Грис.кисел

• 4 233
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Грис съм давала от кухнята, а кисел съм правила готов и го предлагам за десерт, но много рядко.

# 16
Извинявам се,  аз съм в грешка. Прочела съм, че се чудиш дали да правиш грис с бисквити. Blush

# 17
  • София
Извинявам се,  аз съм в грешка. Прочела съм, че се чудиш дали да правиш грис с бисквити. Blush
Няма защо! Simple SmileА по принцип какво мислите за готовите кисели?мий познати ги дават на децата си Thinking

# 18
За готовите кисели нищо добро не мисля.Това си е само нишесте,но с аромати и никакъв истински плод.
Ако правиш кисел,си го направи ти с плод.
Аз го правех така:
Слагам ябълка във вряща вода и когато поомекне я вадя и намачквам.Във водата където е вряла ябълката варя натурално нишесте.Смесвам и готово.Може и с друг плод.Аз съм прибавяла и банан към ябълката.

# 19
  • София
Готовите кисели не са никак подходащи за бебе-нишесте с боички и ароматизатори.
Не съм давала и не бих посъветвала никой да ги дава.
Аз правех млечен крем с натурално нишесте и добавях към него пасиран плод или плодово пюре. Това беше моят кисел.

# 20
Здравейте и от мен.Моля някоя мама ако знае  да ми каже кисела и гриса разхлабващо или запичащо действат на бебоците.

# 21
Кисела може би зависи с какъв плод е.Ако е с банан може и да запича.
Гриса-за царевичния грис знам,че разхлабва,оризовия може би запича, а пшеничния си е регулиращ.

# 22
кисела разхлабва а гриса стяга
за кисела - просто е вкусен, не е задължително да се дава но е просто вкусен
мъжът ми и синът ми се борят за лъжичките
а за гриса - ами малко е по тежък и по наяжда, ако се направи като хората е много вкусен
аз използвам рецепта на пакетчетата на Радиком, те разреждам млякото с вода
но за хубав грис 2 неща са важни
1- да не ти загори млякото
2- да няма бучки

# 23
Аз смятам да направя  грис с вода,защото бебо е малък за прясно мляко.АМ не мога да прибавя,не го помирисва, защото го кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт