Хенапристрастени

• 94 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
запис и аз в новата темичка.браво много добре сте я оформили  bouquet
Lodsi искам да те попитам точно как се къноса защото и аз искам същия цвят да се получи.иначе съм с черна коса но много ми харесва блясъка и оттенъците които си получила.и ако е от значение моята коса е мазна в корените и малко по-суха в краищата.

# 31
  • София
soledad8686a, аз разтворих 1 пакет къна с чай от каркаде. Добавих 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжица канела и 1 чаена лъжица какао.
Оставих да престои 12 часа.
Преди нанасянето леко загрях сместа на водна баня.
Оставих къната цяла нощ /стоя 10 часа/, след което я отмих и сложих готова маска за коса.
Моята коса също се омазнява в корените, мия я през ден и пак втория ден не изглежда добре...

# 32
Запис в новата тема,   bouquet  за dragon8! Hug

Lodsi, много хубав цвят се е получил! Косата ти изглежда тъмна колкото моята, а като че ли си постигнала по-силен червен цвят (със снимките никога не е ясно де). Време ми е пак за къносване тази седмица, ще пробвам твоята рецепта; най-малкото ще мирише божествено  Laughing

# 33
  • София
Момичета, видях че има масло от амла, виждали ли сте някъде в Бг? Иначе го има в амазон...

# 34
klemy, тук има масло, съдържащо амла и други билки:
http://khadi.helfy.bg/maslo-amla-bringaraj
В тази тема 8ми пост, автор lila, се споменава за индийски магазин в София, но датата на поста е 2007, та идея си нямам дали ще е актуално:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=198088.20
А и руски сайтове за доставка колкото искаш Simple Smile.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 17:49 от dragon8

# 35

А и руски сайтове за доставка колкото искаш Simple Smile.

dragon8 ме инспирира да отворя няколко руски сайта Grinning и в един от тях (http://www.aroma-beauty.ru/product/747.htm )открих следната рецепта за домашно правене на масло от алма.

Масло Амлы:

Альтернативно вы можете сделать   инфузное масло Амлы , нагревая кунжутное (сусамово) или оливковое масло (зехтин) с порошком Амлы на водяной бане в течение 4-х часов. Через 2 часа после начала нагревания замените травы на свежие. Через 4 часа процедите масло и добавьте 0,5% витамина Е.
 Липсват свежи плодове амла (ако съм разбрала правилно, че след 2 часа трябва да се добавят такива, но не съм много сигурна дали пък не става въпрос да се замени със свежа амла на прах : Thinking ), но не пречи да се пробва Peace
  Grinning
и още една, преведена, от сайта http://subscribe.ru/archive/home.modebeauty.krasotavolos/201006/28135949.html

Как да приготвим масло от амла в домашни условия

За това е необходимо неготварско  сусамено масло 50-100 мл, прах амла, флакон или буркан от тъмно стъкло с плътно завиваща се капачка с винт, пластмасова или стъклена лъжица. Технологията е много проста — маслото леко се нагрява, не повече от 30-40 градуса, в буркана се слага  1 суп. лъжица прах от амла, залива се с топлото масло, разбърква се и се оставя на сухо и топло място за 1-2 седмици. Няколко пъти на ден се разклаща, така че съдържанието да се разбърка добре. След 2 седм. маслената настойка се прелива в чист флакон  Към останалата утайка се добавя още масло, разбърква се и се оставя за още 1-2 седм. Първата и втората порция се смесват и се използват като средство за грижа за косата.: 20-30 мин преди измиване на косата се нанася върху кожата на главата, завива се с целофан и топла кърпа, след това се измива с обикновен шампоан.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 22:00 от nellira

# 36
Има и добавка:)
Сусаменото масло не подхожда на всички коси, в такъв случай пробвайте към готовата маслена настойка с амла да добавите кокосово или бадемово масло, трябва да се добави съвсем малко, примерно 20%. За да прецените коя смес е подходяща за вашата коса - добавяйте маслата последователно.

