Хенапристрастени

• 94 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
dragon8, сърдечно благодаря - помощта ти беше неоценима!  Simple Smile  bouquet

# 196
Dragon,послушах съвета ти,полу4и се то4но каквото исках!Благодаря ти!  bouquet
dilandii, Hug. Искам да реабилитирам марсилското сапунче, набедих го съвсем несправедливо. Толкова искам да използвам натурални сапуни за коса вместо шампоан, че продължих да се ровя. Някои момичета в англоезичните форуми пишат, че нерядко сапунът не работи заради отлагания от съставките на шампоаните и балсамите по косъма. (Казах си, че е логично, защото вакса-ефектът се появяваше само от средата на дължината до края на косата, а аз нанасям там балсам. В корените беше ок.) Затова те предлагат косата да се измие със сода бикарбонат (хлябна сода). Такова реших, че няма да сложа по главата си, но хумата ми свърши чудесна работа. Измих си косата с хума, смесена с оцет. При следващото миене сапунът действаше супер и после не ми се наложи да изплаквам с оцет или лимонов сок. Само подсуших с хавлия и напръсках с алое вера гел. Вече втори ден косата ми не е мазна, което с шампоан няма шанс да се случи, с него е чиста и обемна само първия ден. В същото време нямам сухота и се реша лесно. Дано и занапред да е така. И лицето ми се чувства добре с този сапун, постепенно ми изчезват малките черни проклетници Simple Smile, а аз имам склонна към омазняване и запушване на порите кожа по принцип. А като имам предвид добрия резултат от хумата и сапуна, съм се размечтала за това:
http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%B0-%D0%B8-%D0%A1%D0%B0%D1%83%D0%BD%D0%B0.192

# 197
dragon8, сърдечно благодаря - помощта ти беше неоценима!  Simple Smile  bouquet
Виж ти, много хубаво Grinning. Аз предполагах, че ще уцеля само с индигото, дано да се снабдиш с всичко желано Hug.

# 198
Сложете по някоя снимка, че ми е интересно Simple Smile

# 199
Момичета, косите ви са страхотни. Погледнах снимки от минала тема и се впечатлих не на шега. Много ви пасва едно изречение от добре позната реклама на Виши: "Здравето е красиво". Поздравявам авторката за добре формулираната и изчерпателна тема. Много ми помогна като информация.
Имам нужда от съвет по два проблема, ако на някой му се занимава.
1.Родих преди година и нещо, а косата ми още пада много обилно. Цели кичурчета махам всяка сутрин. Много неприятно, но в същото време не искам да я режа. Никога не съм имала толкова дълга коса, колкото в момента. Прочетох в първият пост, че амлата спомага за спирането на косопада. Дайте насоки в какви съотношения и с какво в добавка да я ползвам, за да понамаля водопада от падащи коси.
2. Косата ми е черна и права, но черното е едно такова безцветно, без блясък и безжизнено напоследък. Също така се появиха бели коси (около 10-15бр.) От доста време искам да се боядисам в шоколадово кафяво (или подобен цвят), но се опасявах, че тотално ще си похабя косата. Тогава видях темата ви... Въпроса ми е може ли във някакво съотношение индигото и къната съвсем леко да изсветлят черната ми коса и да покрият белите коси?

# 200
Здравей, Dendri Simple Smile. Ето рецепта за масло с амла с видео (7ми пост на страницата):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492472.165
Може да добавиш и 1 суп. лъжица шикакай към маслото, това допълнително ще подсили добрия ефект. За оцветяване можеш да използваш къна:индиго в съотношение съответно 1:2. Изсветляване реално няма да се получи, но къната дава лек оптически ефект на просветляване на цвета и в комбинация с индигото ще даде желания шоколадов оттенък. Ако целта беше само цвят, на тъмна коса бих предложила дори къна:индиго в равни количества, но тогава белите косми биха били видимо по-светли  от основния цвят, поради което индигото трябва да има превес в сместа.

# 201
  • Пловдив
Здравейте  Heart Eyes
следващата неделя искам да се къносам, но за съжаление в сайта няма индиго  Sad. Аз преди 6 дни се завърнах от Турция и от там ми купиха безцветна къна (предполагам, че това е касия, а и по аромат съм почти убедена на 100%, че е). Там имаше толкова много къна, но не посмях да кажа, че искам. Искам да се направя с къна и индиго, а пък то няма.

# 202
здравейте, имам следния проблем с къната/индигото.
Вчера за трети път се намазах със смес от къна и индиго 1:2 за тъмен цвят. Значи първият път стана страхотен естествен тъмно кестеняв цвят / даже не ми вярваха, че е от къна /.
Но втория и сега третия път все ми остава в корените по светъл цвета. А сместа я правя 1:2 къна и индиго. Моля да ме посъветвате как да го постигна
равномерен цвят и в корените. Иначе естествения ми цвят на косата е нещо светло кестеняво.

# 203
  • The point of no return
Момичета, някоя от вас пробвала ли е да се боядиса само с индиго -:) В инструкциите пише, че бели коси стават сини, но ми е  чудно, като цяло косата как ще изглежда при този вариант  newsm78

# 204
slavanch: в корените остава по-светло, или дължината сега е по-тъмна от първия път? Може да нанасяш само в корените, но по-обилно, за да покрие наистина добре; а цялата дължина да освежаваш от време на време с глос, ако е необходимо.
Brio: не се препоръчва - едно, че на индигото му е нужна основа от къна, за да се захване и задържи по-дълго; друго, че цветът сам по себе си не е хубав - по-скоро сивкаво-бледо син дори на бяла коса, от колкото наситено индигово синьо. За онова наситено синьо по дрехите, което свързваме с индиго, се изисква доста по-усложнен процес на ферментация, и не се получава с косата. Само индиго може да се ползва за тониране на жълтеникави или червеникави оттенъци; но то няма и подхранващите свойства на къната, за да си струва да се използва самостоятелно дори при черна коса.

# 205
Момичета, някоя от вас пробвала ли е да се боядиса само с индиго -:) В инструкциите пише, че бели коси стават сини, но ми е  чудно, като цяло косата как ще изглежда при този вариант  newsm78

brio, виж това:
http://www.hennaforhair.com/mixes/jonathan/

# 206
dragon8, благодаря ти много за отговора и съветите на лични.
Мисля да си купя, амла, индиго и къна и да започвам мисия: "Здрава коса", а за косопада ще ходя на лекар. И без това исках да си правя изследване за хормоните на щитовидната жлеза, та може би ще ме насочат и за косопад какво изследване трябва да направя.

# 207
Dendri, Hug. Вярвам, че е временно явление и не след дълго ще добавим снимки и на твоята красива коса тук Simple Smile.

# 208
Момичета, майка ми иска да пробва къна, но се чудя каква смес да и забъркам, моля помогнете.  Hug

Нейната коса е почти бяла, боядисвана в някакво рижаво, сега е израснала.

Лимоновия сок трябва ли да се загрява?  newsm78

# 209
  • The point of no return
Благодаря Ви dragon8 и HennaFox   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт