Отговори
# 495
Пепси и при мен болката е същата каквато описваш,без рани и само , докато засмуква за 1 мин. наи-много , но си е гадна болка, всеки ми казва, че ще мине  newsm78, то докато мине, аз взех да свиквам с болката, дано да отшуми наистина, че някой път си поревавам даже  Weary.
За водата и аз да споделя, нашия мъник си пие вода, откакто са ни изписали, около 200-250 мл. на ден , питах педитърката дали не е много и тя ми каза, че няма горна граница, колкото повече пие, толкова по-бързо му се развивало мозъчето, дали е така, дали не, незнам, но си давам водичка и чайче от копър и анасон, но него не го харесва много, но пак по 30-40 мл. си изпива, когато се излъже  smile3508.
И аз си мечтая вее за някакъв режим , всеки ми казва, че той сам ще си го направи, но малко не ми се вярва, май трябва да предприема нещо, но как да го оставя гладен , той си хапва през 2 часа, само вечер като го окъпем се буди след 3ч.  #Crazy и всеки ден е различно, не смея една приятелка да си извикам, защото незнам кога ще реши да реве по 2ч. и кога ще спи, много кофти, дайте съвет как да му помогна за режима  Praynig Praynig Praynig .
И да питам за индийското орехче - от две познати чух , че много помага, вие как мислите, дали не емного малък за такива подправки  newsm78?
Пуу , аз много се разписах, ама така е , друг път , докато прочета и той ревне, аз сега си има гледач, тати  Heart Eyes
Лека вечер, дано скоро влезем всички в ритъм, коликите да си отиват и само хубави моменти да имаме с нашите слънца newsm76

# 496
Момичета,
как давате от капките Био гайя, пише по 5 капки дневно, но на един прием или разделено?
Педиатърката май каза 5 пъти по 1к, но пак да се посъветвам с вас.

# 497
Момичета,
как давате от капките Био гайя, пише по 5 капки дневно, но на един прием или разделено?
Педиатърката май каза 5 пъти по 1к, но пак да се посъветвам с вас.
аз ги давам на един прием с лъжичка, разредени с глюкоза или вода.  Peace

# 498
За чая от копър и анасон - анасон купихме от аптеката, а копър ползвам на Хип. За чаша вряла вода (около 200 мл) по една чаена лъжичка счукан анасон и една чаена лъжичка чай от копър. Давам му по около 5-6 лъжички или съм 20мл след ядене или когато го стегне коремчето и изплаче.

За био гайа - аз ги давам петте капки сутрин на гладно заедно с витамин Д с лъжичка в малко кърма (но при нас активният период на неспокойствие и колики е преди обяд до ранния следобед).

# 499
здравеите момичета имам въпросчета че малката ме притеснява нормално ли е да имаме само един наакан памперс от вчера сутринта притеснявам се че не и достига кърма защото като су4е заспива и така два три пати. Бебка е на 4 дена да и давам ли водичка  и ако да по колко? Кога лекарката трябва да мине на преглед?

# 500
 Ив мога да ти кажа моят личен опит за акането не мога да ти помогна ,но смятам че щом заспива най вероятно има жълтеница а за водичката на нас от болницата още ни казаха да купим глюкоза 5 процента колко тя реши да изпие половин час преди хранене и половин след прекъсваш приема и докато не мине жълтеницата само глюкоза й давахме докато се изчисти напълно или както ни каза педиатърката до около 15 ден.А педиатърката трябва да дойде до 24 час от изписването на бебето от болницата,но нашата дойде на следващият ден понеже беше неделя нашето изписване.

# 501
Добро утро!
Ние вчера плакахме от 12.00 на обяд до 23.30 вечерта колики ли беше незнам после от 23.30 до сега още не се е сьбудила явно много се е изморила а на мен гьрдите ми станаха на камьк и малко се поизцедих.По обед сме на консултация и ще видим колко сме наддали Simple Smile
Хубав ден на всички:)

# 502
Добро утро днес кафето е от мен!

Нашата кокона днес отново в 6 ч. се събуди за дозата мляко и от тогава няма сън! Crazy

# 503
Добро утро и от мен!
Вчера като говорихме за режима и моята сладурана май реши да ми покаже, че може и да се спи нощно време  Laughing Вчера я нахраних в 18.00 и после си будува до 20.00, изкъпахме я, хапна и към 22.00 заспа. Събуди се чак в 4 да хапне, пак заспа и спа до 7.30. Не мога да повярвам, че сме изкарали нощта само с едно кърмене. А дано да е все така  Praynig
За био гайа - и аз давам цялата доза наведнъж.
Лек ден мами и бебочета!

# 504
Добро утро!

zlatnata благодаря за хубавото кафенце, особено с тортичката отзад изглежда чудесно!

Днес съм особено отпочинала в сравнение с предишните дни - малката като заспа снощи в 23.00 и се събуди чак в 7.40, яде до 8.00 и сега пак спинка та ми остана време да драсна и аз някой ред. Иначе последните дни й се оформя едно будуване от 17.30 докато не си легне към 23.00 след храненето, а онзи ден даже от 15.30 до вечерта и общо взето особено от 18.00 нататък е през час на гърда, иначе се храним на два часа и половина горе - долу. Ходим вече и по два пъти на разходка и си е доста по-различно като човек може да излиза.  Grinning Засега колики не ни мъчат, ама да видим докога.

За водата - давам й, но определено не я обича, цоква три-четири пъти и почти с отвращение изплюва биберона, същото е и с биберона-залъгалка - по никакъв повод не го иска, още малко като поотрасне очаквам да го изстрелва на метър от нея  Joy

И още нещо исках да пиша, ама сега забравих. Отивам да приготвя нещо за  хапване докато малката спинка, че после ще излизаме навън, а аз съм освирепяла от глад.

Успешен и слънчев ден, момичета!

# 505
  • София
Добро утро и от нас Simple Smile

здравеите момичета имам въпросчета че малката ме притеснява нормално ли е да имаме само един наакан памперс от вчера сутринта притеснявам се че не и достига кърма защото като су4е заспива и така два три пати. Бебка е на 4 дена да и давам ли водичка  и ако да по колко? Кога лекарката трябва да мине на преглед?
бебка е съвсем мъничка - при нея е нормално да има 1-2 наакани памперси на ден. Важното е да има и няколко напишкани (не помня, ама май бяха 3-5 за тази възраст).
За водата едни препоръчват да се дава, други - не, така че ти ще трябва да решиш какво да правиш. Аз не давам, защото приемам, че водата само заема мястото на кърмата в коремчето и не е необходима на тази възраст, още повече че в кърмата има много вода.

Вчера бяхме на консултация - беб е качил 1200 гр. за по-малко от месец  Simple Smile Сложиха му противохепатитната ваксина и педиатърката каза, че чува шум на сърцето. Така че Мария, и ние се включваме в групата на следящите сърчицето... Дано всички бебчовци да го израстат и да се оправят без други лекарски намеси  Praynig

# 506
Добро утро!
И ние спахме от 23,00 до 4,30, но после се почна едно кърмене един час, после приспиване още час и в крайна сметка го взех върху корема  и така заспа  Laughing после го изсухлих на нашето легло и в 8,30 като се размрънка направо легнал го накърмих и сега спи  Joy Голяма съм патка, незнам защо вечер не го кърмя легнала, така добре заспива след това, все се каня и все не го правя.
Мартеа, спрямо бебо няма ефект закуската, само спрямо мен - със всички тези разхлабващи неща дето ги ям, аз станах постоянен посетител  Crazy
Пепси, закуската е три лъжици овесени ядки, около 150-200 мл вода се врътват в микровълновата, но да не заврът, след това им се добавя масло и сирене на вкус. Мнооого ни харесва! Само на Жоро дозата е, пет лъжици, че три му идват малко  Laughing
Ние от няколко дни се храним през час, най-много през час и половина през деня и вечеее направо идва в повече  ooooh! Чудя се дали може да има някаква връзка с това, че ми дойде цикъла  newsm78 Между другото има ли други късметлийки като мен - оциклени вече? Ако има нормален ли ви е цикъла? Защото моя е доста оскъден, но определено го има вече четвърти ден!
Утре сме на консултация, уж щяха да ни бият ваксина и пак я намало, тая здравна каса за нищо не става!

# 507
Добро утро Grinning

Пепси ,главоболието може да е от недоспиване,(при мен беше от това),лягай с бебчо да спиш когато имаш възможност и ще изчезне Wink за болката в гърдата при засукване и аз бях така Crazy и аз си мислих,че го няма това капаче,защото не го виждам,влязох в банята напарих се едно хубаво колкото мога да търпя на горещо загрях гърдата и зърното най вече и побеля капачето,после го изчоплих и нещата се оправиха Peace

вчера бяхме на консултация,Елица е пораснала за един месец 900г и 2 см ,вече сме 3800кг и 52см Heart Eyes

Силви,при цикъл кърмата намалява,но после всичко се нормализира Wink

# 508
  • Пловдив
Milkuz какво е това хомеопатично,че и аз май имам нужда от него  Mr. Green

# 509
  • София
Добро утро! Hug

Браво на всички пораснали бебечета!

Да драсна един ред преди разходката......

Силви на мен не спряло на ми тече откакто съм родила, все ще ходя на лекар но няма на кой да оставя децата. Надявам се скоро да ми спре вече.

Вода не давам. Кърмим се на различни интервали, но нямаме проблеми с ханенето и пълненето на памперси.

И аз съм с главоболие от недоспиване, но..........

Общи условия

Активация на акаунт