Отговори
# 510
И аз се включвам към мамите с главоболие и с бебе без режим.Още не съм почнала да излизам и с това кърмене когато иска и колкото иска не знам как и ще изляза.И да попитам-оставяте ли ги бебоците да си поплакват-като знам че е нахранена и сменена,и вече не искам да я дундуркам,я оставям в кошарата и почва да плаче,биба не иска хич,на водата се мръщи и плюе,и така я оставям да плаче,и понякое време я чакам да заспи само и само да не я свиквам да заспива на ръце.Но слушам плача какъв е,не е такъв когато е гладна или като я боли коремчето,дали е редно това което правя?
Има и друго,по вратлето явно от топлото на малката  и излязоха няколко пъпчици с бял връх,дали да ги намажа с нещо,или само да я измивам и подсушавам там?

# 511
Milkuz какво е това хомеопатично,че и аз май имам нужда от него  Mr. Green

Nux vomica, ама след 2-3 дни ще споделя, ако има ефект. Иначе снощи дадох и от 2 до 5.30 го кърмих непрекъснато.  Crazy Направо се чудя как успява да изцеди нещо. После спа до 6.30 и пак е на гърда на всеки час.  Tired И ти ако откриеш нещо за справяне със положението, да не си мълчиш  Naughty

Ив, и аз мисля, че е нормално с памперсите  Peace Обади се на педито да се разберете кога да ви посети.

И на мен още не са ми свършили лохиите  Confused Направо ми писна от тези превръзки!

И Борето имаше пъпчици с бял връх, но по бузките, педито ни изписа Тридерм за мазане, на третото намазвне изчезнаха.  Peace Не го оставям да плаче - първо, става ми жал, то е толкова мъничко, едва ли иска да ме манипулира и второ, едно близко момченце получи херния от много реване, та ме е страх. А и ми е по-лесно да му бутна цицата вустата, отколкото да ми къса сърцето.  Wink

# 512
Добро утро и от мен! Искам да ви се оплача, че съм лепнала някой вирус или съм настинала, но каквото и да е ми е много тъпо Sad Вчера ме понаболяваше малко гърлото, а днес и хремата се появи  ooooh! Смуча прополки, но само с тях няма да се размине. Знаете ли какво още мога да взимам? Мисля си за оксилококциум, става нали?

# 513
Привет и от нас!  Hug

Тези дни нещо все не ми достига времето - тъкмо седна, попрочета нещо, започвам да пиша и бебка решава да ме повика  Mr. Green И аз се включвам към отбора на бебетата без ражим - храним се когато си решим - всеки път различно, през 2, през 1.5, през 3 часа. Най-дългата ни пауза е след банята, заспива около 23.00 и се събужда към 3-3.30, та и аз тогава успявам да си поспя. Засега разходките много ни харесват - Йоана все си спинка в количката, но ние сега сме и на хубав климат, на по-чист въздух (не сме в София, а в гр. Ракитово - до Велинград се намира).
Двете с Йоана ще си поседим тук до септември месец, а пък тати ще идва всеки петък след работа - малко ни е кофти така като не сме си заедно, но няма как, ще се справим, а пък и август има отпуска 20 дни така че ще сме си заедно тогава  Simple Smile

Имам едно притеснение относно пъпчето - вече два дни при всяка смяна на памперса има по него по малко кръв от пъпчето и засъхнала коричка около самото пъпче. Почиствам със спирт и слагам и пудричка, но продължава да е все така. Дали се е случвало при някои от вас и дали е опасно това newsm78?

# 514
  • Обетованата земя
Здравейте!
Ив, мисля че трябва да се обадиш на педиатърката, би трябвало вече да дойде у вас. А за водичката и аз давах 5 % глюкоза за жълтеничката, а от няколко дни я заместих с чайче на Хипп разтворено в розова Девин. Скоро трябва да се чуем да разкажеш за раждането  Wink
 Аз да се похваля, че от 2-3 дни давам по 2-3 капки зехтин Extra Virgin, против коликите и бебчо е кротък като агънце ПУ–ПУ–ПУ! Simple Smile Имахме запек, от 2 дни не беше акал(точно след като му дадох еспумизан) и днес майка ми му сложи в дупето заострено сапунче и изака сигурно 3 памперса милото! И то точно преди пробното теглене, сигурно 200 грама е свалил  Crossing Arms. Ама по-добре да не се мъчи. Следобед ще ходим да видим колко е качил за 1 седмица само на кърма и ако е малко сигурно ще сме с дохранване  Sad Като ви слушам колко много качвате май натам вървят нещата. А Ивайло толкова лакомо суче и по много, незнам... Иначе ние се кърмим на поискване, но той си иска на 3 часа, а вечер си прави една пауза от 5-6 часа, снощи последно яде в 20 ч, заспа към 22 и се събуди в 2.30 посреднощ, после в 5.30 пак примрънка и хапвахме.
А аз ще ходя на хематолог днес, оказа се че заради многото кръв, която загубих (все пак доста ме шиха) след раждането кръвната ми картина хич не е "розова". И желязото ми е много ниско-едва 5. И сигурно поне 3 месеца ще се наложи да приемам допълнително желязо...Всички ми казват че съм супер бледа, явно си имало причина!
За плачкането на бебето и аз не го оставям да плаче, вярвам че не на такава малка възраст няма как да се глези, просто се опитвам да разбера причината поради която плаче, може да иса просто да бъде гушнато! Wink
За зърната-още имам рани, болят ме при засукване, ама свикнах вече! Гинеколожата ми като ги видя щеше да припадне...и ми изписа Дермазин, със сребърна вода май беше, ама ефект пак няма! Десетки неща опитах! Но съм упорита, все ще минат!
Хубав ден на всички!   bouquet

