Отговори
# 225
  • Немция
Ако алергиите са само на генети4на основа, zащо тогава 4ислото на алергиците расте? Аz уж не се водя с алергия, но няколко години след престоя ми в Де, се появи обрив по лицето, който се с4ита zа алерги4ен. Само 4е от нищо не се повлиява, нито иz4еzва , нито се влошава. Thinking Правех си алерги4ен тест, според него иzлеzе, 4е имам лееека алергийка към коzмети4ни аромати.

А може би има zна4ение как са били хранени родителите в бебешка въzраст. Аz съм била кърмена кратко( 1 месец), мъжът ми също горе/долу толкова, хранени сме с кисели млека и Хумана(придобита по втория на4ин). Иzкуственото хранене при двама ни може би прави детето ни по/4увствително към млека от животински характер... newsm78
Единствено аz имам приzнаци на лека алергия, в сравнение с двете ми сестри, които са били кърмени до годинката .

# 226
Хахахаха, момичета, не се бях замисляла за тази част от рожденния ден  hahaha   Веча казах на милото, че бебо требе да си избира друга дата  hahaha hahaha hahaha

# 227
Не са само на ггенетична , разбира се, но не и на хранителна. Докато непрестанно се обяснява какви специални адаптации да купуваме за хранене, също ни се продават сума почистващи, перилни и какви ли не препарати ... те със сигурност предизвикват доста повече поражения от по-леката хигиена(имам в предвид непрестанното бършене , биене, пране и пр. със все по-силни препарати ! ) . Като включим уличните движения, липсата на досег с растения и животни - градския живот ... Вуйчо ми е лекар в Канада и каза, че ако едно време се е смятало, че растения и животни правят алергии , то сега са сутановили, че деца имащи досег с природа и животни от бебета нямат алергии  и т.н. Комплексно е, но такава е системата на живот днес и ТРЯБ ВА да се купуват стоки. Това е.

# 228
  • Немция
О,да, определено е така. Аz от години полzвам колкото се може по/малко препарати и пера с колкото е въzможно по/неароматиzирани прахове, най/популярните Перzил и Ариел примерно са с много силни аромати.

Раzбира се, 4е детство, иzкарано блиzо до природата е най/добрия вариант. Спомням се, 4е имаше една статистика zа деца, които са расли на село, имат достъп до селскостопански животни и вдишват на воля мириzмите, които животните съzдават, нямат астма. Макар 4е и беz статитистика бих се досетила какво е влиянието на селския живот в/у zдравето ни. Wink

# 229
  • Германия
Случайно или не, на Фаби кожата се изчисти докато бяхме на село, 1 ден в София и след това тук- познай кой е с надрани ръце, крака и дупе. Sad Замислям се, дали следващата година да не останем поне месец там...

# 230
  • Germany
Сега като казвате и аз се сещам, че щом стъпехме на бг земя и петната на Симон се изчистваха напълно и като се върнехме тук - след около месец вече бяхме цъфнали  Thinking Може и климата да има някакво значение...

# 231
  • Немция
Климатът също е от zна4ение. Сещам се zа една бивша състудентка, която имаше сенна хрема. Докато била в Испания, нямала теzи оплаквания, zатова и като zавърши, се постара да си намери работа там, на по/сух климат и беz да се налага половината година да си бърше носа. Simple Smile

# 232
А моето дете, кърмено, внимателно захранено, с родители без алергии, расте на село и пак е с АД  Crazy

# 233
  • Germany
Аз също съм със сенна хрема, която ми се появява лятото в България  Thinking И това много ме нерви - 40градуса аз се сополивя винаги  ooooh! ooooh!

# 234
А моето дете, кърмено, внимателно захранено, с родители без алергии, расте на село и пак е с АД  Crazy

...и с котка в къщата откакто навърши 6м. А освен АД е и със сенна хрема (вече Whistling)...Та... Whistling Tired ooooh!

Майре, не ти е леко.  Hug

Весе, чудя се само как можете да правите толкова красиви деца с тоя твой Рони.

Бибс, череши, а череши... Mr. Green

Бибит,  аз лично си мисля, че човекът, който открие как и зашо се появяват алергиите ще получи Нобелова награда Rolling Eyes. Хубаво е, че се е разбрало от какво са обривите преди да се стигне до разни дрисъци и пр. Ще мине Hug .

Нещо щях д казвам, нещо щях да казвам... Thinking
А да> как е черница на немски?

п.п. след един ден в детската Симона е в къщи с ДиД вирус ooooh! . 2 седмици на морето не я хвана даже сопол, ама тук нЕма измъкване.
БЕгам да нося легени... Tired

# 235
Сърфи чувала съм (не знам колко е вярно) , че едни деца са по предразположени към инфекции на дихателните пътища (както е Вили напр.), а други към стомашно-чревни (както ми прави впечатление за Симонката, по твоите постове), защо не пробваш с капки клеева тинктура разтворени в малко водичка Grinning

# 236
За алергийте, Вилката също имаше доста изразен АД, ние пък като дойдохме тук като че ли изчезна или тя го израстна. А сенна хрема имаме и аз и мъжът ми, миналата година като пристигнахме тук ни спря изведнъж и на двамата, но тази година пак си покихваме, така че си мисля да не би да е въпрос на привикване към определен климат, знам ли newsm78

# 237
  • в сърцето на един мъж...
Здравейте момичета! Не ми остава много време, но ви попрочитам. Искам да помоля за съвет: През август моята дъщеря има рожден ден и искам да и изпратя малък колет. Не мога да намеря познати, които да пътуват към Бг. Мисля да опитам чрез пощата, но немога да се ориентирам колко ще ми струва. (от Мюнхен до Добрич, около 10-15кг ) Къде да погледна, някой може ли да ми помогне?

Мъжа ми си пътува от Мюнхен за Варна около 27 юли, така че ако искаш може и той да го пренесе Hug

# 238
Здравейте момичета! Не ми остава много време, но ви попрочитам. Искам да помоля за съвет: През август моята дъщеря има рожден ден и искам да и изпратя малък колет. Не мога да намеря познати, които да пътуват към Бг. Мисля да опитам чрез пощата, но немога да се ориентирам колко ще ми струва. (от Мюнхен до Добрич, около 10-15кг ) Къде да погледна, някой може ли да ми помогне?

Ето тук
до 10 кг- 22 евро
до 20 кг- 32 евро

тук преди време беше препоръчан този сайт. Най-изгодното предложение е на Tomba express.  В нета няма никакви отзиви за тая фирма. Плащаш онлайн, а колетите ги пускаш по пощата. Та с Томбата за 24€ си пратих стария компер(+ плосък монитор)  и една стереоуредба за БГ, общо към 30кг. Пристигна за 4 раб. дни.

лястовичке, честито  newsm30 . само радости да ви носи Simple Smile

как е черница на немски?

Maulbeere

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 17:46 от Azalee

# 239
  • Германия
Чувствам се, все едно е Silvester, още следобяда започват да вдигат дандания. Засвиркали са още от сега, не ми се мисли какво ще става довечера, и какво ще е, Германия като/ако победи...

Общи условия

Активация на акаунт