срока за плащане се изнасят списъци с неплатилите и продължават да напомнят, но вече само на тези от списъците.

# 55
При нас лепят бележки на 3-4 места, и все пак ми се е случвало да забравя и да забавя плащането на таксата. Не ни подканват, слагат само бележки с  имената на децата, чиито таксти не са платени. За салфетките например са ме "подканяли"  Laughing така елегантно ...
През юни таксата се събираше само 1 ден, на 30ти и въпреки че имаше бележки 3 дена преди датата, доста родители не бяха платили, страшни скандали бяха оня ден. Подканянето се превърна направо в псуване.

# 56
Франческа коментарът бе към теб.
Щом си позволява някой да нарича точността ми нещастна,изводите са ваши.
На 1-во число опашки няма,няма желаещи.
На всички във форума много им харесва да се правят на ощипани госпожици.
Ок,

# 57
Ох, защо ли се напъвам да ти обяснявам, ама карай.
Коментарът на Франческа беше ироничен и породен от това, че ти едва ли не обвиняваш родителите, които не плащат на първо число всеки месец. Ами представи си, че заплатата им се изплаща на 8мо число, какво ще стане ако платят на 9ти? Според теб- абсолютно некоректни, така ли? След като законово срока е до 10то число( а някъде даже не е и от 1во, както при мен примерно) И разбрала-недоразбрала какво изтърси? Че тези които нямат пари са нещастници. Ми извинявай, ама ако ми беше наблизо при подобно изказване...... Така, че първо чети внимателно, и после се прави ти на ощипана госпожица. Приятна вечер.

# 58
Аз внимателно отново прочетох темата,но нека аз да съм сгрешила,че някой се опитва да нарече точността ми нещастна.От това се породи нервността ми,моля нека да съм извинена ,ама колкото и да го чета не виждам много ирония в думите нещастна.
То или искаш да обидиш някой или си мълчиш.
Каквото повикало това се обадило.
Относно заплатите всеки си знае,плаща когато му е удобно,аз винаги на първи пък нека да съм нещастна.

# 59
При нас таксата се плаща до 10-то число, както в повечето градини. След това изнасят списък на неплатилите, с дължимите суми и задраскват по него. Досега не съм чула да подканят някого устно.

Общи условия

Активация на акаунт