Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания трябва да направя и кога по време на бременност?
Какво представлява кървенето по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на зацапване по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания трябва да направя и кога по време на бременност?
Изследванията, които трябва да направите по време на бременност, включват кръвни изследвания за хепатит B, HIV, австралийски вирус, сифилис и Васерман. Обикновено тези изследвания се правят при установяване на бременност и след като се види сърдечен ритъм. За фетална морфология (ФМ) се препоръчва да се направи между 11-13 седмица от бременността. Биохимичният скрининг (BHS) трябва да бъде направен най-късно 24 часа преди самото изследване. Важно е да се консултирате с вашия лекар за точните дати и процедури, които трябва да следвате.
-
Какво представлява кървенето по време на бременност?
-
Какви са препоръките за предотвратяване на зацапване по време на бременност?
-
Какво представлява извънматочната бременност?
-
Какви са препоръките за жени, които изпитват кървене по време на бременност?

,поздрвления за новата ни темичка.Лека седмица на всички,пожелавам на мамите на които им се гади ,лошото чувство да отмине бързо.При мен ако не знаех че съм бременна нямаше и да предположа-толкова добре се чувствам-бодра, свежа(дано така и да продължи де!)Нямам търпение да отида вече на преглед,просто изчаквам да мине още една седмица....Миналата година отидох рано в 5 г.с. и няколко дни след това направих спонтанен аборт,а толкова се радвах че ще имам бебче,даже не успяхме да чуем сърчице.Сега мисля само за хубави неща, пазя се повече и така.Чакам само договора ми да стане постоянен и да излизам в болнични.Хайде до скоро!!!
На мен ще ми правят тия изследвания към 10 г.с. за тогава имам записан час

, на месо
и неща, дето по принцип не ям...