Хенапристрастени

• 94 550
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Dragon8,благодаря! Но като слагам само къна върху корените -те няма ли да са много рижи?Или ако слагам едната седмица- къна, а следващата - глос от индиго-винаги ще има някакъв цвят , макар и с различни нюанси. Но пък няма ли много да се изсуши косата?Проблемът е с новопоникналите корени Sick

# 241
  • The point of no return
Имам въпросче за 2те стъпки - като се отмие къната после трябва ли да се изсуши добре косата или може индигото да се нанесе на мокра коса без проблем  Thinking 

# 242
Мисълта ми беше по-скоро да се редуват две стъпки в корените с глосове по цялата дължина с интервал от 2-3 седмици помежду. Примерно:
1. При първото въобще къносване правиш пълна апликация в две стъпки.
2. 2-3 седмици по-късно при израстнали корени, освежаваш само тях пак в две стъпки. Това отново е малко пипкаво, но само корените се мажат доста по-бързо и държиш по-кратко време.
3. След още 2 седмици може да се направи глос на цялата коса в една стъпка. В корените пак може да изглежда малко по-светъл цветът на белите косми, но няма да контрастира толкова с дължината.
4. Продължаваш по тази схема (без първата точка Simple Smile), ако те устройва, като интервалите определяш според това колко бързо ти расте косата. С времето ще намериш своя ритъм и схема.
Brio, можеш на мокра коса, аз никога не суша, нямам търпение и нерви Laughing. Само попивам с хавлия.

# 243
Моми4ета,някоя няма ли скоро да пусне снимка да се порадваме на резултати? Confused

# 244
Хей,много ни е назад темичката! Thinking
За да я побутна искам да отбележа с какво се намазах днес,касия и амла разтворени с чаша еспресо,лъжица мед,кокосово масло на око и сусамово пак на око...Тъкмо се измих след престой от три 4аса,мноог ми блести косата и къдриците стоят добре оформени.Засега това отбелязвам като ефект,което всъщност никак не е малко! Party

# 245
Снимки се опитах да направя, на за съжаление не ми се получиха. Снимането отблизо и сама, очевидно не дава резултат  Wink
Истината е, че хванах донякъде "цаката " на къносването в тъмно-кестеняв до черен цвят, благодарение на съветите, прочетени тук от самото начало досега.
При много бели корени, какъвто е моят случай, се налагат апликации на две седмици и то двустепенни. След като ги направих, обаче дължините на косата ми станаха много сухи и нееластични.
Затова започнах да прилагам двустепенни апликации само в корените, при това с по-кратки периоди на престой - 1,5 часа с къна и около 1 час с оцветяваща смес на Кади. На дължините нанасях бадемово масло - такова имах в момента.
Измивам със сапун с жожоба и розмарин и обливам с лимонов сок, разреден с вода около 1: 8 горе -долу
Това при мен дава резултат - имам плътност, обем и къдрици. Ползвам в пъти по-малко пяна за коса.
Не на последно място - почти не ми пада косата, видях се в дължина  Laughing

Сега търся съвет за маска за лице с амла. Как се смесва, колко стои, за каква кожа ит.н. Всеки съвет е добре дошъл  Wink

# 246
Тай, най-лесният вариант е да смесиш амлата с вода до получаване на паста, която да нанесеш на лицето и да отмиеш след 15-20 минути. Може да се смесят амла и куркума в равни количества с розова вода, това е рецепта за склонна към възпаления кожа. За извличане на замърсявания от порите и токсини от кожата, амлата може да се комбинира с хума и двете да се смесят пак с розова вода или кисело мляко. За по-суха кожа амлата може да се смеси с прясно мляко и да се добави малко растително масло, да се добавят 1-2 капки Деавит (витамин А и Д, в аптеките го има). Към всеки от вариантите може да се добави малко мед и/или етерично масло. Лимон или друг цитрус са по-скоро нежелателни, защото амлата е достатъчно кисела, кожата може да се пресуши или раздразни от такава комбинация.
Би ли споделила какъв е сапунът, който използваш за коса Praynig?

# 247
Тай,

Веднага! Всъщност от теб я чух тази хава със сапуните за коса  Wink Пробвах и .... о, чудо!
сапун-шампоан с розмарин
Сега обече виждам, че вече не е наличен. Поизкупила съм го. Надявам се да е за кратко Praynig

Малък грамаж е, но стига за доста време. Грешно, бях написала, че е с жожоба. С масло от чаено дърво е.
След неколкократни измивания индигото ми се обезцветява много по-малко, отколкото с шампоан. Седмица след последната апликация цветът ми почти не се е променил  Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 16:23 от Тай

# 248
Тай,

След неколкократни измивания индигото ми се обезцветява много по-малко, отколкото с шампоан. Седмица след последната апликация цветът ми почти не се е променил  Simple Smile

И ти ли забелязваш такъв момент?! Супер, значи не се заблуждавам Hug. За близо двете-трите седмици, през които си мия косата със сапуни, къноиндигосаната ми коса загуби много по-малко цвят отколкото обикновено. Аз ползвам марсилския сапун и също тези:

http://www.zoya.bg/Marmalade-Queen.189
http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%B0-%D0%B8-%D0%A1%D0%B0%D1%83%D0%BD%D0%B0.192
редувам ги според настроението, всичките ми се отразяват добре. Вместо лимонов сок обаче правя разтвор от 1 чаена лъжичка лимонтузу в 1 литър вода и обливам накрая косата с него. Имам блясък и не ползвам изобщо балсам, а разресвам лесно.

