Отговори
# 540
Лорън,така ми го разтълкуваха от епикризата-"злокачествено новообразувание в дясна млечна жлеза  cT2 cNx Мо/2кл.ст-2кл.гр."
Правена ми е Кор-биопсия,някаква нова, уж взима повече клетки ама ...
Вие като истински специалисти в областта помогнете ,какво значи това

Според гуглето - с Кор биопсията се взема материал, освен за цитологично изследване, и за хистологично...
При цитологическите изследвания, клетките се оцветяват с реактиви и под микроскоп се наблюдават. Точността за диагностика е до 90%.
При хистологията- взетия с биопсията материал се обработва с разтвори и парафин. Нарязва се на много, много тънки и финни повърхности. Пак се обратотват с реактиви, така че под микроскоп да се видят клетките и тъканите. Точността на диагностика е 100%.

# 541
  • София
Защо не виждат раковите клетки тогава? А това какво значи cT2 cNx Мо/2кл.ст-2кл.гр.

Сигурно съм много досадна

# 542
Защо не виждат раковите клетки тогава? А това какво значи cT2 cNx Мо/2кл.ст-2кл.гр.

Сигурно съм много досадна

Т2 - че туморът е по-голям от 2 см.
Nx - не е известно дали има наличие на ракови клетки в близките лимфни възли.
Това ще стане, когато вземат материал от съответната подмишница. Материалът ще се направи на парафинови блокчета и ще се изследва. По време на операцията.
Мо - Няма наличие на далечни метастази.

Не се притеснявай. Всички сме минали по този път... Hug

Съвет, не чети много. Не чети статистики. Не чети страшни и плашещи неща. Няма нужда. Ще се натовариш излишно...

# 543
  • София
Благодаря! Имам чувството,че наистина се психясвам,само вися на комп. и чета каквото ми падне.Слизам на земята,то и детето си идва в неделя-ще ми е по-трудно да се уредя.
"Починах" си две седмици и мисля от понеделник да си тръгна на работа до следващата вливка на 19.
Хубава вечер момичета!

# 544
Здравейте!
Надето 0606 е обяснила подробно всичко ,но и аз като Лорън се питам  - не прочетох ли ,че в разчитането ти пише ,че Няма ракови клетки??! newsm78Къде ти правиха биопсията и разчитането на хистологията?

Сиссссс, аз за кастинга съм зад Надето 0606, но иначе всяка вечер съм ви на гости Laughingи ми е много приятно и напълно достатъчно за сега  bouquet  bouquet ,дано не досаждам с "надничането " си в Кампа

# 545
  • София
Биопсията ми я правиха в Тина Киркова,а хистологията в Александровска.Отзад пише цитирам дословно "В изследвания материал не се намират данни за инвазивна епителна неоплазия.Намира се огнище на склерозираща аденоза,естествено с фенотип.ER+/PR+/HER-"

Химиотерапията ми я правят в Исул.Хируржката и химиотерапевтът бяха заедно,когато им занесох резултата и двамата бяха единодушни ,че продължаваме с химиите.Като се замисля сега най-вероятно патолозите в Тина Киркова не са си свършили качествено работата.

# 546
Хули това са лекарствата-

Ендоксан        -780мг
Епирубицин   - 140мг
Флуороурацил-780мг
Дексавен         -12мг
Зофран            -8мг

след химиот. съм качила 5 кг и съм на 60кг,малко ме тежът, но немога да ги сваля да не би да е и от това newsm78

# 547
Хули това са лекарствата-

Ендоксан        -780мг
Епирубицин   - 140мг
Флуороурацил-780мг
Дексавен         -12мг
Зофран            -8мг

след химиот. съм качила 5 кг и съм на 60кг,малко ме тежът, но немога да ги сваля да не би да е и от това newsm78

Стандартната червена химия! Peace Каквото и да те боли -от нея е! А ставите със сигурност от нея те тормозят... И при мен беше  така-стави,кости,дробче,жлъчка...Край няма списъкът...
Ама ще мине-няма да се даваш! Peace

# 548
luck не се спичай от всяко прочетено момичетата много точно ти обясниха.
Ние така си споделяме и коментираме и всеки помага с каквото може.
Попитах не за да те притесня а,да си помогнем взаимно.Това с психясването всички го правим
но после трябва да продължим борбата е безмилостно жестока. #2gunfire
Тук старшите казват ние сме хора здраво стъпили на земята и така трябва.
Диес аз като една от последните с химия през април свърших докато ги правех не ме боляха
кокалаците.А сега гърбът ми ме изяжда та движението и упражненията му е майката.Химикалите ни държаха а сега организма почва да се изчиства и затова така си мисля аз може и да греша
момичета поправете ме.

# 549
Luck,наистина недоумявам, В ИСУЛ е един от най- добрите хисто- патолози на България - Д-р Иван Терзиев .Той гледа ли ти препаратите /стъкълцата/ или започна терапия само върху разчетеното от Александровска??

# 550
Лорън писали сме едновременно.
Напълно съм съгласна с теб.
Може  нещо не толкова приятно да напишем и дори стряскащо ,но ако е за добро -  за "извеждане " от заблуда или от паника е само препоръчително!!
Мисля ,че всички го знаем.

# 551
  • София
Терапията ми я започнаха преди резултатите от хистологията.Иначе освен в Александровска никъде не са ми гледали стъкълцата и блокчето.Химиотерапевтът ми е д-р Койнов,мисля че е много добър.

Пак ви благодаря за отзивите!

# 552
Даная, за кастинга да знаеш, че с най-големи шансове е Сончето, защото ще установи пряк контакт Laughing
 luck, д-р Койнов е много опитен, но за съжаление трудно можеш да го хванеш да ти отдели 5 мин. да си зададеш въпросите. Виях, че има страница във Фейсбук.
Хубава вечер, момичета!

# 553
Даная, за кастинга да знаеш, че с най-големи шансове е Сончето, защото ще установи пряк контакт Laughing
Ами, да! Така че другите се откажете!  Heart Eyes

# 554
  • В царството на игрите:)
На шева ми от операцията се е появило нещо, което не мога да определя много добре. Седи като хематомче, лилавее, като го натисна е като съвсем малко топченце и си променя цвета кат го натисна. Първо си помислих, че е някаква пъпчица и даже се опитах да я цедя, но не стана. Не искам да се шашкам, но нещо ме гложди... Rolling EyesКато се загледам много, много внимателно сякаш вътре има нещо като косъмче. Не знам #Crazy newsm78 Преди един месец си пусках ТМ за гърда и общ и беше идеален, но тъй като не знам какъв ми е бил ТМ преди операцията не съм сигурна, че при мен той е някакъв критерии за състоянието ми.
Късметче, наистина ти казвам да спреш да четеш. Ако не бях чела и слушала всякакви простотии сега въобще нямаше да се притеснявам.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт