На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 997
  • 491
  •   1
Отговори
# 180
На 5 мес. 20 дни със зеленчуково пюре (морков)

# 181
Сигурно ще ме линчувате,но на 3 месеца със сок от ябълка.На 4 месеца плодово пюре,на 5 зеленчуково.На 6 месно,а сега въведох глутен и жълтък.Признавам си че е по съвет на педиатърката.в моя град(ако мога така да го нарека)всички се захранват по този начин.Аз даже малко съм поизостанала.Педиатърката ги съветва да започват на 40 дни със плодов сок.Надявам се да не ме нападате.просто споделям.

# 182
Моите дъщери са на 5 месеца . От около 15  дни пият сок от морков или ябълка  и морков.Педиатърката ми препоръча вече да давам купено зеленчуково пюре от тиква и картоф.Аз четох , че първо се започва с един зеленчук, но тя много настоява точно за тази комбинация. Thinking  По принцип исках да захраня при 6 навършени месеци , защото имам кърма , но педиатрите убеждават , че след петия месец кърмата не е достатъчно хранителна за детето и не съдържа всички необходими вещества.

# 183
Весела, та ти си захранила вече с 3 зеленчука!
И то по странен начин - сокът не е препоръчителна храна за малките бебета. Но за твоите деца ти си решаваш разбира се.

Кърмата е достатъчна до 6 месеца, но по новите тенденции, ако няма алергии в семейството, се препоръчва запознаване на бебетата с храната между 4 и 6 месеца.

# 184
На 4 мес. с плодове пюре. После въведох месните. Зеленчукови без нищо не ядяха, плюеха ги.

# 185
Педиатърката на децата ми препоръча да дам първо сок на бебетата. И аз така съм захранена от моята майка , така че няма нищо странно. Разбрах , че има и някои становища , че сокът повишава киселинността в стомахчето.

# 186
В библиотеката има много статии, прочети Simple Smile
Не те обвинявам, просто по-новите практики са различни. И аз съм захранена рано, но днес вече не се прави така  Peace

# 187
Захраних на 5 мес и 19 дни с оризова каша  Peace

# 188
Сина ми на 4мес,а дъщеря ми на 8мес.

# 189
На навършени 5 месеца със пюре от тиква. Преди това поради силен запек бях давала сок за разхлабване, но не го считам за захранване.  Peace

# 190
На 6 месеца, с пюре от тиква.

# 191
Блонди, за какво говорим(пишем) изобщо в темата?
За захранване с твърда храна или за..........Не ти правят чест подобни коментари......

С тая чест ще ме скъсате направо. Аз да не съм някоя Кралица, та само за чест ме закачате всички  Rolling Eyes
Кои мои коментари по-точно не ми правят чест и те притесняват? Позволявам си ги, защото един татко така даде на бебето си супичка, защото то горкото много жално гледало. А иначе бебето почина след този експеримент. Това достатъчно ли е като извинение да пиша в темите ви?  Twisted Evil

Това като го прочетох и се сетих за една майка с която бяхме на детски рожден ден, та тя даде на тримесечното си бебе торта, защото било момченце и да не му станело нещо Shocked
А по темата с Кристина започнах със сок на 4 месеца, но просто не бях запозната. Сега мисля да изчакам до петия месец на дребния и със сигурност ще прескоча сока, че е с рефлукс.

# 192
Сега в края на 4 мес. мисля да дам пюре от картов или тиква !

# 193
  • София
На 5м. с тиква.

# 194
  • Пазарджик
На 5 мес. и 20 дни с оризова каша.

Общи условия

Активация на акаунт