Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 153 687
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Синът ми беше на пробния в ПЧМГ вчера и не можахме да го съчетаем със СМГйския, та и аз се нареждам тук с молба за задачки, ако някой може да ги качи  Praynig

# 796
Ето нашите - за теста се извинявам с отговорите и не се разчита(зле е принтиран), но поне втория модул е ОК

http://ermena.com/proben15052011.pdf

И нашите отговори съвпадат с тези на tedda. Само за 17 - друго предположение 692. 11 крачки x 60 + 1 стъпало.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 09:45 от peppia

# 797
Има ли вече отговори някъде?

# 798
Има ли елегантен начин за решаване на задача 6?

Ето задачата:
"Коя е последната цифра на произведението от първите 17 нечетни числа?
а)1
б)3
в)5
г)7"

# 799
  • София
Има ли елегантен начин за решаване на задача 6?

Ето задачата:
"Коя е последната цифра на произведението от първите 17 нечетни числа?
а)1
б)3
в)5
г)7"

Произведението на две нечетни числа е винаги нечетно число (лесно се доказва с (2к+1) . (2p+1) ),
за малките е достатъчно да го знаят. А произведението на нечетно число и 5 винаги завършва на 5.

# 800
Благодаря ти, аз изобщо не се сетих за това.

# 801
исках и друго да ви попитам - ще има ли друг пробен изпит до края или този беше последния както си мисля ?
На 5.06 е последния пробен изпит.

Вчера голямата ми дъщеря закупи от СМГ много полезно четиво. Laughing
"Математически състезания- 2005-2010" . Включва задачи от състезания, давани в ПЧМГ. Темите са за ученици от трети до девети клас.  Автор: Иван Симеонов. Grinning

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 10:45 от Фран Джонсън

# 802
Вчера голямата ми дъщеря закупи от СМГ много полезно четиво. Laughing
"Математически състезания- 2005-2010" . Включва задачи от състезания, давани в ПЧМГ. Темите са за ученици от трети до седми клас. Автор: Иван Симеонов. Grinning
Благодаря, Фран!   bouquet

# 803
По повод пробния за 4-ти клас,

Дали някой има отговорите на описателните задачи?

Нашите отговори са:
1.
а)1701, 18
б)800 - тук нещо човекът се е оплел!

2.
а)208
б)112, 882

# 804
Дали някой има отговорите на описателните задачи?
Получени верни отговори на тези задачи нищо не означават. И на областния кръг на олимпиадата много деца твърдяха, че са решили ребуса , но бяха оценени с по 2-3 точки на тази задача, вместо с по 7т.
Същото важи и за получени грешни отговори на задачите за разписване.
Основното в случая е описването. Може да е получен верен отговор, но ако липсва подробно описание, детето няма да получи максимум точки.

# 805
Въпросът ми е за конкретните отговори.
А за критериите за оценка е ясно!

# 806
  • София
 Аз днес ще се опитам да мина през СМГ и да проверя в библиотеката дали предоставят задачите и критериите и ако да, по-късно следобед мога да споделя информацията.

Иначе моето дете специално този път с първата задача се е изложило (решило е че трябва да намира отговорите по доста по-сложен начин, отколкото е било нужно), иначе като я решавахме вкъщи на първото условие получихме същото - 1701 големи тапети и 18 малки тапети, второто не сме го решавали още.

На втора задача също на първото условие мисля, че е 208 монети, на второто не си спомням какво ми беше споделила, че е получила, а и не сме го пререшавали след това.

Надявам се частично да бях полезна, следобед евентуално повече!

# 807
Преди малко минах през библиотеката на СМГ - няма отговори, дори и задачите нямат още казаха.
За сбъркано име се подава в книжарницата молба свободен текст Simple Smile и трябва да се носи бележника (ние минахме с лична карта)

# 808
Аз днес ..............повече!
Благодаря,

А по повод следващи пробни изпити, според нашата госпожа ще има поне още 2, първият от които ще е на 05.06.

# 809
  • София
Ходих преди малко до СМГ - в библиотеката още не бяха предоставили задачите и критериите, момичето каза, че евентуално другата седмица ще ги има - то дотогава аз си мислех, че ще излязат резултатите!

Проверих също отново на таблото - резултатите от СМТ включват и тези под 50% със сигурност.

Някой реши ли задача 17 от теста (за крачките), че да потвърди един от трите дадени досега отговора (1104, 752 или 692)?

Общи условия

Активация на акаунт