# 515
Здравейте Hug

Първо да ви предам хабер от марету, тя е добре и се очакват скоро благи вести, така че стиснете по един палец за нея днес Wink
Не съм писала скоро, защото ние се "спукваме" от разходки и излизания до всевъзможни места. Имахме много силни колики, но от 2 - 3 дни ми се струва, че започват да свършват и бебка е много по - спокойна и добричка. Иначе с това почти непрестанно врещене, вече бях започнала да си мисля, че или му има нещо на това дете, или си е с кофти характер, защото опитахме всички лекове срещу колики и от нищо не забелязах да се повлия.

За водата, вече спрях и да предлагам чиста, защото буквално се погнусява от нея, понякога изпива по няколко глътки чай от копър, но рядко.

Пъпки с бели връхчета и ние имахме, минаха за няколко дни, като само ги третирахме с отвара от лайка многократно на ден.

Лохиите ми свършиха около месец след секциото, като последните десетина дни бяха много оскъдни.

Мая, пожелавам ти бързо да се оправяш!

Смилянче, вярвам че си имала предвид, че повече няма да пишеш конкретния ден, не по принцип, нали Wink?!

# 516
  • София
Здравейте момичета  Hug
Отдавна не съм се включвала, ама предполагам, че ви звучи познато.
Имаме млечница и се борим усилено с нахалницата  #2gunfire . Започна да яде много малко и се притеснявам. Надявам се да мине бързичко, че е много неспокойна милата.
Разходките уж ги увеличаваме, но не ми харесва прогнозата - пак за някакви дъждове и бури чух преди малко по бтв  #Cussing out
Мен нещо от няколко дни понякога ми причернява - дали е от недоспиване?
Хайде усмихнат ден на всички и дано не познаят за времето Peace

# 517
MaYa_ , дано скоро се оправош, че много гадно така. Незнам какво може да се пие  newsm78
Ние вчера бяхме на консултация - порастнали сме с 3 см , вече сме 54 см и 4060 гр  Laughing Другата седмица ще ходим пак, за ваксината .
Голяма жега ми е....това време е ужасно  ooooh!

# 518
  • Обетованата земя
мама заек, на мен така ми причерняваше в родилния дом, провери си хемоглобина, изобщо хубаво е след раждането да се направи пълна кръвна картина! Peace

# 519
Ани и на нас пъпчето така ни кървече 4,5 дена след като падна, почиствахго със спирт и си мина, няма страшно  Hug
Диди, това със зехтина  и аз съм го чувала, ама ме беше страх да давам така без да съм питала, но щом и други дават значи няма страшно, ще пробвам   bouquet

# 520
Момичета, имам въпросче - всички ли се изцеждате след кърмене? Thinking

# 521
  • София
Аз не се изцеждам Simple Smile 

# 522
не се цедя след кърмене Grinning

Ани,на Елица беше по същия начин пъпчето една седмица кървеше,почиствах с спирт без да човъркам или да го отварям както ми беше показала педиатърката Simple Smile ще се оправи,почиствай с спирт 4-5 пъти на ден Peace

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 14:44 от Морска

# 523
Ние днес направихме пьрвата конслултация Ивето е вече 4090 кг. и 56 см хапва си явно добре Simple Smile
Елиса аз никога не се цедя след кьрмене примерно тази сутрин се изцедих преди кьрмене малко защото гьрдите ми бяха ужасно напрегнати.

# 524
здравеите момичета имам въпросчета че малката ме притеснява нормално ли е да имаме само един наакан памперс от вчера сутринта притеснявам се че не и достига кърма защото като су4е заспива и така два три пати. Бебка е на 4 дена да и давам ли водичка  и ако да по колко? Кога лекарката трябва да мине на преглед?
Ив, аз пък смятам, че толкова мъничко бебе, което дори няма и една седмица, трябва да ака по-често Peace
консултирай се с педи, слагай по-често на гърда и се опитай да будиш бебето като заспива по време на кърмене...

Елиса, и аз не цедя - мен ме изцеждат Crazy
а ти защо цедиш??

Общи условия

Активация на акаунт