СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 020
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  Момичета, аз се интересувам от сайта за кандидатстване на детските градини в София -kg.Не мога да се регистрирам, дава ми надпис невалиден код за сигурност?!!???!, а съм сто процента сигурна че го въвеждам правилно.Опитах се да пиша на обратната връзка на сайта, но там цифри не мога да въведа, казва ми че са грешни?!??
Ако някой знае какъв може да е проблема да сподели.Благодаря!!!

# 571
  • София
Опитайте чрез друг броузер.

# 572
  • София
Привет дами, лутащи се из дебрите на ИСОДГ!
БЕзпокоя ви с едно питане, а имено от къде мога да видя списък на ОДЗ-тата, които са приели класиране по допълнителните критерии.
От изчетеното разбрах, че дори и да имаш точка по доп.критерий в профила, то ако ОДЗ-то не е приело да класира с нея, то не ти се изчислява в кандидатурите за съответната ясла.Можете ли да ме просветлите малко.

# 573
  • София
В профила на всяко ОДЗ и ЦДГ има данни за допълнителните критерии, приети от съответното детско заведение.
Не са еднакви за всички градини, т.е. градината приема едно, две или няколко от доп. критерии.
Тук има списък на някои от градините с доп. критерии, но не всички - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=474091.msg14349154#msg14349154

# 574
  • София
Супер, Благодаря ти AnMary.Видях и къде в профилите на градините е описано.
И още един въпрос ако ми позволите-записването на приетите дечица от вече извършено класиране е до 17.09 (петък).В сайта на ИСОДГ пише, че следващото класиране ще е на 18.09 (събота).Та питането ми е до кога мислите, че мога да размествам кандидатурите си като поредност на желания (до края на деня на 17.09 или..... newsm78).НЕ знам дали се изразих правилно, но имам в предвид-който каквото правил-правил до 24:00 на 17.09 и от 18.09 "мандалото лопва" за настоящото класиране.Правилно ли съм разбрала? Embarassed

# 575
  • София
Не точно. Мандалото се хлопва в петък (17ти), 17:00 ч.

# 576
А дали вече "изкочиха" дечица, приети извън регламента на системата?  newsm78

# 577
  • София
Знам ли. Може и да изскочат, но дали ще се разбере.
Една директорка от квартална градина е казала, че са правили проверка от общината (регламенти за приеми, основание и т.н.), не знам коя община, може би СО.

# 578
Аз уж съм наясно със системата, но сега се замислих по един въпрос. Две деца (близнаци) се регистрират по-късно в системата (#100608хххх - значи са регистрирани на на 08.06.2010). За класирането на 12.06 вече имат генерирани случайни числа. За това класиране не са попадали в гранична група, т.е. не са оттам номерата. Възможно ли е числата да са генерирани, ако са попадали в гранична група по по-ниско желание в следващи класирания и този номер да излиза още от първото им класиране? Не знам дали правилно се изразих, дано някой да ме е разбрал...

Вчера освен това имах среща с кмета на район Лозен - попитах го защо СОС не спазва мораториума си за отдаването под наем на ДГ- не знае. Защо отдават под наем етаж от 139 ОУ - не си запълва капацитета. Не знам последното колко е вярно - ако имате наблюдения свиркайте.

# 579
Petenceto, на деца, които се записват по-късно в системата НЕ СЕ ГЕНЕРИРА случайно число. Те си получават такова дълго число при самото кандидатстване ( с часа и минутата на кандидатстването)..т.е..не попадат НИКОГА в гранична група, понеже едва ли е възможно по едно и също време да са кандидатствали за една и съща ДГ две различни деца, които до тогава не са я били избрали..

# 580
Ей, Щурчо, благодаря ти! Бях забравила за това и от един час се блъскам над темата! Добре че е форума да питам, че да ми остане време и за работа   bouquet

# 581
  • Germany
Здравейте, момичета.
В момента съм по майчинство, а от миналата седмица съм и редовна студентка в мед. университет. Имате ли идея защо в системата ми отразява точка само за работещ родител?

# 582
  • София
Защото се получава само една точка - или като работещ на трудов договор или като редовен студент.Определя се автоматично от данните за трудовия статус на родителите (сумата от точките по К2 и К3 е максимум 2 т.) и за двамата родители общо.

# 583
  • Germany
Благодаря!

# 584
  • София, под Карлсон
Така не съм се чувствала нито миналата година, нито тази при първото класиране- в "нашата" градина има едно свободно място и засега ние сме на първо място. Ужасно ми е нервно... #Crazy  ooooh!Стискайте палци  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт