СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 674
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Сменях си регистрацията 2 пъти, в период от 1 година, заради умните глави на нашите управляващи.Въпросната улица на която живея от 30год е с вход от към синята зона, но адреса е на улица която не попада в зоната и нямам право да паркирам пред жилището си!!!А с децата като се наложи да карам по лекари.....малоумие.
Та за това си смених регистрацията на съседната улица, произволно си избрах номер, никакъв проблем, нищо не са ме питали и искали.После пак си я смених със старата на която реално живея пак нищо не са ми искали.
Когато се върнах от общината казах в къщи, че ако бях посочила адреса на парламента сигурна щяха да ми го отбележат като местоживеене. JoyНикакъв проблем!!!
И сега пак ще си я сменя със съседната улица, защото сме гранична улица на 2 общини, за да мога да кандидатствам в най-близката ни ДГ, която буквално ни е отсреща.Супер тъпотия, но да не забравяме къде живеем.

# 166
  • София
Слава богу, че при нас някои от кварталите влизат в един район Simple Smile Живея в Надежда-2, а Толстой е от другата страна на улицата.
Само 2 части на Надежда станаха Връбница, което вече е друг район.

# 167
  • София
Сега пак гледам за случаите с класираните деца в детски заведения и за майките, които неправомерно са взимали майчински.Знам , че не е тук мястото да го казвам, но много се ядосах.Незнаели, били онеправдани, "извивали" им ръцете. Немога да си го обяснаюдетето ти на детска градина, ти на работа, а и пари получаваш.

# 168
  • София
aria_82, шамар да е, аванта да е Simple Smile
Мен навремето счетоводителката ме предупреди ако запиша сина ми на ясла, веднага да й съобщя. Можели да им наложат глоби.

# 169
Сега пак гледам за случаите с класираните деца в детски заведения и за майките, които неправомерно са взимали майчински.Знам , че не е тук мястото да го казвам, но много се ядосах.Незнаели, били онеправдани, "извивали" им ръцете. Немога да си го обяснаюдетето ти на детска градина, ти на работа, а и пари получаваш.
                  Когато детето е на детска ЯСЛА , а майката - на работа майката законно си получава 50 % от обезщетението за неползване на платен отпуск за гледане на дете до 2 години.В репортажа става въпрос за друго. Laughing

# 170
  • Sofia

Не може да се обвинява някой без да знаеш подробности!!! Винаги има изключения разбира се, но въпреки това не всичко е черно и бяло  Wink

# 171
  • София
Е, може да се поспори по въпроса - доста често съм срещала във форума въпроса "Детето ми тръгва на ясла, ще разберат ли от НОИ и да продължа ли да си взимам майчинството?' Wink Едва ли някой е подписвал декларация, без да се интересува какво пише в нея, ако да - то става дума явно за неграмотност.
Ариа, наистина ходенето на работа не възпрепятства взимането на 50% от майчинството - аз тръгнах на работа на 1 г. и 2-3 м. на детето и до 2 г. й взимах 50%, но тя си беше у дома с бавачка, не на ясла.

# 172
  • София
Дидиа много добре знам за какво става въпрос.Знам за 50 % от минималната работна заплата и аз взимах толкова до 2 г. на малкия.Въпроса е , че всички са подписали декларации, за да получават пълния размер на майчинските до 2 г. Не са чели ли или са се подписали ей така. Те не били уведумени, детските градини трябвало да им кажат.Просто истината за мен, е че са си казали защо пък не, тя държавата ми е длъжна. Не, немога да ги оправдая.

