Хенапристрастени

• 94 536
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, майка ми иска да пробва къна, но се чудя каква смес да и забъркам, моля помогнете.  Hug

Нейната коса е почти бяла, боядисвана в някакво рижаво, сега е израснала.

Лимоновия сок трябва ли да се загрява?  newsm78
Зи, а какъв цвят иска да постигне майка ти - само медночервено от къна или меднокестеняво, тъмнокестеняво, меднорусо? Лимоновият сок не се загрява.

# 211
Здравейте!Искам само да попитам,колко  време след като съм използвала къна,мога отново да ползвам боя? newsm78 Резултата от къната нещо не ми хареса,та затова...

# 212
  • The point of no return
Момичета, здравейте отново! Проблем ли ще е, ако забъркам къната с вода вместо лимонов сок  newsm78
Може ли да се използва чай или ябълков оцет за забъркване

# 213
Момичета, здравейте отново! Проблем ли ще е, ако забъркам къната с вода вместо лимонов сок  newsm78
Може ли да се използва чай или ябълков оцет за забъркване

Brio, всеки от вариантите е ок.  Лимонът е най-изсушаващ, чаят е най-мек вариант, ябълковият оцет е някъде по средата. Дори и само с вода ще стане, но с всяка от другите течности къната ще отдели по-бързо и по-интензивно цвят. Ако ползваш лимонов сок или оцет, пак разтваряш къната с вода и добавяш от киселината по 2-3 супени лъжици.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 19:15 от dragon8

# 214
  • Бургас
Здравейте!Искам само да попитам,колко  време след като съм използвала къна,мога отново да ползвам боя? newsm78 Резултата от къната нещо не ми хареса,та затова...

Ще хване в корените боята и ако нямаш разлика в цвета по дължина е ок.Какъв цвят е косата ти?А преди къната?Само веднъж ли къноса?Преди това боядисвала ли си се?
Има много "ако-та " Wink

# 215
От осем,девет години боядисвам косата си в червено.С боя.Тази пролет реших да пробвам с къна и си купих някаква индийска,от която всъщност съм доволна.След месец моя приятелка отиде на почивка в Турция и аз и поръчах да ми вземе от там къна,като се надявах на по- хубав червен цвят,пък и предполагам, че в нея няма химикали,за разлика от индийската.Резултата е кафяв цвят с лек червен оттенък на слънце.Не ми харесва.С къната не се получава моя цвят.Знам,че след това боята не хваща,колко време да почакам?Мерси!

# 216
 malenagalena ,ако приемаш съвети,си позволявам да те посъветвам да опиташ пак с къна,но този път й сложи карамфил/счукан/,определено се отразява на цвета...и също така/понеже аз се къносвам и с турска,съм забелязаяла,че тя е с по медени отбясъци/,вземи си индийска-има без примеси/натурална/ и виж дали няма да се получи желаният цвят.Пробвай и рецептите,които са споделили момичетата тук-при мен като смених начина на приготвяне на сместта,се получи съвсем различен резултат от преди/когато само варях на водна баня/.Дано да намериш твоята рецепта...защото пък усещането  от къносаната коса/като плътност,обем,блясък и т.н/,не може да се сравни и с най-хубавата боя....

# 217
malenagalena, конкретно на въпроса ти, месец или месец и половина пауза между къна и боя дава шанс за по-добро оцветяване с боята. Предполагам, че използваш амонячна боя с добро покритие, щом става въпрос за червен цвят. Ако обаче боята е безамонячна, резултатът върху къна би бил по-скоро слаб и проявен главно в корените и почти никак по дължината.

# 218
И аз имам въпросче: днес се къносах, а утре ще сложа индиго за да ми стане черна косата. Въпросът ми е: може ли вместо вода да сложа вино в индигото. В какво освен вода мога да разтварям индигото специално. Касия и амла си имам. Благодаря предварително  Sunglasses

# 219
Здравейте!Благодаря за отговорите и за съветите.Не съм чела темата от край до край и за да не задавам въпроси на които може би има отговори из темата ще я прочета и дано намеря рецептата за моята коса,защото наистина с къната,косата изглежда и се усеща по-добре.Незнам дали ще намеря натурална индийска къна и карамфил...такива екстри в нашия град едва ли има newsm78 Ще направя още един опит с къна,дано се получи.А иначе преди използвах боя Wellaton.Боядисвах се 4,5 пъти в годината,а през другото време поддържах цвета с балсам оцветителите на Престиж.Сега започвам да чета темата от самото начало Wink

# 220
Индигото съм разтваряла само с вода и сол, по рецептата на dragon няколко страници по назад.
При мен оцветяването в две стъпки са получава много по добре от това на смесено индиго с къна 2:1. Това е обаче, защото имам много бели корени. Бедата е, че не винаги имам време за двете стъпки.
Боядисването на две седмици ми е идеално за цвета, но предизвиква изсушаване на дължините. Сега съм се захванала с маслена терапия, надявам се да помогне.
Положителните резултати са:
Обем, плътност и оформени къдрици още от корените. 
Няма да се откажа от къната и индигото,защото виждам разлика в плътността , обема и дължината,  просто ще търся оптимален за мен вариант.

# 221
Мерси! Доволна от къна+индиго, но сега реших да пробвам отделно да сложа индигото. Мисля да стоя малко да не стана черна като нощта  Simple Smile

# 222
lady, индигото иска алкална среда, а виното съдържа киселини. Затова не е подходяща течност за индиго, но е добро за къна. Заради съдържанието на танини би направило сместа с къна още по-изсушаваща за косата, затова би било по-добре ако се сложи малко от него заедно с чай или вода. Ако се използва вино, оцет или лимонов сок е желателно да не се прибавя. Индигото може да се разтвори с чай, например от розмарин или лавандула, и вместо сол може да се използва малко хлябна сода (четох такива рецепти в чужди форуми).
Тай, двете стъпки и при мен определено дават по-добър резултат върху белите корени. В една стъпка смесваме къна, която иска кисела среда, и индиго, което има нужда от противоположната среда. Така нито едното не може да действа при оптимални условия. По мое мнение, при наличие на бели косми техниката в две стъпки е най-добрия вариант за максимално покритие. Ако дължините ти се изсушават, а корените имат по-честа нужда от подновяване на цвета, може да къносваш само в основата на косата на 2-3 седмици, редувано с пълни апликации на 5-6 седмици. Пълни апликации на две седмици са твърде чести, косъмът може да стане податлив на накъсване и увреждане. Твърде много от нишестето и смолистите вещества на къната се наслагват така върху косъма и нямат време да се поотмият. Колосаният плат не е така гъвкав, както неколосаният, нали?

# 223

Тай, .............
 Колосаният плат не е така гъвкав, както неколосаният, нали?

Абсолютно.

Ще нанасям само в корените следващия път.  А мога ли едновременно с оцветяването да нанеса и масло по дължините или ще се смеси при завиването на косата с фолио?

# 224
Ако първо се намажат корените с оцветяващата смес и после се нанесе масло по дължините, мисля, че ще се получи добре Peace.

Общи условия

Активация на акаунт