Отговори
# 675
  • област Варна
А, че не може ли придобитото имущество по време на семейното съжителство да се пише на името на детето/децата, че да не се чудят после кой кого наследил?

# 676
добро утро   bouquet. да ви питам как сте с ходенето по малка нужда нощем. аз ставам от 5-10 пъти. направо кошмар  #2gunfire. ...
Аз ставам също много! Предната бременност имах рекорд - 12 ставания за 8 часа "сън"  Laughing Според моя ЖК било съвсем нормално и дори имало жени, които само по това разбирали, че са бременни. Вярвам, че няма място за притеснения  Peace
amidala13, аз се омъжих бременна в 5 месец. Като дете една врачка ми го предсказа, а аз се възмутих, че не искам така! Причините бяха тези, които ти изтъкваш. Тогава тя ме попита дали бих се омъжила в противен случай? Отговорът беше "В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!"  Laughing  Просто не ми беше идвало на акъла, че може да се разделя със свободата си, за да се омъжа! Като забременях обаче видях нещата от друг ъгъл и ... се омъжих прилично бременна  Mr. Green Сега не съжелявам! Явно съм от тази част жени, на които единият подпис дава някаква сигурност. Ако и ти се чувстваш така, направи го! Така мисля аз.

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 10:12 от Булка Марулка

# 677
Добро утро и от мен. Вчера прегледа мина нормално, но не чухме сърцето Sad било още рано. Поне видяхме че е вътре в матката та това е добре, другия петък пак ще ходя на доктор ама друг , че тази нещо ми излиза доста соленичко Crazy
Пратиха ме в март месец при това на национален празник 3 март за термин, мисля да си остана при вас, ако ме искате де  Embarassed
Ние с таткото имаме брак даже първото ни детенце ни е подарък за сватбата, тогава е станало.  Laughing

# 678
И ние нямаме брак!  Laughing Засега....  Grinning
С миличкия ми сме заедно от този февруари.... На петия ден решихме, че ще се женим  Heart Eyes и си насрочихме дата за сватбата през октомври. През април се сгодихме официално, а през май забременяхме  Heart Eyes И отидохме на меден месец в Гърция.  Mr. Green
Изобщо не смятаме да отлагаме сватбата, ще си скачам с корема и това си е!  Crazy
Изобщо при нас нещата стават доста бързо и вълнуващо!  Blush И не, не се женим заради бебето.  Sunglasses

# 679
Rastina,това с припознаването не е нещо ново,на някои места просто е така.Като дойде момента в болницата ще кажат какво точно трябва да се направи.Иначе ние си имаме брак- 7,5години заедно, 4г бракувани  Mr. Green . Никога не съм държала на подписа,ожених се защото исках сватба,да се видя с бялата рокля....,ако нямахме възможност сигурно нямаше да ида само да подпиша.
nikito_pk,радвам се че всичко изглежда нормално
Бира,това си е рекорд. Mr. Green Браво на вас...

# 680
  • София
А, че не може ли придобитото имущество по време на семейното съжителство да се пише на името на детето/децата, че да не се чудят после кой кого наследил?
Зависи, как ще стане. По принцип при съпружеските начала няма съпружеска имущ. общност и ако ще се прави нещо, то може да се дарява или продава на детето , но само от собственика, а не от 2та родители. То това е големия проблем на съжителството, и давамата купувате , изплащате и т.н., ама е собственост и то лична само на този който по документи е собственик. За това брака в някои отношения е по-изгоден Simple Smile

# 681
И ние си имахме сватба. Твърде голяма даже, но пък беше разкошно! Изключително весела и спокойна!
Чочосан, има бонбони лукчета за кашлица. Можеш да си направиш и чай от орехи. Сцепваш лекичко ореха, както е цял, само да има пукнатина в черупката или леко да се отчупи и ги вариш. После подслаждаш с лукчета пак.
Да се оправяте и двете! Мен се опитва да ме докопа някакъв гнусен цистит  #2gunfire

# 682
Аз в съвсем самото начало на бременността имах настинка.... Мъжа ми ми лекуваше запушения нос с горена захар - караше ме да я дишам. И да, отпушва носа и то доста бързо!  Peace (Пускате котлона да загрее и после поръсвате директно отгоре една щипка захар, която почва да се топи и вдига пушек, който трябва да дишате  Mr. Green) Гати обяснението!  Crazy  Whistling

# 683
Мерси за съветите ще ги пробвам и аз се сетих сега за една рецепта. Слага се да заври 1 ябълка , 1 глава лук и орехи и се подслажда точно с лукчета и се пие. Булка Марулка като каза нейната рецепта се сетих за тази, отивам да се церя и ще кажа има ли резултат от бабините лекове.
За сватбата ние сме женени отдавна, даже малката стана една година след сватбата. Беше много хубаво и весело струва си изживяването. А както бяхте писали по нагоре парите се възвръщат така че ако ги имате може да си доставите това удоволствие и няма да загубите почти нищо. А и ще имате един прекрасен спомен.