# 173
                   aria_82 , никой никого не оправдава.Въпросът е , че по времето на Масларова промениха текста,а той беше "настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка" При това го промениха тихомълком,а и повечето майки не са подписвали никаква декларация.Не могат да ме убедят,че само 900 майки са получавали пари  Mr. Green Пък и да ти кажа - има навсякъде безработни майки,чиито деца ходят на ДЯ.И едва ли са се отказали от единствения си доход. Laughing

# 174
  • София
Didia, всички майки сме подписвали декларациите за пред НОИ, в които е упоменато, че в еди-какъв-си-срок ще уведомим за промяна в обстоятелствата относно отглеждането на детето. Ако не подпишеш такава декларация просто няма майчинство.  Peace
Вече друг е въпроса кой знае, не знае, не пита или не помни какво подписва.
Майката няма как да е безработна и да получава майчинство през втората година от живота на детето. Ако е безработна получава помощ от Социалните за срок от една година. Ако по време на раждането е на трудов договор - тогава има две години майчинство, т.е. всички майки на деца м/у 1 и 2г. се водят някъде на работа щом взимат пари.

# 175
  • София
Както винаги Ника даде най-точното обяснение на казуса. Точно така стоят нещата. Да видим сега ще връщат ли, ще ги амнистират ли...

# 176
                       До колкото чух по ТВ-то няма да плащат определени майки - тези дето са си взимали храна,че не са ползвали услугите  на ДК и тези,дето са си пазили мястото.

# 177
                       До колкото чух по ТВ-то няма да плащат определени майки - тези дето са си взимали храна,че не са ползвали услугите  на ДК и тези,дето са си пазили мястото.

Това никак него разбрах..
В тази криза за места в ДГ, някой майки са си записали децата в ДЯ, но не са ги водили, а само са им пазели местата... и...това се толерира? Или просто не се смята за нарушение..? Или..тези деца не се смятат за посещаващи ДЯ? Интерсно...дава ли им се 1т за ДГ от системата ???  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
..
Това за детската кухня пък...изобщо не го разбрах..
Записаните на ДЯ имат ли право да ползват и услугата детска кухня ? Shocked Shocked Shocked

... има нещо  тотално сбъркано в тази държава....

п.п...Против съм текста в закона,  според който, майките на децата под 2г записани в ДЯ губят правото си на майчинство..  ( предполагам  става въпрос тъкмо за тия 50% ..или греша?)

Наистина смятам,че за абсолютно всяко дете, което се отглежда от родителите си ( или осиновители), този, който се грижи за детето,трябва да получава детски надбавки. Независимо от доходите си!!!
Смятам също,че не трябва да се пипат парите на майките с деца до 2г ,независимо дали посещава детенцето ДЯ...
НО.. съм ЗА спазването на законите..След като парите са неправомерно получавани - трябва да се намери  форма, под която да се върнат..от всички..

# 178
Интерсно...дава ли им се 1т за ДГ от системата ???  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

... Да.....

# 179
  • София
я да питам ( че не съм се включвала от отдавна и да не ме забравите  Mr. Green )
малката ми дъщеря е родена първото полугодие на годината и евентуално догодина трябва да я дам на ясла ,НО в яслата приемат децата само от септември и тогава моето дете ще бъде на 1 и 5 м. ( малко за ясла според мен  ) аз искам да си я гледам до 2 г. ( до тогава е и майчинството ) , НО ако не я запиша на ясла губя ред - сещате се  Wink Т'А а дайте ми съвет как да постъпя в тази ситуация ? newsm78
то до тогава могат да се променят нещата , но как постъпват мамите в подобна ситуация

п.п. по този начин тези родители не са ли ощетено от гледна точка , че принудително трябва да дадат децата си на ясла ,принудително трябва да се върнат по рано на работа , а в същото време губят И майчинството си ?
не знам дали го обясних правилно ,но дано ме разбрахте  Laughing

.........
и друго...... тези деца ( родени в първото полугодие ) ги И изписват по рано от ДЯ  от другите ( на 1 юли) какво да ги правят родителите им като са на работа юли и август , а градината е от септември И то ако са имали големия късмет  да са приети ?

знам , че някъде е дискутирано , но не го намирам , ако има и отделна тема с подобни въпроси дайте линк да я следя - Благодаря   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт