Хенапристрастени

• 94 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Мед, амла и зехтин добавих към касията и с тази смем се намазах.Прочетох, че това може да се добави, ако си с къдрава коса и нямаш нищо против златисти отблясъци.
Martikana, за да избегнеш сухотата бих предложила да добавяш балсам към сместа от касия и чай, преди да я нанесеш на косата. Друг вариант е добавяне на кисело мляко или вместо чай да използваш прясно мляко.

# 166
Днес ще си забъркам касия с силен чай от лайка, искам да постигна изсветляващ ефект, затова ще оставя сместа да престои 12 часа.Косата ми е естествено руса, така че се надявам да се получи. Към касията съм добавила и 1 ч.л. амла и 1 ч.л. канела.А към лайката, добавих и 1 с.л. корени от коприва и в момента чакам да престои 1 час запарката за да я прибавя към сместа с касията.След няколко дена заминавам на море, и исках да си направя някаква маска на косата която поне малко да я предпази от слънцето, защото всички знаем как вреди то на косата.Исках и да си обера връхчетата при фризиорката, но тя ми каза че е по добре да се направи това след морето, защото там се изтощавала и прочие и било по добре да се освежи след морето.Съгласих се с нея.Как смятате вие? А, и ако някой се сеща какво още да добавя в сместта ми за подхранване примерно, без да влияе на "оцветяването"?Косата ми попринцип е суха, ще е добре ли да добавя и малко балсам?А и също така, касията на измита коса ли се слага или може и на "мръсна"?Как ще постигна оптимален ефект?  Hug

# 167
  • Пловдив
Да споделя моят опит до тук най добър ефект получавам като върху чиста коса нанеса къна+индиго+амла+балсам и поседя така 2-3 часа. Изплаквам обилно само с вода. Къната я приготвям според инструкциите малко преди смесването с балсама прибавям разтворените индиго и амла/поотделно/. Така избягвам изсушаващия ефект на билките и сърбежа по главата който иначе имах.

# 168
на чиста коса касията ще хване по-добре

# 169
Изкушена от хубавите отзиви и аз си поръчах в петък къна ,амла и индиго с идеята да ги получа в събота, ноднес не дойдоха - явно ще остане за понеделник. Дано да успея да намеря време през седмицата за цялата дълга процедура.Момичета , вие кога намирате време за къносване?  Rolling Eyes

# 170
Здравейте за първи път откривам тази тема. Аз досега съм си боядисвала само косата защото имам страшно много бяла коса, но от известно време се замислям да я къносвам. Искам да ви попитам след боядисване може ли да се къносва ще хване ли и обратното след като съм я къносала ще мога ли да я боядисам пак ако нещо не се получи с покритието на белите коси.

# 171
я още една хена-маниачка да ви пише))))) отивам да къносвам косата ми в черен цвят. после ще се включа пак   bouquet

# 172
Направих си маската с касията(разтворена в силен чай от лайка+1 ч.л. амла и 1 ч.л. канела), и сега да споделя резултати.Сместа преседя 12-13 часа преди да я нанеса, а след това на косата ми престоя около 9-10 (спах с нея, като я бях увила в прозрачно фолио).След като я измих хубаво с шампоан, сложих и от маската на Орзен с бира, защото ми изглеждаше доста суха на пипане.Доволна съм от резултата като цяло, чувствам си косата доста жива и мека.Обаче ме сърби скалпа доста, предполагам че е нормално, гледам че повечето хора тук получават сърбеж от къната който си отива до следващото измиване.Надявам се и с мене така да стане Simple Smile
А изсветляващ ефект не получих, нито някакви оттенъци за жалост, искаше ми се нещо такова , но явно от първия път не става, трябва постоянство.

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 23:31 от nelinka_92

# 173
аз от касията не получавах сърбеж , но правих опит за изсветляване с мед , вода и канела и от канелата , ме сърбеше косата

# 174
аз от касията не получавах сърбеж , но правих опит за изсветляване с мед , вода и канела и от канелата , ме сърбеше косата
А значи може и от канелата да е било...А при тебе получи ли се някакво изсветляване?

# 175
много минимално , но но аз две седмици по-рано бях правила касия и това е вид преграда към косъма ,най-вече ми премахна златното на касията , което толкова харесвах и сега пак ще се правя с касия

# 176
Много съм радостна,доставиха ми нещата и утре ще се направя.Аз искам още отсега,но няма да имам време,а утре цял ден с това ще се занимавам.Стискайте палци да стане както аз искам.  Mr. Green Praynig

# 177
Поздрави и от мен в този жарък, слънчев, юлски ден!
Ще трябва да се опитам да Ви покажа моята коса. Много си я харесвам! Вчера забърках амла, шикакай и касия. Отделно сложих къна. Престояха около 3 часа. Смесих си, като добавих и стимулант за коса на Икаров (той нали е комбинация от масла). Цялата тази смес нанесох на моята коса и там престоя около 3 часа. Измих се и обилно се омазах с балсам. Е, не е истина. Да ми видите косата днес, на слънце! Страхотен цвят. А за вида й ... мека, обемна....! Щастлива съм, че Ви намерих!

# 178
много минимално , но но аз две седмици по-рано бях правила касия и това е вид преграда към косъма ,най-вече ми премахна златното на касията , което толкова харесвах и сега пак ще се правя с касия
И моята цел беше лека промяна в цвета или някакъв златист отенък , но при мене нищо не се получи от касията за съжаление... Sad Ще споделиш ли как точно ти си правиш касията?Смисъл колко време я оставяш да престои преди това, с какво я забъркваш, колко време ти седи на косата, всичко кажи Simple Smile И колко касия слагаш, цялото пакетче ли или по малко, в зависимост от дъллжината на косата ти ли.. Simple Smile Ще съм  много благодарна ако науча всичко  Hug

# 179
Всичко на око...
Това ми е втори опит. Първия път нямаше ефект. Обаче сега се получи.
Първия път много се постарах. Точно по опис, премерване с лъжица.
А сега ... действах на око. 2-3 лъжици шикакай, малко амла, повечко касия... Къната беше 3 суп. лъжици.
Обаче ми харесва цвета. Ще се опитам да направя снимки.

Общи условия

Активация на акаунт