Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 853
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 210
На родителската г-жата сподели че много си тормозим децата, че състезанията нямали такова голямо значение(СМТ и ЧХр) и че въвели новата система за прием, защото много от децата които се представяли добре през годината се стряскали на финалния изпит.
Е, какво ги тормозим? Аз не го карам насила моя. Той иска да ходи...

# 211
Здравейте!Много моля ако има мами с дечица посещаващи часовете на г-жа Елза Тодорова от 4кл. в 10,30ч. в събота да ми каже какво домашно имат и дали има някакви съобщения.

# 212
  • София
Тема 28 от талантите имат да решат цялата.
Съобщението е: платете си таксата за втория модул. Предварителният изпит е на 5 декември, платете си 10 лева за него, почти е задължителен.

# 213
  • София
Нищо не си изпуснала - спокойно, вторият модул(150лв) се плаща до 04.12 при г-жата или в книжарницата, трябва и 10 лв да се дадат за пробен изпит - който ще е в неделя 05.12.2010, 9ч.
На родителската г-жата сподели че много си тормозим децата, че състезанията нямали такова голямо значение(СМТ и ЧХр) и че въвели новата система за прием, защото много от децата които се представяли добре през годината се стряскали на финалния изпит.

Е как да нямат значение СМТ и ЧХ, нали участват в класирането? На фона на 90 точки от изпита, 21 точки от тия две състезания са около 25%.
Другите 2 (олимпиадата и кенгурото са още 25%).

# 214
ЕйМиМи  мерси много  bouquet  bouquet  bouquet

# 215
Здравейте,
има ли някой, на който детенцето да е при Симеонов  - 3 клас.? Моят син не разбра последните два типа задачки - "везни има, теглилки няма" и тези с преливания. Как ли не се опитвах да му ги обясня - не става Rolling Eyes

# 216
Нищо не си изпуснала - спокойно, вторият модул(150лв) се плаща до 04.12 при г-жата или в книжарницата, трябва и 10 лв да се дадат за пробен изпит - който ще е в неделя 05.12.2010, 9ч.

Е как да нямат значение СМТ и ЧХ, нали участват в класирането? На фона на 90 точки от изпита, 21 точки от тия две състезания са около 25%.
Другите 2 (олимпиадата и кенгурото са още 25%).
Ами и за мен беше нелогично, като се бориш за нещо си, влагаш усилия, поне се явяваш Simple Smile По-скоро според мен няма толкова значение дали ще вземеш 130 или 100 точки, с оглед на 1/10 която се взима. Но разликата между това да се явиш и да не се явиш(10точки) мисля че обезмисля цялото кандидатстване.

# 217
  • София
Миналата година ако не се лъжа, се влизаше с от 32 до 45 точки, това са децата с точки над 71% .
Ако едно дете си изкара  90 точки от изпита, без да ходи на състезания, ще има 68% от всичките 132 точки, т.е. не са достатъчни за да влезе.

Така че състезанията са си важни, а и подготвят децата да се явяват на изпити.
Да не говорим, че има деца, които нямат за цел СМГ.

# 218
Здравейте,
има ли някой, на който детенцето да е при Симеонов  - 3 клас.? Моят син не разбра последните два типа задачки - "везни има, теглилки няма" и тези с преливания. Как ли не се опитвах да му ги обясня - не става Rolling Eyes
Привет!
Моята дъщеря е при Симеонов. Питай по-конкретно, ако мога ще се включа. За принципа на решаване ли питаш, логиката на задачките?

# 219
има ли някой, на който детенцето да е при Симеонов  - 3 клас.?
Предполагам, че имаш предвид Стоянов.
Симеонов не води малките класове.

# 220
Да, Стоянов имах предвид. Метода на решаване ми е ясен. Притеснявам се, че детето среща трудности, с тези задачи. А друг начин за обяснение няма, докато не вземат системи уравнения.  Rolling Eyes

# 221
  • София
Здравейте, може ли някай да ми припомни как се разпределят 45-те точки между задачите в състезанието-изпит на СМГ.

# 222
Първи модул: Общо 20 задачи, които носят 25 точки.
15 задачи с избираем отговор по 1т.
5 задачи с отворен отговор по 2т.

Втори модул: 2 задачи по 10 точки

# 223
  • София
Първи модул: Общо 20 задачи, които носят 25 точки.
15 задачи с избираем отговор по 1т.
5 задачи с отворен отговор по 2т.

Втори модул: 2 задачи по 10 точки

Благодаря!

# 224
  • София
Момичета, помощ!
Синът ми започва да губи интерес! Нервничи, нарежда и се изнизва постоянно под носа ми през последните две седмици. Той е в 4 клас, за първа година на подготвителен модул и определено първите състезания му дойдоха изневиделица и доста нанагорно. Все пак се справи горе-долу добре като за начало със състезанията: на СМТ само 50% от точките, а на ЧХ - 70% от точките - за една седмица ми се струва, че е добра градация, но...нещата отиват на зле. В началото всяка решена задача го мотивираше и възбуждаше любопитството му, а сега просто не иска да решава, а когато се опитам да му обясня нов тип задачи срещам резистентност, просто дори няма желание да се настрои за възприемане на нещо ново. Аз смятам, че нашата грешка е, че доста хаотично и нетърпеливо му хвърляме разни типове здачи и очакваме много. Нямам категорично мнение и за курса все още, по-скоро имам някои опасения. Ние сме при г-н Николов и бих се радвала да споделим мнения на лични.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ тези, които вече са минали по този път и са се сблъсквали с проблема. Да му дам ли почивка, да сменя курса, подхода или да го оставя намира?

P.S.: има и една приказка: "Насила хубост не става", но все не ми се иска да повярвам, че детето ми няма възможности. Ако е взел поне нещо от всичките си роднини (всички с математическо образование вкл. и преподаватели) по мъжка линия и нещичко от моята абсолютно земна, твърда, последователна и непоклатима логика  hahaha , все трябва да се оправи някак.

Общи условия

Активация на акаунт