Хенапристрастени

• 94 281
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
emichka84, и аз мисля да си правя сапун, дори съм купила част от съставките Simple Smile. Моя приятелка, която живее в САЩ, ми беше казала, че там използват масово shampoo bars, и съответно изрових милион рецепти, че и видео. Може да си разменим рецепти на лични.
dreamer
, косата ти е супер, изглежда толкова здрава и плътна. И цветът ми харесва Peace.

# 121
Някой ще сподели ли как се прави сапун?Какви съставки трябват, някакви рецепти.Доста интересно ми стана  Sunglasses

# 122
  • Бургас
Някой ще сподели ли как се прави сапун?Какви съставки трябват, някакви рецепти.Доста интересно ми стана  Sunglasses

И аз се интересувам,може ли да споделелите ?  Praynig  Hug

# 123
Здравейте на всички!
Днес с моята приятелка смятаме да се разкрасим ,с къносване.
Понеже досега не съм се къносвала ,моля кажете ми,ако престои къната по-малко от 12часа,например4,проблем ли е ?

# 124
Не е проблем,напълно достатъчно е.Аз първия път чаках къната около 4 часа и косата ми стана по-хубава отколкото втория път като оставих къната за 12 часа.

# 125
Благодаря много ,за отговора.  bouquet

Направихме се,но защо ми се струва ,че не е достатъчно червено.Моята коса е тъмна и не очаквах голяма промяна,но приятелката ми е с червена коса.Корените и стоят жълтеникави.Утре на дневна светлина ,ще се видим по-добре.
Като си слагате къната  на косата,какъв цвят има?Да не би пък да сме избързали newsm78

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 22:17 от Шери1

# 126
Тези сапуни в Зоя Бг не са ли за тяло? EmbarassedРазгледах,ама никъде не пише,4е стават и за коса.... newsm78
Относно рецептите,майка ми допреди три-4етири години правеше домашен сапун с прясно мляко и яйца,трябва да я питам как беше то4но....

# 127
Въпроси, въпроси...........
Преди седмица се боядисах в две стъпки с къна и индиго, получи ми се идеално покритие на белите коси и много добър черен цвят. Даже се похвалих тук.
За една седмица обаче индигото се отми до голяма степен и сега съм с червени корени.
Как да постъпя
- да намажа   само корените с индиго за кратък период ?
- да изчакам да мине още една седмица и да повторя апликацията в две стъпки ?

# 128
  • В полите на Пирин планина
Можеш да направиш глос с индиго за 20-30 минути - забърква се с балсам и се нанся на косата.

# 129
Хайде, от къна минахме на сапуни Laughing. Засега само на едно място намерих рецепта за сапун на български език. Другото е тонове инфо, но на английски.
рецепта
Работата с натриева основа обаче не е шега, не го препоръчвам, освен ако не сте изключително добре информирани за естеството на процеса и с известен запас познания по химия (тоест първо трябва добре написано домашно). Аз чета вече месеци и още не съм пристъпила към практиката, но има и малко мързел в това, още повече, че ги има наготово в нета Simple Smile. Ето и малко видео материали:
видео
dilandii, в зоя-бг има един сапун-шампоан с розмарин в секцията "натурални сапуни". Аз си реших, че марсилският сапун ще е подходящ и за коса, ще видя дали съм познала Simple Smile. По принцип сапун за кожа не пасва за коса, защото тенденцията е такъв сапун да се формулира с висок процент неосапунени мазнини, което при ползване на коса резултира в едно хубаво наслагване по косъма и загуба на обем. Марсилският сапун е правен по "горещия метод" и надали са предвидили свободни мазнини. За сапуна с червена глина също е отбелязано, че прави косата по-мека, съответно става за заместител на шампоана. Аа, не е истина, току що погледнах и сапунът с червена глина е наличен, а вчера не беше. Ех, че минавка, точно него исках най-много.

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 17:27 от dragon8

# 130
Мерси Dragon!Из4ерпателна както винаги!  bouquet

# 131
И аз чета от няколко месеца за домашните сапуни, но исках да си направя и домашен шампоан... Все още съм много далеч от решението да си направя, а все пак съм магистър химик по образование. Внимавайте с химикалите, не е шега работата...  Peace

Току що си направих поръчка на сапунени ядки, прах от сапунени ядки и амла... Flutter

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 11:00 от котенце десси-г

# 132
dragon, и аз засега само чета и събирам кураж. Знам, че трябва да се внимава с натриевата основа, и наистина при разтварянето се отделя огромно количество топлина. Аз в лабораторията съм се опарвала на чашата, в която беше разтвора, защото реших да я хвана с ръка за да ми е по-удобно да бъркам.

Запазила съм си разни сайтове, в които имаше рецепти за "сапун за коса" Забелязах, че в повечето има доста кокосово и рициново масло. Още не съм си купила никакви продукти, а и трябва да проверя къде има магазин за химикали. Няма да е зле да се наканя скоро, защото ако ще го правя по студения метод, трябва да втасва месец-месец и нещо, докато е готов за употреба.

# 133
dragon8 Тази рецепта която си дала за този домашен сапун,той подходящ ли е за измиване на коса?А сапуните от zoya.bg подходящти ли са за измиване на коса, или само сапунът шампоан с розмарин?Също така мога ли да си го ползвам постоянно като шампоан, като редувам с билките (амла, шикакай и сапунени ядки).Искам и да те попитам също така ти какво ползваш да си измиваш косата, шампоан въобще ползваш ли?Много ми е интересно, какво точно ползваш ти  Embarassed Simple Smile А, и някой ползвал ли е от био-шампоаните в зоя.бг ? Все повече и повече искам да изхвърля всичко "химии" които седят в банята и да ги заменя с изцяло натурални Simple Smile

# 134
nelinka_92, трудно ми е да преценя дали сапунът от тази рецепта би бил подходящ за коса, не съм специалист. А някой от козметолозите от темата за Добрата козметика или би се посмял, или би ни упрекнал, че въобще мислим за такива "отживелици", когато има шампоани с меки формули. При мен обаче поне 98% от изпробваните шампоани не вършат работа, в смисъл, че ми предизвикват по-голямо омазняване, отколкото бих искала, дори и да са с меки пенители. Просто моята коса мрази шампоани. Сапуните по студения метод много сериозно навлизат на пазарите в САЩ и UK например, и има отлични отзиви за тях във форумите. Има дори огромна тема в Long Hair Community за тях. Така, че ще пробвам, досега ползвах алепския сапун от зоя-бг за кожа и съм супер доволна. Тези сапуни са с високо Ph, нямат нищо общо с рекламните дрънканици за Ph неутралния Dove, например, но с този сапун кожата ми се чувства много добре, ползвам го дори за 4-годишния си син. И предпочитам да вярвам на векове употреба, вместо на разработки отпреди няколко години, които не са имали достатъчно време да проявят всичките си позитиви и негативи (или са имали Simple Smile, щом търсим упорито алтернатива).

Общи условия

Активация на акаунт