На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 625
  • 491
  •   1
Отговори
# 315
Аз захраних наслед 3 мес. Бебето ми не можеше да ака без термометър и реших да започна захранване с плодово пюре-круша и ябълка. От пресните сокове получаваше колики и за това избрах пюрето. Веднага се оправиха нещата. После пък започва да не го държи сит само АМ и вкарах безглутеновите каши след 4м.

# 316
Аз захраних наслед 3 мес. Бебето ми не можеше да ака без термометър и реших да започна захранване с плодово пюре-круша и ябълка. От пресните сокове получаваше колики и за това избрах пюрето. Веднага се оправиха нещата. После пък започва да не го държи сит само АМ и вкарах безглутеновите каши след 4м.

Два въпроса: колко дни не акаше бебето, за дансе ползва "термометъра" (което е наистина вредно), и как разбра, че АМ не го засища?

# 317
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England

Дюля

- 6-10 м. (пюре, желе или стерилизирана)
- може от 6 м. (основно срещу диария, има и пюрета за захранване), иначе след 7-9 м. (за разнообразие и хранителна ценност)
- не е мъхест плод
- не е типичен алерген (от семейството на ябълката, крушите, черешите - при кръстосани алергии)
- бедна на витамини и минерали освен витамин С и малко желязо, високо съдържание на натрий
- добро съдържание на пектин (благоприятно въздействие върху стомаха, но не и при чувствително стомахче)
- запичащ ефект (да се комбинира с круша, слива и др.)

Много, много ти благодаря  Hug    bouquet
Нямаш и идея колко много ми помогна! Малкия е с диария заради зъбките, а имам домашна дюля, която не смеех да давам, защото не намирах инфо за нея и ме беше страх! Направо ми направи деня по-добър днес. Още веднъж благодаря  Hug

За термометъра - и преди съм казвала, че е много опасна практика! Организма свиква да му се помага и съм попадала на мнения във форуми, в които децата вече не могат да акат сами!!! В САЩ за нормално се счита кърменото бебе да се изхожда на 7 и дори на 10 дни! За България приемат 4 дни. Бебетата за това за бебета и се различават от възрастните. Не очаквайте да ака всеки ден след кафето с циара  Naughty

# 318
На 5 месеца и половина, с зеленчуково пюре.  Laughing

# 319
Захраних сина си на 5 навършени месеца. Започнах със зеленчукови пюрета - картоф, морков, тиква. После въведох няколко плода, после каши, доста по-късно месо и накрая започнах да давам жълтък - това всичкото се развиваше доста дълго време. Спомням си, че доста се бях шашардисала покрай това захранване и безкрайните съвети, които се сипеха отвсякъде. Впоследствие изчетох доста по въпроса и досега не съжалявам, че избрах тази схема. 

# 320
Захраних сина си на 5 навършени месеца. Започнах със зеленчукови пюрета - картоф, морков, тиква. После въведох няколко плода, после каши, доста по-късно месо и накрая започнах да давам жълтък - това всичкото се развиваше доста дълго време. Спомням си, че доста се бях шашардисала покрай това захранване и безкрайните съвети, които се сипеха отвсякъде. Впоследствие изчетох доста по въпроса и досега не съжалявам, че избрах тази схема. 

Тиквата е плод. Peace

# 321

Тиквата е плод. Peace

Тиквата е зеленчук, мила.  Laughing Не бъркай по това, че е сладка, и сладкия картоф е сладък, но е картоф все пак... Laughing Peace
Ето малко инфо да се образоваш: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0#.D0. … D0.B5.D1.82.D0.BE   Peace

# 322

Тиквата е плод. Peace

Тиквата е зеленчук, мила.  Laughing Не бъркай по това, че е сладка, и сладкия картоф е сладък, но е картоф все пак... Laughing Peace
Ето малко инфо да се образоваш: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0#.D0. … D0.B5.D1.82.D0.BE   Peace

Интересно Thinking Аз също мислех, че е зеленчук, но с тиква се приготвят ПЛОДОВИ пюрета. На много места също пише, че е плод. Нямам намерение да давам линкове, не ми се занимава. А в статията, която си ми дала ,за да се "образовам", пише, че е плодов зеленчук Peace
Честно казано-все ми е тая, всеки да си мисли каквото иска  Laughing

# 323
А някой опитвал ли е сладък картоф  Laughing

Аз никога не съм му взимала на моя...ама то и ние доста се забавихме със захранването - на 2 пъти боледува, то го повтори де, защото зарази мен и после аз пак него  Tired  Проби му едното зъбче и още не е пораснало като хората и второто драска ...абе бавно се движим ние...но поне няма никакви алергии за сега Praynig

# 324
Therisa,3-4 пъти съм взимала само за малката да готвя,защото на мен не ми допада много е сладък

# 325

Тиквата е плод. Peace

Тиквата е зеленчук, мила.  Laughing Не бъркай по това, че е сладка, и сладкия картоф е сладък, но е картоф все пак... Laughing Peace
Ето малко инфо да се образоваш: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0#.D0. … D0.B5.D1.82.D0.BE   Peace

Интересно Thinking Аз също мислех, че е зеленчук, но с тиква се приготвят ПЛОДОВИ пюрета. На много места също пише, че е плод. Нямам намерение да давам линкове, не ми се занимава. А в статията, която си ми дала ,за да се "образовам", пише, че е плодов зеленчук Peace
Честно казано-все ми е тая, всеки да си мисли каквото иска  Laughing
Цитат
Плодове, при които целия околоплодник (плодната стена) или част от него е месеста всъстояние на зрялост, са прости месести плодове. Видове месести прости плодове (с примери) са:

......................
    * ягодовидни плодове - два типа:
          o лимонови - лимон, грейпфрут, портокал, мандарина
          o тиквови - тиква, пъпеш, диня, краставица

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B4     та плод е.

# 326
Голямо напъване с тая тиква!?! От ботаническа гледна точка тиквата и домата са плодове, които от столетия хората използваме в кухнята си като зеленчуци. Затова са и така популярни , като зеленчуци. Във франция тиквата е зеленчуково пюре за бебетата, не е десертно плодово. При възрастните се прави на супа. Десерти с тиква тук не ядат.

# 327
Аз правя кюфтета от тиква, на коледа направих, баща ми който е традиционалист и не яде нищо което баба ми после и майка ми не готви,...облиза си пръстите : варите тикава и ориз отделно, после пасирате и добавяте брашно и подправки или зеленчуков бульон и чубрица - става много вкусно  Peace

На малкия като правя тиква с картоф и/или морков - давам за зеленчуково, като смесвам с ябълка - давам като десерт  Mr. Green

Therisa,3-4 пъти съм взимала само за малката да готвя,защото на мен не ми допада много е сладък

Hug  От къде го купуваш?

# 328
Therisa,Карфур и Кауфланд. на Карфур са по-големи сладките картофи и последния път взех само един,който ми излезе половин килограм  Grinning, а на Кауфланд са по-дребни,аз тях предпочитам.но незнам дали изопщо ще взема повече,защото на малката не и се харесват много,защото става доста сладко яденето

# 329
Therisa,Карфур и Кауфланд. на Карфур са по-големи сладките картофи и последния път взех само един,който ми излезе половин килограм  Grinning, а на Кауфланд са по-дребни,аз тях предпочитам.но незнам дали изопщо ще взема повече,защото на малката не и се харесват много,защото става доста сладко яденето

леле 1 картоф половин кило  Shocked   

Ще ги пробвам несъмнено! Благодаря ти за отговора  Hug

Общи условия

Активация на акаунт