Хенапристрастени

• 94 236
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ти Нелира...Не ми беше много ясно как точно почиства комедони...Като сръб пилинг или има дълбоко почистващ ефект...Извинявам се за отклонението : )
Благодаря и постнатите рецепти!

# 61
Момичета един въпрос,който ме вълнува  Embarassed относно къносването и цикъла има ли връзка?Решила съм да се къносам през уикенда,но има вероятност и да ми дойде и цикъла да отложа ли къносването или няма връзка? newsm78 Embarassed
kloie, не съм забелязала такава връзка и никога не съм се съобразявала с този момент. Но това важеше и за времето, когато използвах боя. Ако си установила за себе си, че е по-добре да се боядисваш в дните извън цикъла си, сигурно е по-разумно и сега да изчакаш. Според мен няма причина да не се получи добро къносване, още повече, че къната ще облекчи някои неприятни съпътстващи цикъла симптоми като напрежение, нервност, евентуално главоболие. В книгата Естествената къна на Хайке Фон Браак дори е дадена рецепта за традиционен лек с прах от цветове на къна при твърде силна менструация Simple Smile. Там "бъка" и от други хубави рецепти.

# 62
При мен няма-къносвам се предимно тогава/че и без това не се чуствам добре за да се показвам пред хора,та спокойно мога да отделя време /...хваща си без проблем...но и преди с боя не съм имала проблем,нито с къдрене/когато го практикувах/

# 63
  • Бургас
Благодаря момичета   bouquet

# 64
Много интригуваща тема. С удоволствие ще пробвам някоя татуировчица Peace
Никоя ли не е пробвала рисунките?

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 10:41 от doby80

# 65
  • Пловдив
след една нощ с къна+индиго+амла вече втора седмица ме сърби главата - кожата и косата си ги чувствам сухи , но пък цвета е хубав
май прекалих със седенето с тази смес и нещо в нея ми подейства направо пресушаващо на главата /кожа коса/
следващия път ще пробвам къна+индиго+балсам и няма да седя повече от 2-3 часа пък ще видим

# 66
  • Пловдив
Аз предишният път като се мазах с къна+индиго+алма имах неприятно усещане по кожата на главата, но не съм сигурна че е точно от тези продукти. Днес, утре си чакам поръчката и в неделя ще се къносам и ще видим дали пак ще го има неприятното усещане. Аз не стоя много 2-3 часа, а този пък и по-малко, че ще наблегна повече на къната, та да не стана червенокоса.

# 67
Аз винаги имам краткотраен (до следващото измиване) сърбеж по скалпа след къна, независимо с какво я смесвам, а по други форуми са споделяли за чувствителност към индиго. Успокоих се, че не е само при мен Simple Smile. Може да е от това, че са прахчета и дори с шампоан не се отмиват идеално от първия път newsm78.

# 68
Обърках се - последно с шампоан или без се отмива къната? За балсама разбрах вече,че трябва  Wink

# 69
Зависи - ако косата е била чиста при нанасяне, може без шампоан. Ако линията на скалпа е мазана с вазелин например, е добра идея да се измие и с шампоан, за да няма мазни участъци. Ако има сърбеж - също по-добре с него /аз нямам, и минавам с половин шише балсам вместо това/.
Балсамът също не е задължителен - просто помага за по-лесно и добро изплакване - по-трудно остават частички къна из косата след него.

# 70
  • София
Аз съм с мазна коса (по принцип). Къната я нанесох на коса измита преди 2 дни (т.е. клоняща към мръсна) и после измих само с вода. И след това седя чиста още 2 дни. Според мен това се дължи на изсушаващото й действие. Т.е. поела е излищната мазнина, водата е отмила праховите частици, т.е. косата един вид е чиста вече. Според мен това правят и билките за измиване. Обират излищният себум. Така разсъждавм аз, може да не е вярно.  Crazy

# 71
Аз винаги имам краткотраен (до следващото измиване) сърбеж по скалпа след къна, независимо с какво я смесвам, а по други форуми са споделяли за чувствителност към индиго. Успокоих се, че не е само при мен Simple Smile. Може да е от това, че са прахчета и дори с шампоан не се отмиват идеално от първия път newsm78.
И аз имам сърбеж,който трае до следващото измиване!

# 72
Да се присъединя към доволните от амла, шикакай и сапунени ядки. Поръчах ги преди месец, ползвала съм ги 2-3 пъти през измиване - т.е. редувам с шампоан и маска против слънце.
Обем в корените и жива коса. Реално.
Сега пробвам боядисването в две стъпки - първо къна после индиго.
Истината е, че опитах върху кичур коса, точно това двустепенно боядисване и не ми се получи наситен кестеняв цвят.
Да не кажа, че си останах с рижаво червени корени, но не се отказвам.
Стискайте ми палци. Wink

# 73
Тай, ще се получи Simple Smile. Индигото е малко своенравно и трябва "да му се хване цаката", а тя е следната за техниката в две стъпки:
1. Затоплям водата, която ще използвам за сместа, до максималната температура, която понасям при допир (да не ми пари, но да е доста топла).
2. Добавям във водата сол. На 100 гр. индиго аз слагам 1 равна чаена лъжичка сол (виждала съм рецепти с 1 супена лъжица, но това трудно ще се търпи по кожата). Отначало разтварям солта в малко вода, защото ако разтворя в повече, отколкото ще отиде реално в сместа (което не мога да преценя преди да започна да разбърквам), няма да запазя съотношението индиго:сол. Започвам да смесвам индигото със соления разтвор и ако началното му количество е недостатъчно, добавям още от топлата вода. Щом постигна консистенцията на кисело мляко, нанасям на косата.
3. Нанася се на чиста коса. Може и да сработи на неизмита коса, но за сигурен резултат, особено на бели косми, има изискване косата да е измита.
Та, това е, максимално топло, оптимално солено и на чиста коса. Обикновена готварска сол е подходяща. Морската сол на кристали ще отнеме повече време, за да се разтвори, а така водата ще се охлади. Важно е и след нанасянето косата да се увие, за да се запази топла.

# 74
Тай, ще се получи Simple Smile..........

Получи се! И то се получи страхотно!
Благодаря за съветите.
Белите корени се покриха напълно.

Първо се къносах, само с къна без никакви добавки в нея. Стоях  2 часа. Измих си косата, приготвих индигото и го намазах на леко влажна коса. Стоях още 2 часа. Измих с малко шампоан и балсам.

Сега обаче да питам :
Как да продължавам занапред - пак по този начин с двустепенното  боядисване или да пробвам смесено с къна и индиго 1:2
Подходящо ли е да се боядисвам на 2 седмици?

Общи условия

Активация на акаунт