Отговори
# 570
  • област Варна
Лолита за през нощта незнам, то отначало нали се кърми когато му се яде. Поне аз смятам така да го кърмя, ако мога и до когато мога. Но за през деня съм твърдо ЗА да си заспива само без чуждо присъствие в стаята или помагане чрез люлеене.
Да не стане после като една моя приятелка: "Оооо никакво време нямам.". Ами как да има, като го свикна да го приспива пет пъти на ден за по час, щото то не можело само да заспи.
Имам опит що годе с отглеждането на деца. Ако не стане по неговата реве десет минути докато го заболи глава и спира и в един момент се научава, че ако пищи много ще си търпи главоболието. Малко "садистичен" подход, но и ако ти си изморена от дундуркане и на него няма да си му много полезна.
Но за през нощта поне първите няколко месеца докато си изгради режим няма как да го оставиш.

# 571
Шайн, аз само веднъж съм ходила при доктора, но останах доволна. Преглежда в частен кабинет, който сега мести на ул.Овче поле/това е около Сливница и Опълченска/. Гледам и Хей-я е доволна. Работи със здравната каса  Peace
За оставянето само на новородено в друга стая си мисля, че е по-удачно след няколко месеца, все пак да свикнете с режима му, не знам ако ти се събужда доста през нощта как ще се чувстваш. А по повод реването съм чела тази статия, която отговоря на моите възгледи   Hug
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:BzaONR5cdQA … ct=clnk&gl=bg

# 572
Шайн, аз само веднъж съм ходила при доктора, но останах доволна. Преглежда в частен кабинет, който сега мести на ул.Овче поле/това е около Сливница и Опълченска/. Гледам и Хей-я е доволна. Работи със здравната каса  Peace

Благодаря   bouquet

# 573
  • Varna, Bulgaria
Имаме време да решим къде ще бъде бебето, но умувам варианта да е направо в детската при кака си. Но може и да размислиа за първите 2-3 месеца..
И аз днес имах леки болки в яйчниците, но мисля, че е нормално.

# 574
На мен пък една приятелка ми каза, че бебето по принцип се кърми на всеки 3 часа, но всъщност е както го научиш, и по-точно ако го научиш и през нощта така, дупе да ти е яко с това среднощно ставане и хранене...

Иначе моето усещане е за мома, даже като пусна доктора ехографа онзи ден, направо си бях сигурна, че е мома....., нищо, че по нищо не си личеше на пръв поглед.  Mr. Green

А я да ви питам! На мен доки като ми даде направленията (4-5 листа), ми даде и едно направление, което да занеса на ЛЛ. В него пише за какво са ми пуснати направлния, и освен това пише: Отказва цитонамазка и т.н. (влагалищния преглед).....  newsm78 А с доктора нищо не сме говорили за това, нищо не съм отказвала и не ме е качвал и мен на магарето, ама аз последно си правих при него цитонамазка и преглед на 1-ви април... Та не знам защо е вписано това, но сняматм утре да ида при ЛЛ да погледне и да каже какво мисли...  Thinking

# 575
  • област Варна
Последните няколко абзаца на тази статия, поне за мен, са абсолютна глупост.
Мога да дам много примери.
Една позната стигна едва ли не до състояние да взема бебето в тоалетната с нея, защото откликваше на секундата на всеки негов плач и в момента, в който излезе от стаята, детето й се раздираше от рев.
Най-малкия ми братовчед едвам го отучиха да не си блъска главата в стената, защото беше научен като бебе да получава всичко, което иска.
На скоро една позната ми се оплака, че дъщеря й си харесала някаква кошница и тя обикаля половин град да й я намери, защото всеки ден като се върне в тях без "прищявката" дъщеря й изпадала в неистов рев.
Не казвам, че трябва да се оставя постоянно да плаче, но според мен, ако едно бебе се свикне да си иска неговото с рев и на всяка цена после живота Ви ще се вгорчи.
Това естествено си е моя теза и не я натяквам на никой.
А за заспиването има куп други способи освен гушкането и люлеенето на ръка.
Бира с таратор може би е длъжен да ти вземе, но е преценил че няма смисъл, след като е правена наскоро и го е писал, защото закон или някаква наредба така изисква. Но го попитай все пак, щом не ти е споменал нищо.

# 576
На мен пък една приятелка ми каза, че бебето по принцип се кърми на всеки 3 часа, но всъщност е както го научиш, и по-точно ако го научиш и през нощта така, дупе да ти е яко с това среднощно ставане и хранене...

Това е много относително...и докато не ти дойде до главата може да си чуваш какво ли не  Grinning И аз съм се пробвала като зареве и вместо кърма да дам вода, но детето докато не си усети цицката... Grinning  Според мен много си зависи от темперамента на детето, дали ще ти спи или ще се буди. Пожевалавам на всички спокойни и кротки бебета  Hug

# 577
  • София
Бързо пишете днес и не мога да ви изчета... Със спането нощем засега нямам проблем, но сънувам много гадни кошмари от близо седмица насам, не искам да си ги спомням, че половината са свързани с бременността ми. Не съм мислила сериозно отсега къде ще спи бебето. Ако сме още под наем (искрено се надявам да не сме по това време) - ще си е при нас. Преместим ли се обаче, ще си има своя си стая. Като се познавам, явно ще съм от тези, които няма да го разглезват много Whistling. То и аз от малка съм отучвана да плача. Но пък и сега говоря "наизуст", кой знае след 8-9 месеца какво ще мисля по въпроса ooooh!.