# 249
  • The point of no return
Интересна работа с тези сапуни -  ще трябва да ги пробвам!

Да споделя - преди няколко дни си измих косата с шампоан, за пръв път след като се къносах, и имам чувството, че цялата къна-индиго ми падна  Sad

# 250
Затова започнах да прилагам двустепенни апликации само в корените, при това с по-кратки периоди на престой - 1,5 часа с къна и около 1 час с оцветяваща смес на Кади. На дължините нанасях бадемово масло - такова имах в момента.
Тай, сигурно съм пропуснала- би ли споделила отново каква е оцветяващата смес на Кади. Не успях да я намеря. Аз съм обезверена нещо от резултатите с къната -огромно количество време,което аз нямам, и досега неособено убедителен като цвят резултат.Ще пробвам още веднъж,пък... Thinking Помагайте  bouquet

# 251
healthi, направо съм за бой, че не четох внимателно поста ти за къносването. Мисля, че схващам възможния проблемен момент - добавянето на балсам. Как не се замислих тогава, за първо къносване на бели косми не бива да има нищо освен билките за най-добро покритие. Глосът с балсам е за следващи апликации, когато има наслояване и пак не работи толкова добре при израстнали корени. Не се отказвай, опитай отново с къна и индиго в една стъпка, като съотношението може да е дори 1:3 къна към индиго. Къната смеси само с чай, а  индигото пробвай да разбъркаш със солена вода (ако солта те притеснява, здраве да е, пропусни я). Така трябва да се получи далеч по-добро покритие на белите коси, дори и пак да са идея по-светли от останалата коса.

# 252
Тай, сигурно съм пропуснала- би ли споделила отново каква е оцветяващата смес на Кади. Не успях да я намеря. Аз съм обезверена нещо от резултатите с къната -огромно количество време,което аз нямам, и досега неособено убедителен като цвят резултат.Ще пробвам още веднъж,пък... Thinking Помагайте  bouquet

То си се води боя за коса, аз както съм го написала "оцветяваща смес", навява идеята за вещица, разбъркваща казан с бълбукаща миризлива отвара  Laughing
Линкът го има по назад в темата или в предишната, но ето го отново:
бои за коса
Аз съм използвала черна, но само като второ нанасяне след къносване. Само за корените може да се използва половината пакетче.

Продуктите на тази фирма ми харесват много, но има един основен минус - мнаго бавна и много скъпо излизаща доставка. Поръчките се обработват бавно, изпращат се бавно и за сметка на това винаги цената на доставката е 10 лв.  Wink

gragon,
Няма отказване от сапуните  Simple Smile Разликата в цвета и в еластичността при мен е видима./Ако помниш те питах точно за дължините и ти ми даде примера с колосването/
Не съм подстригвала връхчета от 4 месеца почти и мога да изкарам още поне един.
Това, което през зимата постигах с пяна и дифузер, сега- само измиване, без маска, без ампула, без сушене.

# 253
Тай, и моите връхчета нямат помен от изсушаване, откакто ползвам сапуните, а балсамът е в историята. Ще видя как ще е през зимата. Между другото за косата са подходящи и останалите сапуни, не само сапун-шампоанът, поне при мен се получава така. Освен продукта за коса на Khadi, ползвала ли си други техни неща?
Тук са най-хубавите сапун-шампоани на света, особено първият Simple Smile:
http://www.chagrinvalleysoapandcraft.com/shambar.htm

# 254
Между другото за косата са подходящи и останалите сапуни, не само сапун-шампоанът, поне при мен се получава така. Освен продукта за коса на Khadi, ползвала ли си други техни неща?

Това се замислих и аз като четох предния ти пост.  Аз иползвам сапуните на Trevarno Organic и за лице и съм много доволна -  този например. Но като чета описанията им очаквам едва ли не да пише - това е за лице, това за тяло, това за коса. А истинате е, че съставките им се отнасят еднакво добре към кожата и на лицето и на тялото.

От Khadi съм поръчвала досега само къна, индиго и т.нар. черна боя.
Сега очаквам да получа стимулиращо растежа на косата масло
както и шампоан с амла и брингараж

От продуктите, които не са за коса, съм особено доволна от този черен каял на Hennafox

Общи условия

Активация на акаунт