И за кожата:
Амла подобрява кръвообръщението, леко загрява кожата, при това великолепно почиства. Използва се и като почистващо средство за кожата на лицето, добре почиства комедони. Веднага след маската кожата получава розов оттенък, който преминава след 20-30 мин. Добре е маската да се прави вечер, 1 път в седмицата. (http://subscribe.ru/archive/home.modebeauty.krasotavolos/201006/28135949.html)

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 19:29 от nellira

# 37
Здравейте!
Аз да си призная в предната тема изобщо не бях влизала Embarassed.
Сега обаче с новото заглавие ми привлякохте вниманието ,че ми звучи познато Embarassed

Та да си кажа:от 2000 г се къносвам с индийската къна ,в малките пакетчета.
Много съм доволна Peace
Миналата година бях пощръкляла и за два месеца ползвах боя.Ужас ooooh!
Според мен единствения начин да имаш коса е точно къната Peace
Въпроса ми е мога ли да слагам прах амла към къната.Как ще и се отрази?
Трябва да кажа още, че мразя червени оттенъци на косата си Naughty
Дали има вероятност да се случи точно това?

# 38
metlitsa, права си за къната. И аз стигнах до този извод, след като от последната боя преди пет години започна да ми пада косата със шепи.

Самата амла не оцветява, добавена към къна смекчава червените оттенъци към кестеняво.

Имай предвид, че ако говориш за индийската къна с мацката с точката на челото, в нея има още много работи освен къна, включително химически оцветители. Не съм сигурна точно как ще реагира амлата с тези добавки.

# 39
  • Бургас
metlitsa , след къната хващаше ли ти боя?

# 40
В корените със сигурност хващаше.
Струва ми се и по-нагоре защото се получаваше оня синкав оттенък на боите.

emichka84,сигурно има и химия ,но определено е по-малко от една боя,устройва ме.
Между другото, боите не могат да ме боядисат както къната.Аз и за това
започнах да я ползвам.Плюсовете,както знаете са много-плътен цвят,силна ,здрава,
лъскава,без пърхот и цъвтежи коса. Peace

# 41
Ей,изтървала съм Ви....ама да се запиша,докато не изпишете и тая тема/че гледам доста фенки на естественото боядисване станахме/ Laughing
Тия дни планирам да се къносам със замразена къна с чимен вътре разбъркана,да видим какво ще се получи/че фризера се понапълни с остатъци от разбъркана къна/.
А,за канелата,не мисля че  подпомага оцветяването в червено/но пък за карамфила вече съм сигурна,че го прави/,но пък после как ухае косата-на коледни сладки.........божествено!
За просветляването,аз съм убедена,че от мед-а и лимоновия сок се получава.....

# 42
  • Бургас
И аз  съм за къносване този уикенд,ще сложа и карамфилче,как го добавяте ,счукан ли или ? newsm78

Хенна,кой ден да си поръчам за да получа доставка в събота вкъщи?  Grinning

# 43
  • София
Хм, аз си мислех, че маслото от амла се добива по друг начин. Т.е  да речем студено пресоване, а не маслен извлек.  newsm78
А какво значи сусамово не за консумация? Аз на Балчо съм виждала сусамово, точно за консумация.

# 44
Klemy, аз също мисля, че се добива по-друг начин, това е по-скоро  алтернатива Grinning  (А и в по-горната рецепта (на руски) са го отбелязали като алтернативно:)  Прилича  по-скоро на маслен извлек, при всички случаи си мисля, че ще има добър ефект със зехтина. Предполагам, че става въпрос за сусамено масло, а не за сусамено олио, което се използва и за готвене. Видях, че в сайта на Балчо май няма разлика, но може би при тях да имат други разновидности, според съдържанието и начина на приготвяне (от типа готварско - неготварско Thinking) Аз лично бих пробвала със зехтин, който така или иначе ползвам редовно за маски и съм мн. доволна Peace

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 11:37 от nellira

Общи условия

Активация на акаунт