Ретро бг-мама

• 10 438
  • 102
  •   1
Отговори
  • Куциндрел

Намерете приликите.  Laughing

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 18:47 от Mamma

# 1
Това реклама на сайт ли е?

# 2
  • Куциндрел
Не, просто не знам как да сложа снимката само.
... Доди ми акъл, оправих го....

# 3
  • София
това е снимка от 40-те години на миналия век, манифестация в София по случай детския празник и агитация за късно захранване и кърмене.

# 4
  • София
Готина е снимката.  Grinning

# 5
  • София
Някой ще ме светне ли какво се е случило в интервала между 40-те и 70-те години на миналия век, та мен (и не само мен) са ме захранили със сокче на 1 месец?
Възприели сме набързо някаква съветска школа ли?

# 6
Нищо не разбирам. Празният прозорец ли е ретро? newsm78

# 7
  • София
Да не би нещо да не ти се зарежда?

# 8
ми....какво трябва да има? newsm78
Аз имам маса рестрикции, та е напълно възможно. newsm78

# 9
  • София
Това да се пусне в кърмаческия  Peace
Но да не се приеме за ерес - хората са писали 5 месеца - не 5 години  Wink

# 10
  • out of space
Гумената......носи зараза!
Гумената какво???

# 11
  • София
Някой ще ме светне ли какво се е случило в интервала между 40-те и 70-те години на миналия век, та мен (и не само мен) са ме захранили със сокче на 1 месец?
Позна.Вирее още ,по-старата школовка педиатри,си знаеха с ранното захранване,може да се срещне и в някои от учебниците по педиатрия.От няколко години насам,навсякъде се говори за късното захранване и кърменето,ама вече за това си има няколко подфорума.
По мои спомени от разговори с възрастни жени  знам,че са си кърмили децата до 1,6г дори и до 2г.,мнозинството.
................а иначе  'дупката ' между 40-те и 70-те години и аз не мога да си я обясня.

# 12
  • София
Гумената......носи зараза!
Гумената какво???

биба - джедайска - биба  Joy Joy Joy

# 13
  • София
ми....какво трябва да има? newsm78
Аз имам маса рестрикции, та е напълно възможно. newsm78
Снимка на майки с лозунги:
"До 5ия месецъ само кърма" и други от сорта.
Явно е преди правописната реформа.

Ерика, Гумената биберона, предполагам.

Стасита, и аз съм кърмена до годинка и нещо, но по съвет на педиатъра са ми давали сокчета и други подобни.
Т.е. през 70-те хем са кърмили, хем са захранвали.

# 14

Много пъти съм си задавала този въпрос  Rolling Eyes... Може би има нещо общо с уравниловката, и с това, че жената е трябвало да работи наравно с мъжа, да е комбайнерка, кранистка, тъкачка-многомашинничка или дори оксиженистка... Гледането на дете, кърменето, все пак предполагат да се отделя повече време на семейството, на дома... А около 1950-та са били много "модерни" седмичните ясли - оставяш детето в понеделник, взимаш си го в петък... През останалото време - бачкане, бачкане, бачкане... Дневни смени, нощни смени, после на събрание в работата, после на събрание по местоживеене... Предполагам, че това е била причината... Поне аз така си го обяснявам.

Общи условия

Активация на акаунт