Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 811
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ние също купихме СИП-а за 4 клас, интересувам се от сборника задачи от състезания.

# 166
На кое издателство е този сборник по СИП за 4-ти клас и кои са авторите?

# 167
  • София
На работа съм и не го откривам в нета.  Ще погледна довечера у нас.

Но вчера ми донесоха да разгледам ето този : http://www.book.store.bg/p46121/sbornik-po-matematikata-za-izvyn … sil-simeonov.html
В 51во им организират курс по математика и учат по него.

Пълен е със състезания и изпити в МГта, задачите са много хубави.

# 168
  • София
Сборник по математика за СИП в четвърти клас, автори Веселин Грънчаров и Добринка Миховска. Издател ЕТ"Т.Калоянов"

# 169
summer beauty, благодаря ти много!

# 170
  • София
Моля ви за информация! Поръчах сборника, споменат в поста на ЕйМиМи. Има ли още нещо, което е по-добро, включващо задачи от състезания и което ще ни е полезно?

# 171
На предната страница е коментиран СМТ и евентуално подсказване в другите училища. Знам, че има друга тема, но тъй като майката, която се притесняваше е писала тук, затова и тук  ще разкажа за организацията в 22-ро.
Децата бяха разпределени по паралелки/например 2Б+7А+9В/. Синът ми не познаваше квесторите. Изрично го питах дали са минавали по чиновете да им гледат задачите, решенията и да подсказват и той категорично ми отговори с НЕ.Така, че поне за 22-ро може да сте спокойни. Laughing

# 172
Моля ви за информация! Поръчах сборника, споменат в поста на ЕйМиМи. Има ли още нещо, което е по-добро, включващо задачи от състезания и което ще ни е полезно?
Нямам опит със СМГ, но пък имам четвъртокласник, ходещ по състезания. Сборникът е много хубав и съдържа доста задачи като обем. Математическата читанка за четвърти клас може да ви е полезна, ако срещате трудности с решаването на определени типове задачи ( в нея всяка тема започва с подробно обяснение на решенията и също има доста задачи). И последно - излезлият тази година " Математика за таланти" - тестове и задачи за подготовка и прием в 5 клас на СМГ( съдържа теми от пробни и приемни изпити в гимназията). Освен това, за конкретните състезания може да се готвите допълнително като решавате теми, давани през предходни години. Успех!

# 173
  • София
Дидева, читанката за 4 клас и "Математика за таланти" сме ги закупили. Значи за момента нищо повече не ни е необходимо. Много благодаря за информацията!!! Сега вече съм спокойна.

# 174
  • София
Привет, ние имаме и "Курс по математика за 4 клас"  (жълто-зелена с часовник) издателство Вега 74, автори Боряна Милкоева, Христина Беева, Дачо Беев. Разделена е на теми, като след всяка тема има подбрани задачи по темата от състезания. Последният раздел включва само задачи от състезания. От вътрешната част на кориците е събрана най-основна информация: напр. преобразуване на мерни единици, римските цифри, правила за действия с естествени числа, обиколка и лице на триъгълник и правоъгълник. Теорията е по-кофти обяснена като за деца, но за това най-добра работа върши читанката за 4 клас с таралежа.

# 175
Пробен изпит в СМГ по математика на 5.12.2010. Начален час 9.00 ч.  Grinning
Стратегията е различна. Laughing

# 176
  • София

Бреййй, веднага след Салабашев?

# 177
  • София