СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
За пореден път нямам думи... От предното класиране при обявени 10 места, 3 са останали незаписани, т.е. 30%., само предполагам, че са елиминирани. При други обстоятелства щях да се радвам, но не мисля, че при подобен недостиг на места всичко е "по регламент". #2gunfire В последния момент се добяве дете, което получава случаен номер, започващ с 0 и естествено то е класирано. Направи ми впечатление, че и при предишни класирания, деца, добавени в последните минути все с 0 или 1 започват.
Много случайно се напасват случайните номера ooooh!
Това, когато представях жалбата си в СО бях го застъпила като въпрос, но те много "убедително" ми обясниха, че системата няма как да манипулира номерата, които задава, но и аз още тигава много се ядосах, защот  не знам по каква причина, но системаат почти винаги задава ниски номера на децата, които до момента не са получили такива, което разбира се, че за тези които са били първи чакащи и са изместени и напрао кошмарно.

# 526
И аз да попитам нещо, че не доразбрах Thinking Ние като сме приети на ясла и вече я посещаваме, можем ли да продължим  да кандидатстваме за друга ясла и ако случайно ни приемат да се прехвърлим newsm78

# 527
  • Банкя
За текущите класирания през тази учебна година може да кандидатствате, но няма да получите трите точки за първо желание (предполагам, че по такова са ви приели). Ще получите максимум 2т за поредност на желанията.

През следващата пролет, за следващата кампания, ще си имате отново всички точки. Peace

# 528
Да продължа на pepche въпроса - нужно ли е отписване от настоящата ясла, за да се кандидатства за преместване? Т.е. губим ли си мястото?

# 529
Алелуя, приети сме Simple Smile Тъкмо се бях отчаяла, защото новата част на 116 ЦДГ все още не е открита и няма скоро да бъде пусната, заради липса на обзавеждане и акт 16, и ето че миналата седмица беше обявен прием от по 24 деца за набор 2007 и 2006. Естествено и незнайно как, пак цъфнаха дечица с 10 и 9+ точки, и то все с номера от последните дни, а нашите пършиви 8,1т. бяха "залепнали" за списъка от 23.04, но все пак ни се отвори парашута Praynig

Момичета имам въпрос, който не е точно по-темата Embarassed На приятелка, чието дете е в предучилищна група в ДГ в Надежда, им изискват документ за платени данъци?! Има ли някой запознат и информиран, как е нормативно регламинтирано това изискване, защото при нас в Красна поляна няма такова?
Предварително блогодаря!

# 530
  • София
Да продължа на pepche въпроса - нужно ли е отписване от настоящата ясла, за да се кандидатства за преместване? Т.е. губим ли си мястото?

Не. Посещавате си сегашната, кандидатствате и се отписвате едва след като сте приети.

# 531
  • София
Да си задам и аз въпроса. Боса съм в материята, така че и да ви се стори глупав, вината си е в мен  Mr. Green
Хубаво - детето не е прието. В района ни има общо 4 ОДЗ-та. Пробвах като първо желание всичките и в едното от тях малката в списъка на чакащите е на 5-то място. И тук хубаво, но както става ясно този списък постоянно варира, понеже всеки може да си размества желанията. Въпросът ми обаче е: каква е вероятността да се освободи място в някоя група през годината? И въз основа на ваши наблюдения, това реално случва ли се?

# 532
Здравейте, аз искам да ви попитам за яслените групи има ли не важащи Доп. критерии, тъй като за ОДЗ-то за което кандидатства моята дъщеря са обявени като одобрени ДК1 и ДК2, на които тя отговаря, има ги отбелязани точките и в системата секция "критерии и точки", като първо желание й е и точките по моите сметки с тези 2 доп. критерия трябва да бъдат 8.2. Обаче в системата в секция кандидатури ми излиза, че е с точки 8.1. Та чудя се в градината ли трябва да се обадя... или е достатъчно че писах през системата за кореспонденция???

# 533
  • София
Да си задам и аз въпроса. Боса съм в материята, така че и да ви се стори глупав, вината си е в мен  Mr. Green
Хубаво - детето не е прието. В района ни има общо 4 ОДЗ-та. Пробвах като първо желание всичките и в едното от тях малката в списъка на чакащите е на 5-то място. И тук хубаво, но както става ясно този списък постоянно варира, понеже всеки може да си размества желанията. Въпросът ми обаче е: каква е вероятността да се освободи място в някоя група през годината? И въз основа на ваши наблюдения, това реално случва ли се?
Лично по мои наблюдения повече от едно место не се освобождава през годината в дадена група, да не кажа че почти никъде не се освобождават.Варянта е или да се обявят допълнителни места, което се случва, но за високите групи или да се отвори ново ОДЗ.
Здравейте, аз искам да ви попитам за яслените групи има ли не важащи Доп. критерии, тъй като за ОДЗ-то за което кандидатства моята дъщеря са обявени като одобрени ДК1 и ДК2, на които тя отговаря, има ги отбелязани точките и в системата секция "критерии и точки", като първо желание й е и точките по моите сметки с тези 2 доп. критерия трябва да бъдат 8.2. Обаче в системата в секция кандидатури ми излиза, че е с точки 8.1. Та чудя се в градината ли трябва да се обадя... или е достатъчно че писах през системата за кореспонденция???
Сигурна ли си, че в ОДЗ-то , в което кандидатствате има обявени и двата ДК ?

# 534
  • София
aria_82, благодаря за отговора   bouquet Нали надеждата уж последна умирала, но в случая забравям всяка надежда.
Да ни е жива и здрава прабабата, която си заряза спокойния живот и дойде да гледа детето.

# 535
marmotche, благодаря ти за отговора!   bouquet

# 536
Грешката е моя, ДК1 важи само ако кандидатствам в същата градина, в която е баткото.... хммм

# 537
Да пусна малко инфо че лятото се посветих на решаването на други проблеми. Миналата седмица насрочиха работна група за днес в 10 часа. Успях да присъствам само аз и поисках съществени въпроси по приема да се разглеждат когато родителите сме в пълен състав. Така и така сме само три. Съгласиха се и разглеждахме само молби за прием. Този път за разлика от предишната работна група, директорите се представиха добре и подходиха с необходимата доза съмнение. Като цяло не се поддадоха на аргументи без доказателства към тях. Не ми се наложи да искам да вписват че имам възражения в протокола.

Новото е че има едно официално писмо от АСП с което се апелира да се съдейства на родителите на осиновени деца за настаняване в ДГ. До сега всяка молба се придружаваше от индивидуално становище. Тъй като става въпрос за деца в градинска възраст и основния мотив за записване в ДГ е те да настигнат връстниците си в развитието - аз лично не възразих. Няма и как да се оспорва експертна позиция на институция. Единственото до което стигнахме като предложение е директорът да има право да оцени ситуцията индивидуално и да може да препоръча период за адаптация на детето в семейна среда преди постъпването в градина.

На следващата РГ ще се обсъждат промени в правилата за прием. Нашите предложения сме ги депозирали още пролетта, но тогава вкупом ни обясниха че няма шанс да се обсъдят и да минат по веригата до СОС. Късно видях че пускат под наем филиал на ДГ и не съм питала за това. Възпрях се и да питам дали ще изпълнят съдебното решение и най-после да ни предоставят информацията за реално записаните деца по градини и групи. Неясно е и ще поставим въпроса за интеграцията на системата с НОИ, ЕСГРАОН и Админ защото липсата на такава също оставя вратички за манипулация.

Прочетох какво сте писали за случайните номера. В интерес на истината след отказите на СО да предоставят информация и неестествено бурните реакции, когато поставяхме въпроса за разминаване на броя на записаните деца, единствените които за момента на са ми дали повод за съмнение са фирмата-изпълнител. Мисля че достатъчно добре ги познавам вече за да смятам че биха се поддали на натиск да манипулират каквото и да е в системата или базите данни. Виж ако тези неща ги правеха в СО бих имала огромни притеснения.

# 538
На приятелка, чието дете е в предучилищна група в ДГ в Надежда, им изискват документ за платени данъци?! Има ли някой запознат и информиран, как е нормативно регламинтирано това изискване, защото при нас в Красна поляна няма такова?
Предварително блогодаря!
Няма такова изискване!
Обсъжда се вариант, при който двете неща да бъдат обвързани, за да можем да си събираме по-лесно данъците, но към момента все още всичко е в процес на подготовка. Кой им иска бележка за платени данъци? Детското заведение ли? За съжаление, не мога да помогна, защото съм от другата страна, но със сигурност мога да заявя, че това е своеволие на този етап!
Кощунство е да се изнудват хората за данъци в момент, когато децата им трябва да тръгнат на градина или училище.. Казвала съм го, ама няма кой да ме слуша..  Close

# 539
  • София
СКО, не помня вече кога се заговори за платените данъци и приема в градините. Мисля, че беше пролетта на миналата година, но не съм много сигурна.
Но не всички кметове на общини в столицата обаче възприеха това и го изискват. Надежда май беше един от кварталите, в които се искаше такава бележка. Ако остане като изискване би трябвало да се впише в съответната страница на градината в ИСОДГ.

Общи условия

Активация на акаунт