# 578

Това е много относително...и докато не ти дойде до главата може да си чуваш какво ли не  Grinning И аз съм се пробвала като зареве и вместо кърма да дам вода, но детето докато не си усети цицката... Grinning  Според мен много си зависи от темперамента на детето, дали ще ти спи или ще се буди  Hug
И аз така мисля.Детето само си подсказва.
За отделянено на децата в друга стая според мен в първите 3-4 месеца е абсурд.Аз моята дъщеря я отделих от нас когато навърши 10 месеца и нямах никакъв проблем.Тя вече си спеше спокойно през ноща и не ми се налагаше постоянно да ставам.
Бира с таратор моята лекарка казва че влагалищен секрет не се зима в ранна бременост.Дори и след това не е препоръчително.
Момичета хич не ми се стои тук на работа посто......... Sad

# 579
Хелоууу! Hug
Аз съм се отдала днес на едно чистене и след малко ще запрятам ръкавите,за да наготвя на домочадието,че следобед отивам в болницата.Мен вчера малко ме наболяваше левия яйчник и целия кръст отзад.Притесних се малко,но се усетих че ми наближава датата на която ми идваше цикъла и разбрах че е от това.Пък и дето спомена Фентъзи гърл,при последния преглед ме гледаха от лявата страна,там се беше сгушил бебчо и предположих,че тези придърпвания може да се дължат и на това. Peace
Ние може би ще правим лек козметичен ремонт преди моренцето,което ще рече август месец.След това почивката да е по-пълноценна. CrazyИмаме детска стая в която си спинка сама от 1-годишна Дария,но за първо време не мисля живот и здраве бебето веднага да го оставим там само.Мисля,че ще ми е притеснено а и Дари няма да може да се наспива добре за детската градина.Така,че може би в началото поне докато свикнем с режима ще си е при нас с татито. Wink

Я споделете сега къде обмисляте да прекарате лятната почивка на море или......?Ние се чудим къде да се насочим,по-точно в кой град на южното черноморие,че там ни е любимо....Няколко години подред ходихме в Приморско и ако зависи от мен пак бих отишла,но мъжът ми иска да разнообразим малко.Та се чудя къде да отседнем,където да не се притеснявам за лекар евентуално ако се наложи.. newsm78

# 580
Искам да попитам Варненките доц.Балев още ли е в клиника Темелков?Аз ходих при него на прегледи през първата ми бременност и съм много доволна.Мисля и сега да си запазя час. Peace

# 581
И на мен може да ми се наложи местене септември месец - от 100 кв. на 50 кв., ама ще се свиква.

Морето тази година също ще се размине, обаче догодина - живот и здраве - 2 пъти  Simple Smile

# 582
  • София
Antoniast, как така не се взима влагалищен секрет, нали трябва да се види ако има течение на какво се дължи, защото ако е нещо по-сериозно в един по-напреднал етап от бременността може да бъде дори фатално. Може да е имала предвид прегледа на магарето, но да се вземе секрет не е задължително това да става там. На мен например така ми взе вчера.

# 583
май всички ще правим ремонт  Joy ние мислим към края на лятото да ремонтираме стаята отредена за детска. какво мислите за отглеждането на бебе още от началото самостоятелно?
на мен много ми се ще още от раждането да си е отделно, ама да видим

Ами за Алексия подготвихме детската и стая още преди да се роди.На практика тя не  е спала в спалнята при нас.Още щом се прибрахме от болницата аз се нанесох с нея в детската стая.Решихме да оставим нашия тати да се наспива.Все пак той ни храни Laughing
Малко преди да навърши три месеца, сама махна нощното хранене и аз се изместих при таткото в спалнята.До ден днешен Лекси си е сама в стаята.Заспива си бе приспиване и на обяд и вечер.Също така си заспива на тъмно.Но пък смея да кажа, че тя беше едно спокойно бебе .Е, вече палавее, ама то няма как. Grinning
Сега за второто...ще видим как ще го измислим.

Искам да попитам Варненките доц.Балев още ли е в клиника Темелков?Аз ходих при него на прегледи през първата ми бременност и съм много доволна.Мисля и сега да си запазя час. Peace
Да, още преглежда там.Първата бременност ходих при него.Доволна съм.Обаче сега смятам да правя ФМ в МАйчин Дом  по простата причина, че не ми се чака от пет сутринта за час при доц.Балев.Наистина е много добър специалист, но едва ли е единствен.

# 584
  • Sofia
какво мислите за отглеждането на бебе още от началото самостоятелно?
на мен много ми се ще още от раждането да си е отделно, ама да видим
Моето лично мнение - не е удобно. От гледна точка на нощното ставане, кърмене, пък и аз лично не бих била спокойна, ако не го виждам ...
Rastina, шапка ти свалям за организацията, която си създала! Мойто пък беше от най - ревливите, да ми е жив и здрав  Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт