Хенапристрастени

• 94 549
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Пристигнаха ми амлата, индигото и къната. newsm18
Утре съм готова да действам!
...но имам едно съмнение.
Вече не знам и аз ще заминаваме ли, няма ли да заминаваме на море , но ако ни се получи почивката тръгваме вторник. Ако третирам косата си, как ще и се отрази морето?! Чувала съм от познати, които ползват къна (защото аз не съм ползвала до сега тези продукти), че цветът се променя, някои стават като петнисти хиени, други пък влизат във водата и пускат след себе си червени струйки. Има ли нещо вярно в това или цветът си остава стабилен?

# 226
Аз заминах на море 2-3 измивания след апликация в две стъпки. Стичане на цветна индигова вода имах само на първато измиване, след него - нищо. Обличала съм бял топ с мокра коса - никакви петна по гърба.
На морето не съм имала никакви проблеми - нито се отми цвета, нито се стичаха цветни струи, дори ми се стори, че малко потъмняха, иначе червеникавите ми корени. Но това може да е било илюзия от осветлението в банята на хотела, не изглежда реално оксидацията да продължи повече от седмица.

dragon, благодаря!
Ще го пробвам следващия път и ще пиша как се е получило.

Сега ми предстои подстригване, представям си как фризьорката ще подскочи до небето от ужас, че съм преминала на къна  Laughing Точно аз, златната кокошка на Лореал и Керастаз и т.н. козметични гиганти  Wink Ще бъде забавно.

# 227
dragon - много важни неща знаеш! Браво!

Dendri  Относно оцветяването. До сега използвах само къни от магазините и цапаха яко кърпите и дрехите понякога. Не знам защо, но с продуктите на Hennafox няма такова нещо или само след първото изплакване - малко. Кърпите са ми далеч по-чисти от преди. Вчера стоях с къна+зехтин  4 часа и като се изплакнах даже последната водата беше чиста.

# 228
  • Бургас
всички къни,бои и тем подобни от магазинната мрежа съдържат изкуствени оцветители затова пускат и цапат  Wink

# 229
Мерси за отговора момичета.
 Днес не успяхх да се организирам, защото имах много работа, но утре вече ще се заема с боядисването.
Приятен уикенд ви желая.

# 230
  • The point of no return
Момичета, вчера се направих най-накрая с къна и индиго - на око мерих и индигото дойде малко повече от къната.
Къната я забърках с малко оцет и престоя повече от 12 часа, след което добавих индигото.

Стоях малко повече от 2 часа, а също и тествах за 1 час върху кичур коса. Интересното е, че кичурът коса стана много по-тъмен отколкото косата ми (естественият ми цвят е между светло и тъмно кестеняв).

Като цяло получих тъмно кестняв цвят, косата ми стана супер тежка и обемна, но не ми се получи супер покритие на белите косми, което беше главната цел  Sad

Чудя се каква може да е причината  newsm78 Никога не съм се боядисвала, къносвала съм се веднъж преди много години.

С какво отмивате къната, аз четох че като има индиго не било хубаво да се ползва шампоан и уж се измих добре с вода, но като се пипна по косата пръстите ми зеленеят след това Confused

# 231
Brio, тестването с общата смес ли направи, в смисъл, подготви сместа, направи тест на кичур и после нанесе по цялата коса? И сега какъв е цветът на белите преди къносването косми? Най-слабото оцветяване в корените ли се получи или по цялата им дължина? Косата беше измита, предполагам?
Отмиването може да е само с вода, или с балсам или шампоан, с последващо изплакване с вода.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 17:25 от dragon8

# 232
  • The point of no return
dragon8  Да - тестването го направих с общата смес.

Някои от белите косми са светло червеникаво-кафяви, други са си почти бели, сякаш изобщо не са хванали къната  Sad Най-слабото оцветяване е по цялата дължина - белите косми и тези които са леко боядисани стоят по-светли на фона на другите.

# 233
  • София
Аз днес правих втора апликация със замразената къна. Чудно стана, на слънце косата си е направо червена. Не съм вярвала, че къна може толкова да оцвети косата. Много съм хепи.  Laughing
Тия дни тярбва да поръчам пак, да имам резерва за другия месец. Утре може да снимам, за да видя разликата между първото и второто нанасяне. newsm78

# 234
dragon8  Да - тестването го направих с общата смес.

Някои от белите косми са светло червеникаво-кафяви, други са си почти бели, сякаш изобщо не са хванали къната  Sad Най-слабото оцветяване е по цялата дължина - белите косми и тези които са леко боядисани стоят по-светли на фона на другите.
Brio, сместа е престояла 1 час след приготвянето, докато е траело тестването, а това означава, че индигото е изгубило немалка част от способността си да оцветява. Особеност при него е, че трябва да се използва незабавно след смесване с вода, защото в рамките на 2 часа губи прогресивно своята ефективност. Това е основната причина за слабия резултат. Плюс това не си споменала за добавяне на сол в индиговата смес. Солта съдейства индигото по-дълго време да отдава цвят. Ако държиш на къносване в една стъпка, следващия път предлагам да разтвориш индигото в солена вода (на предна страница съм дала пропорции) и, след като го разбъркаш с къната (която може да смесиш само с чай, за да не става твърде кисела средата), нанеси веднага на чиста коса. Ще видиш различен резултат Peace. А ако имаш търпение за двете стъпки, ще получиш оптимално покритие на бели коси.

# 235
Да се отчета и аз: боядисах се преди 10 дни с къна +индиго в съотношение 2:3 + 3 с.л. амла.Къната разтворих  с вода.Стоя 24 часа. Пусна хубав цвят.Индигото само с вода , без сол. Добавих и балсам в сместа.Стоях 3ч и 30 мин.Голямо мацотене падна.Всичко беше в кални пръски.Добре , че си намазах кожата около космения ръб с мазнина , че сигурно щях да съм много смешна. Косата ми много натежа. Чак ме болеше скалпа-но разбира се само за времето с тюрбана Laughing Измих се лесно с още балсам. Приятно изненадана бях от гладката консистенция на сместа и от относително бързото отмиване.Косата ми след това беше много лъскава, но тя става лъскава и веднага след боядисване. Белите корени- станаха тъмно-кафяво, рижо-абе шаренки, но не отскачаха много от тъмно кафевия цвят на боядисаната ми коса. В следващата седмица забелязах много красиво начупване на косата/тя е естествено чуплива/, направо къдрици, които се задържат по няколко дни.Предстои ми ново боядисване- смятам да сложа глос с малко къна + повече индиго + амла+ доста балсам. За съжаление косата ми продължава да пада доста...

# 236
  • The point of no return
dragon8 Благодаря ти за съветите!   bouquet

Всъщност причината може и да е в това, че точно на края сместа взе да ми попривършва, а аз по принцип имам гъста и тежка коса, и за това да не са се покрили много добре белите косми.

Другия път ще добавя сол в индигото и ще пиша какъв е резултатът!  Simple Smile

А с двете стъпки няма ли да ми стане черна косата newsm78

# 237
Brio, идеята ми беше, че ако сместа беше нанесена веднага на цялата коса, резултатът щеше да е повече като на тест кичура. Иначе плътното и равномерно намазване на косата също е важно. Ако направиш двете стъпки косата няма да стане задължително черна, важното тук е колко време държиш индигото. Около половин час е достатъчен за тъмнокестеняв цвят (ако косата е поначало кестенява), за черен трябват около 1-1,5 часа. Индигото захваща добре върху къна при бели коси, а не заедно с къна от първи път. Тоест ако първо се направи добро къносване, което да оцвети белите косми, после може да се прави в една стъпка къна и индиго за кестеняв цвят, но винаги трябва да има основа от къна. Затова при израстването на белите корени се получава по-светъл резултат върху тях при всяко следващо къносване в една стъпка, а по самата дължина на белите косми цветът се напластява отлично. Това прави двете стъпки по-подходящи за бели коси независимо дали се цели кестеняв или черен цвят.

# 238
Brio,  Индигото захваща добре върху къна при бели коси, а не заедно с къна от първи път. Тоест ако първо се направи добро къносване, което да оцвети белите косми, после може да се прави в една стъпка къна и индиго за кестеняв цвят, но винаги трябва да има основа от къна. Затова при израстването на белите корени се получава по-светъл резултат върху тях при всяко следващо къносване в една стъпка, а по самата дължина на белите косми цветът се напластява отлично. Това прави двете стъпки по-подходящи за бели коси независимо дали се цели кестеняв или черен цвят.
О, ето къде бил отговора на въпроса. Но това изисква половин ден за оцветяване :cry:30минути нанасяна на къната. 3 часа стоене с къната. 30 минути отмиване , приготвяне на индигото,нанасяне. 1 час стоене с индигото. Измиване още 30 мин. Ми ,то стана... един работен ден  Sick

# 239
О, ето къде бил отговора на въпроса. Но това изисква половин ден за оцветяване :cry:30минути нанасяна на къната. 3 часа стоене с къната. 30 минути отмиване , приготвяне на индигото,нанасяне. 1 час стоене с индигото. Измиване още 30 мин. Ми ,то стана... един работен ден  Sick
healthi, така е Simple Smile, играчка си е, но се прави първия път. Следващите пъти можеш да редуваш къносване само на корените, което отнема по-малко време и се отмива по-лесно, с глосове само с индиго или с къна и индиго по цялата дължина, при което стоиш час и нещо. В тази връзка хубавото на къната е, че избледнява далеч по-бавно от боята и няма нужда от чести подновявания по цялата коса. А и при използване на индиго изобщо не е нужно да се стои толкова време с къната, както ако оцветяваш само с нея. Час и половина с къна е напълно достатъчен, за да даде основа, а за индигото стигат и 30-40 минути ако не целиш черно. Веднъж напластиш ли по косъма, много по-бързо и лесно освежаваш Peace.

Общи условия

Активация на акаунт