Отговори
# 705
Не знам дали е баш немска, но моята рецепта за картофена салата е много лесна но сполучлива, и най-вече без майонеза  Sick
Продукти: Картофи, червен лук, корнишони, олио, сол, пипер. Картофите се варят - аз ги нарязвам преди това, хем се варят по-бързо, лукът се нарязва на кубчета, корнишоните също (Gewürzgurken). Всичко се смесва и се подправя с сол, пипер и малко олио. Тъй като корнишоните са кисели, няма нужда от оцет.

# 706
  • Германия
Вессииии, как е юначето? Nuddelsalat на свеки се състои от кауфландските макарони(не знам защо точно те, но тя държи на тях)чушки, краставици-пресни и кисели;царевица от металните кутии;домати всичкят зеленчук го реже на дребно, слага майонеза, мята сол, чер пипер, копър и готово.

# 707
Картофената ми салата е същата като на Татяна. Можеш да сложиш вместо червн лук фрюлингсцвибел
Макаронената - слагам флайшкезе, нарязано на малки кубчета, кисели краставички и една консерва грах с морковчета. Сосът по принцип е майонезен, но аз правя друг.

# 708
Картофената салата на мойто свеки е от сварени картофи, нарязани на кръгчета, кисели краставички. варени яйца и майонеза, сол на вкус (според мен слага и захар, но не си признава). Ах и Schnittlauch слага. Всичко е на око при нея. Ама нещо ме прецаака и всеки път иска българска салата за грила... Фенове са на руската салата... рецептата е на мама, на окo. И на шопска салата, но не можах да ги приуча към сливовата на брат ми...

# 709
Вессииии, как е юначето?
Пепи,юначето го боли тумбачето. Все още се борим с коликите Tired. Поне денем изчезнаха,но свечери ли се и започваме да "купонясваме". Случва се е и до зори Crazy. Добре,че поне имаме помагачи и можем да спим на смени Simple Smile.
Иначе е качил кило и двеста-триста за месеца.Как ти се струва?

Несса,лека бременност ти желая. Близнаци ли очакваш,че гледам лентичката ти е с две бебета Grinning?

Благодаря на всички за рецептите за салатите  Hug.

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 01:05 от бяла лястовица

# 710
Веси щях да ти пиша за швабската картофена, но се замотах тук и стана утре ooooh! та:

Сваряваш картофите, нарязваш ги на тънки кръгчета, малка глава лук - нарязана на много ситно, сол, оцет, олио, щипка захар, малко черен пипер и накрая поливаш с ок 20-30 мл. гореща вода - на мен ми е любима. И с кисели краставички харесвам, а ако се сложат и нарязани маслинки става ммм

Grinning

# 711
Тоничка,мерси  Hug. Защо ли ми е останало в главата,че на картофената салата слагат и настъргани на ренде ябълки Whistling?
Както и да е.Ще пробвам една от всичките и който яде-яде  bowuu. Който не, нека дърпа мръвки и утолява жажда с троянска сливова и импровизирана кайсиева.Сливовата е на цели 27 години,бутилирана и запечатана в кашони още на кръщенето ми.Фук-фук Wink.
Сърфи,стабилна конкуренция сме ти Wink !

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 01:27 от бяла лястовица

# 712
Ах, да вярно, че и ябълки беше сложила веднъж... но явно ми прочете ужаса в лицето Embarassed и повече не се повтори. Бяха нарязани на кубчета. Другия хит на свекитo беше салата с моркови, ябълки и захар. Тааааа-дааааа... Ама много се старае жената де. Сега за общата трапеза са й връчени само десертите и кухените  Joy

Лястовичке, близнаци чакаме (...да знаете, щом на нас ни се случи на никой друг не му е сигурно положението;)). И по всичко личи, че няма да са от най-кротките...

Трябва да ви кажа, че само да се прибера и да дойде време пак да шетам, ще смотам всичките ви картофени салати (тея безмайонезените, нали ще сме на диета). Особено като си представя какъв лукс са на фона на n-звездното меню в хотела дето съм сега...

# 713
Моята свеки пък прави една марулена салата с мнооого захар Rolling Eyes т.е. сосът е богато подсладен- състои се от шманд, малко оцет и останалото захар. Първите няколко път много се борих със себе си, но после посвикнах  Laughing
Иначе картофената салата, която прави тя, е с нещо като полу-майонеза- 2 яйца, малко олио, малко горчица, сол, черен пипер, оцет- това всичко се разбива до сгъстяване и после се допълва с кофичка кисела сметана. Добре е, не е толкова тежко, колкото чистата майонеза...

# 714
Бре, много сладки свекърви имате  Crazy
Моята прави Нуделзалат с мандарини  Sick

Темата стана "от кухнята на свеки"  Laughing

# 715
Темата стана "от кухнята на свеки"  Laughing
Oх, сетих се, че и в супата от леща си слага захар Sick Но това, за щастие, само в нейната си чиния, като вид подправка- оцет и захар Laughing- и не ме засяга пряко Wink
Дет' се вика- всеки луд всяка свеки с номера си Mr. Green

# 716
Хихихихи, пък аз направих веднъж проста рендосана морковена салата с лимонов сок, сол и зехтин и на милата й потекоха сълзи и се наложи да си донесе захарницата... А после се чуди как мога да пия кафето със захар.

Татянке, темата е чудесна, разгеле мога да се вдяна с компетентно мнение, фръц!

# 717
аз пък от години не съм яла майонеза и на картофена салата слагам заквасена сметана евтл. разредена с к. мляко, но най-често е само със зехтин и балсамико и зелени подправки.
а зимата правя салата от вирсинг с мандарини и ябълки на парчета и дресинг от кисело мляко със зехтин, сол, зелени подправки.

# 718
Тами днес празнува!

Много щастие и любов!

# 719
  • Германия
Ауу, другарката Сърфиня помъдрява;
наздраве, наслука, на-късмет и на-щастие! newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт