Хенапристрастени

• 94 325
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
alleicha какъв ти стана цвета на косата?Първо се намаза само с къна и се изми и после амла шикакай и касия?За първи път чувам по този начин да се слага къна и ми стана интересно.Дано да успееш да качиш снимки,ще чакам с нетърпение!

# 181
Dragon,един бърз въпрос!Поизми ми се индигото и в момента косата ми е доста 4ервена,имам касия и индиго в нас,мога ли да разтворя касията,да из4акам  2-3 4аса да пусне цвят и после да добавя примерно супена лъжица индиго и да нанеса?Целта ми е  лееееко по-кестеняво!И амла ще сложа!Помня,4е индигото май само с къна хващаше,дали с касия ще има някакъв ефект?

# 182
  • Бургас
dilandii не е ли по добре да си направиш глос от индиго,амла и балсам? newsm78

# 183
dilandii не е ли по добре да си направиш глос от индиго,амла и балсам? newsm78
Ами май да,ама ме е страх да не стане много тъмна така,мислех 4е касията може малко да смек4и,4е цвета ми е един такъв неопределен в момента,4ервено светло кестеняво златисто.... Joy Joy JoyПо принцип слагам 3 суп. лъжици индиго в едно пакет4е къна,ако направя само глос колко да сложа,4е да не стана тъмна?искам само леко да покрия 4ервеното ,пак да го има,но да не е така силно.... newsm78

# 184
dilandii, подкрепям идеята на kloie, по-добре е да направиш глос с индиго, вместо да хабиш касията. Количеството на индигото се определя по-скоро от това колко коса искаш да покриеш. За цвета има значение най-вече времето за престой, в твоя случай не бих държала повече от 15 минути на чиста коса. Ако обаче нямаш достатъчно индиго за да забъркаш смес от него и балсам за цялата коса, може да добавиш касия. На веднъж къносана коса индигото няма нужда от друга съставка, за да действа. Къната дава основата само при първо къносване, после нея си я има и след отмиването на индигото така, че само го подновяваш с глосове. Пробвай 2-3 суп. лъжици индиго с топла вода на гъста каша и добави достатъчно балсам за цялата коса. Подръж 15-20мин. максимум. Или, ако твоят вариант ти звучи по-добре и по-сигурно, давай с него. Само, ако ползваш касия, не чакай да отдели цвят, няма смисъл.

# 185
А на мръсна коса нали пак ще хване,смисъл мих си я в неделя,но бързо си си омазнява или за по-сигурно да я измия и след това да нанеса,но тогава пък два пъти ще си я мия,нищо че втория път няма да е с шампоан.  Peace

# 186
Здравейте!  Hug
ето го и моя резултат: 100 гр. къна + черен чай и 6 часа мотане из апартамента като египетска царица)))  Rolling Eyes
http://picasaweb.google.com/Juuulianka/Razni#5495709084621244450
исках да си направя черна коса в два етапа, ама за сега резултата ми харесва и ще оставя експерименти за после...
имам и въпрос: мога ли да получа по изразен червен цвят след второ и трете боядисване само с къна или трябва да сложа нещо друго? между другото мислих, че 100 гр. за моята доса дълга и гъста коса е малко, ама на мен ми стигна!   bouquet

# 187
  • София
Юле, страхотна коса  bouquet!!! Трябва да се видим на живо скоро!!!
Аз си карам на сап.ядки на прах+шикакай+амла вместо шампоан за коса (като преди това правя маслена баня) и ми е екстра Peace Веднъж месечно правя и подхранване с касия+лайка+ако ми хрумне още нещо Wink

# 188
Намазах се тъкмо ей сега,стана като жабуняк-същия цвят и мирис  Laughing и доста сухо стана на косата незнам дали това е добре,но не исках и да стане много водно,за да не се стича Wink след 3-4 часа ще пиша за резултата
julianka  много хубав ти  е цвета  и косата като цяло  bouquet

# 189
julianka   Heart Eyes Hug  bouquet страхотен цвят ! Браво !

# 190
Dragon8, благодаря!Всъщност с балсам ще стане нещо като глос и ще се увеличи обема .Да сложа горе- долу 2 части къна към 3 части индиго или направо 2:1 в полза на индигото. Да не стана "гарваново перо"?Смятам да стоя около 3-4 часа- нали ще е достатъчно.Мисля ,че цяла нощ- няма да издържа в тая жега със съгреваещ компрес  на главата Grinning.Изпълнена съм с приятно очакване Laughing

# 191
Dragon,послушах съвета ти,полу4и се то4но каквото исках!Благодаря ти!  bouquet

# 192
Изправена съм пред нечовешки проблем. Днес един познат броди по мое настояване надлъж и нашир из катарските пазари, в търсене на амла, шикакай, индиго и сапунени ядки. Ударил е на камък обаче, защото не знаел арабските им имена - беше снаряжен с латински, английски и какви ли още не названия, които най-нахално преписах оттук, но не и арабските. Рече, че нямало ни табели, ни етикети, а само безброй чували, пълни с неизвестни вещества, а продавачите не давали вид на запознати с чужди езици. Мъжка му работа...  Mr. Green

Помагайте сега, моля ви - как да разбера катарско-дубайските названия на горепосочените субстанции? Имам срок до утре рано сутринта. Търсих в Google, но сблъскам ли се с онез ми ти заврънкулки, рязко ентусиазмът ми секва. Помощ, помощ, помощ.

# 193
crazy chick, това се казва задача Simple Smile. В Оман на индигото казват Nila или още Wasma (оттам българското басма), но другите продукти са индийски и не знам доколко са известни в арабския свят, навсякъде съм ги срещала с имена на езици от Индия. Ще ти ги дам тук, но дали ще е от полза, виж имената на хинди, бенгалски и тамилски:
амла - Amla(Hindi)/Amalaka (Sanskrit)/Amlaki (Bengali)/ Botanical name: Emblica Officinalis/ Nellikaai (Tamil)/Indian Gooseberry (English)
шикакай - Shikakai (Hindi) / Cikaikaai (Tamil) / Soap-nut acacia (English) / Botanical name:Acacia Concinna /
сапунени ядки - Soapnut (English)/Aritha/Reetha (Hindi)/ Boonthi vidhai (Tamil)/ Botanical name: Sapindus Trifoliatus or Sapindus mukorossi
а, намерих нещо за амла на арабски - amla khushk
Момичетата от арабската тема сигурно ще могат да ти помогнат най-добре.

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 09:06 от dragon8

# 194
Dragon8, благодаря!Всъщност с балсам ще стане нещо като глос и ще се увеличи обема .Да сложа горе- долу 2 части къна към 3 части индиго или направо 2:1 в полза на индигото. Да не стана "гарваново перо"?Смятам да стоя около 3-4 часа- нали ще е достатъчно.
healthi, извини ме за късния отговор, с балсам наистина е нещо като глос, но с престоя от 3-4 часа си става сериозно къносване. Предполагам вече имаш резултати и ще се радвам да споделиш Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт