Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 151 962
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 585
А нашата квесторка най-старателно е обяснила на децата, че подусловие б? няма нищо общо с другата част на задачата.

# 586
А нашата квесторка най-старателно е обяснила на децата, че подусловие б? няма нищо общо с другата част на задачата.

По правило обяснения на квестори не бива да се слушат. Типичният квестор не е специалист-математик и вероятността да обърка децата е много голяма.

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 20:51 от Черна станция

# 587
  • София
Някой третокласник не е ли ходил на пробния изпит днес?
Моля, ако някой има задачите за 3 клас да ги качи! Praynig

# 588
да, защото то започва именно с това - големият правоъгълник, а не някой случаен...но.... привсе че варинатите за страни  са около 100 ( за двете числа 132 и 312, които отговарят на условието)...
Аз чак сега успях да погледна втора задача.
Само според мен ли условието е зададено коректно? Thinking

Пише: Ако обиколката на големия правоъгълник е...
Следователно подточка Б няма нищо общо с условието на задачата.

# 589
Цитат
Пише: Ако обиколката на големия правоъгълник е...
Следователно подточка Б няма нищо общо с условието на задачата.
така сметнах и аз !!! и смятам,че вярното решение на задачата е да се напишат всички числа, отговарящи на условието за обиколка, и да се дадат всички варианти за лице от получените варианти за А и Б, което си е доста....но прочитайки карамела , реших,че пак нещо аз бъркам.....но понеже така са го дали - някакво смесено - хем се отнася за горе, хем не - човек да се чуди как да го тълкува....абе..... Crazy..
 със 7 кола може да се раздели на участъци по 6 см, но не е товеа решението, защото ако не са ъглите коловете, то и 2 биха били достатъчни....и тк минималният отг е 7, то е ясно,че би трябвало да има и в ъглите...........но както казах, за пореден път се уверявам в двусмислието или нарочно така написаните условия,че само с насочено мнение можеш да потвърдиш определено условие !! ....нямам против трудност на задачите - имам против неясни и двусмислени условия !!!!!! изключително е гадно и за дедето и за нас, да разбереш,че няма да получиш точки за задача, която иначе насън решаваш, само  защото условието й не е зададено коректно !!!!

# 590
Не съм съгласна, че и на 9-та задача има двусмислие. Все пак става въпрос за дворно място.
Децата трябва да съобразят, че ще има по един кол задължително в ъглите.

Иначе на моята дъщеря не й е стигнало времето да довърши подусловие Б на втора задача, но е разсъждавала правилно.
Какво да се прави, най-умните и най-бързите печелят. Peace

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 11:56 от Фран Джонсън

# 591
Цитат
17 задача -15 деца.
вава, благодаря за отговора, но просто ми беше интересно има ли дете от нашите, което я е решило Wink, също така за въпросните 2 полседни подусловия на двете описателни задачи...

# 592
  • София
Дали и този път, в бибилиотеката или книжарницата на СМГ, могат да се получат задачите и  отговорите на пробния изпит? newsm78

# 593
Дали и този път, в бибилиотеката или книжарницата на СМГ, могат да се получат задачите и  отговорите на пробния изпит? newsm78
До сега винаги е можело да бъдат взети от библиотеката. Не виждам причина този път да не може. Thinking

# 594
Може ли ако някой успее да вземе отговорите, да ми ги изпрати?

# 595
  • София
Качвам отговорите от пробния за 4 клас, както и задачите и отговорите за 3 клас. Приятно решаване на задачките на децата, които не се явиха вчера на пробния и успех на явилите се! Peace
http://dox.bg/files/dw?a=ae5f51af3f
http://dox.bg/files/dw?a=44e2bdcdb6
http://dox.bg/files/dw?a=6328c1ae6c

# 596
И моя син е с 18т на теста... Simple Smile Много благодаря на master за отговорите..

# 597
  • София
Ние сме с 21т. от теста, но да видим какво е направил на модул 2. И аз благодаря за отговорите.

# 598
благодаря за отговорите.
 Може ли някой да коментира решението на задача 19 от теста защо отговора е квадрат ?

# 599
благодаря за отговорите.
 Може ли някой да коментира решението на задача 19 от теста защо отговора е квадрат ?
Ето ги от ексела, наистина излиза квадрат

1   триъгл
2   квадрат
3   кръг
4   триъгл
5   квадрат
6   кръг
7   триъгл
8   квадрат
9   кръг
10   триъгл
11   квадрат
12   кръг
13   триъгл
14   квадрат

1..14 сума 105, тоест е на 14тата поредица. И аз се бях объркала че има 5 неща които се повтарят, а те са три само.

Общи условия

Активация на акаунт