Хенапристрастени

• 94 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
nelinka_92 ,писала съм назад,че на базата на прочетеното тук/че чимена се отмива трудно от косата/ аз си "поизмислих" малко моя си рецепта-накисвам/по-скоро запарвам/ смления чимен в стъклена купа с вряла вода,после го оставям да поседи,и като се поутаи го прецеждам внимателно през цедка/той се утаява на дъното,а отгоре остава  нещо желеподобно,с гъстотата на балсам за коса/...и това използвам,вместо балсам.Нямам проблеми нито с отмиването,нито после с разресването.За миризмата-при мен,не се усеща след изсъхване/а и като слагам разни подправки в къната,после на всяко навлажняване косата ми мирише на тях-карамфила,определено доста дълго време се усеща/
Благодаря за отговора, само че пак да попитам- би ли ми казала и какво е съотношението чимен/вода? Защото идея си нямам колко чимен трябва да сложа и с колко вода трябва да го запаря, знам че си е според дължината на косата, но ти колко слагаш за твоята примерно? Simple Smile

# 91
Тай, черна ли ти стана косата?

Да.
Но не това синкаво черно, а по скоро много тъмно кафяво-черно. Говоря за корените, които са ми с много висок процент побеляване.
Съжалявам, че не направих снимки, но съвсем не се надявах на такъв резултат.

# 92
  • Sofia
dragon08,
благодаря за отговора!

Имам въпрос за касията - на чиста коса ли се слага или не? След маска с касия трябва ли да се доизмива с нещо косата?

# 93
Аз току що си направих маслото с амла по рецепта на Нелира.Вместо сусамово ползвах кайсиево на Бал4о,защото такова имах в момента.След две седмици след като прецедя сместа към останалата утайка мисля да добавя бадемово или зехтин,ще видим... newsm78След около месец като отлежи и пробвам ще споделя как е! Peace

# 94
dragon08,
благодаря за отговора!

Имам въпрос за касията - на чиста коса ли се слага или не? След маска с касия трябва ли да се доизмива с нещо косата?
По принцип е хубаво на чиста коса, но не е задължително. Ако в маската има зехтин или друго масло, ще се наложи да се използва шампоан. Ако е само касия с чай и евентуално мед, няма проблем да се отмие само с вода.

# 95
nelinka_92,трудно ми е да ти кажа точното съотношение,понеже всичко бъркам на око,но да речем една супена лъжица смлян чимен с около 150мл вода/после прецеденото да е било около 100мл/-на моята коса стигна и остана даже.Имай предвид,че чимена доста набъбва.

# 96
nelinka_92,трудно ми е да ти кажа точното съотношение,понеже всичко бъркам на око,но да речем една супена лъжица смлян чимен с около 150мл вода/после прецеденото да е било около 100мл/-на моята коса стигна и остана даже.Имай предвид,че чимена доста набъбва.
Благодаря за съветите, следващият път ще пробвам по твоя начин и ще пиша за резултат Simple Smile Ще се опитам да кача и снимки Simple Smile Между другото си поръчах амла, шикакай и сапунени ядки и се надявам утре да пристигнат или вдругиден , и за тях ще споделя резултатите Simple Smile

# 97
КОлко често мога да използвам къна? През 2-3 седмици твърде често ли е? Че нямам търпение пак да се къносам, тръпна в очакване и се чудя колко време трябва да мине от последното.

# 98
  • Бургас
Аз се къносвам през 4-ри седмици.Някой май се къносват през 3седмици,мен ме мързи  Embarassed

# 99
Аз съм през 2-3. Няма проблем  Wink

# 100
  • На края на вселената!
HennaFox, бях ти казала, че имам силен сърбеж след касия+къна+амла. От тогава ги пробвам поотделно. Нямам сърбеж от амла, шикакай, сапунени ядки, нито към касията. Не съм пробвала само къната отделно от другите продукти. Но ако сърбежа идва от нея (то друго не остана), ще стана много червена, ако е само къна. А после ще трябва да поддържам корените и пак да ме влудява този сърбеж след всяко къносване (може да се преглътне все пак). А и ако го направя, това поддържане на корените, възможно ли е да ми докара алергия при наслагване във времето  newsm78

# 101
Опитай с тест върху кожата - смеси съвсем малко количество, нанеси някъде върху кожата /нека е по-скришно място - вероятно е да остане оранжево петно няколко дни/. Ако след час има сърбеж или дискомфорт, е алергия.
Друга причина за сърбежа е, ако остават някакви недобре измити частички къна да дразнят кожата.. Колко време трае? dragon8 също писа за сърбеж до следващото измиване.

# 102
  • На края на вселената!
Сърбежа трае два дни. За измиването се изплаквам доста обилно всеки път. Ако има само сърбеж, ще го изтърпя. Страх ме е да не се задълбочи проблема при продължително ползване.

# 103
Сърбежа трае два дни. За измиването се изплаквам доста обилно всеки път. Ако има само сърбеж, ще го изтърпя. Страх ме е да не се задълбочи проблема при продължително ползване.
Не,няма да се задълбо4и,и аз съм така! Peace

# 104
за 4 часа бях с касия залята с горещ силен чай от лайка ,изчаквам половин час преди да нанеса , много съм доволна от резултата леко ми смени цвета на косата в нюНС НА златно пепеливо /аз съм светло кестенява с леко червен оттенък / , новия цвят много ми отива на тена на кожата и след 3 седмици ще се правя със същото нещо за 12 часа  .Ще кача снимки преди и след .

Общи условия

Активация на акаунт