# 684
  • област Варна
joana_an за движимите имущества разбирам, ама какъв е проблема в нотариалния акт на недвижимо имущество да са вписани и двамата с по 1/2 идеални части или веднага след покупката да се дари имота на детето с, как се водеше не помня единия родител до навършване на пълнолетие на детето - съсобственик ли беше, настойник ли беше. Аз имах такъв имот. Е вече си е лично мой, нали съм пораснала  Laughing

# 685
По принцип си е личен избор и процедурата е проста, всеки нотариус заверява декларация с която детето се припознава. И за детето настъпват последици, като родено по време на брак- т.е наследява ит .н. бащата (което не е малко, в древността ги е нямало тия работи с равенството на децата Simple Smile Д о скоро от мем  Heart Eyes

и ние нямаме брак, живеем заедно от 7-8месеца,бебо живот и здраве-януари. Незнам дали той би ми предложил брак, но той знае какво мисля по въпроса- сватба в никакъв случай...евентуално ,ако се съглася на брак(уф,че грозна дума) , подписване в гражданското с присъствието на най-близките роднини. и понеже сватба не би имало, бих била с бяла рокля на подписването...

я моля ви, обяснете за това с декларацията и нотариуса за припознаването. Таткото припознава бебото в ...родилното първо. и после при нотариус прави декларация за какво? че детето е негово ли? това много ме заинтригува. и тази нотар. заверена декларация дава на детето пълното право за наследяване на бащата например, така ли?

# 686

я моля ви, обяснете за това с декларацията и нотариуса за припознаването. Таткото припознава бебото в ...родилното първо. и после при нотариус прави декларация за какво? че детето е негово ли? това много ме заинтригува. и тази нотар. заверена декларация дава на детето пълното право за наследяване на бащата например, така ли?

Ако в родилното има такъв служител, таткото подписва на място документите само с лична карта. Ако няма такъв случител в родилното се ходи при нотариус за тази декларация.
Поне това прочетох наскоро в една тема в  "Дом и семейство".
Там е обяснено добре, мисля че се казваше "За фамилията на децата от родители без брак" или нещо подобно.

# 687
  • Varna, Bulgaria
Привет и от мен.
Аз имам един брак зад гърба си-несполучлив. За съжаление събрах прекалено много горчивина от съжителството си с бившия съпруг. Дъщеря ми е родена в брак.
Сега , поне на този етап, въобще не мисля да подписвам повече с настоящия си мъж. Не мисля, че ще изгубим от това, нито пък детето. Важното е компромиса, обичта, приятелството и разбирането в едно съжителство. Щастлива съм така , както съм  Peace

# 688
Здравейте! При вас снощи е бил голям купон с морски деликатеси. А аз си легнах рано-рано с кокошките... Много сте сериозни тази сутрин. За протокола - тази година празнуваме 10-годишнина от сватбата си.
Бира с таратор, при вас животът е много динамичен и интересен!
Кремена мама, моите поздравления за третото дете! Малцина се решават. Ние също искаме 3 броя, но се опасявам, че много ще остарея, докато дойде ред на третото.

Днес най-накрая отидох на гинеколог. Оказа се, че направлението ми върши работа за проследяване на бременността и не е нужно да взимам второ. Бебето си отговаря на седмиците.
Абе, я да ви питам: вие имате ли документ от коя кръвна група сте или си знаете така наизуст? Мен ме засилиха да си търся документа, ако не го намеря, ще ми определят отново кръвна група.

# 689

Абе, я да ви питам: вие имате ли документ от коя кръвна група сте или си знаете така наизуст? Мен ме засилиха да си търся документа, ако не го намеря, ще ми определят отново кръвна група.

аз на първата ми ЖК не си знаех кръвната група,колкото и чудно да беше на доктора. Той, заедно с всички други изследвания на кръвта, пусна едно и за изследване на кр. група.

Общи условия

Активация на акаунт