На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 622
  • 491
  •   1
Отговори
# 330
Аз лично захраних моята дъщеря на 4 месеца с плодово пюре като 1 -я ден започнах с лъжичка 2-ве и така на 3 -я ден детето си изяде цяло пюре  от 5-я  месец започнах със зеленчуковите като за мой интерес  и хареса и така пак след ден два пак цяло .Вече замествам две ядения с пюрета и малката се чувства добре .Като се има в предвид че ака по 3,4 пъти  а това нормално ли е newsm78 newsm78

# 331
Като се има в предвид че ака по 3,4 пъти  а това нормално ли е newsm78 newsm78

Това е абсолютно нормално и дори желателно.
Малко по-натам ще започне да ака по веднъж.

# 332
Здравейте,момичета....аз нямам много опит по тази тема ,но искам да кажа това което за мен се оказа критерий как да захраня сина си!Майка ми ме е захранила на 2 месеца със сок от домашна ябълка и малко след това и от морков....на 3 месеца съм яла всички видове плодови пюрета.....на 4 вече ми е давала някои видове леки месни ,които тя е преценила че няма да натоварят стомаха.....по същия начин е захранвала и брат ми....и двамата сме  в отлично здраве-брат ми е спортист дори...никога не сме имали проблеми със здравето от какъвто и да е характер!!!Знам,че някой може да каже че този тип захранване не е правилен ,но аз предпочитам да слушам хора извървели отдавна този път...Много мои приятелки имат малко по големи деца от моето те захранват по същия начин и няма никакви проблеми.....исках само да изкажа мнение и да споделя дори и малкия си опит в тази тема....ще се радвам да полъча коментари  Grinning

# 333
ivalena yoncheva, не мисля, че факта, че нямате здравословни проблеми е показателен затова дали е правилен начина ви на захранване. Така както и бавното и постепенно въвеждане на твърда храна не е гаранция, че детето няма да има алергии или друг вид здравословни проблеми.  Naughty
Такива примери за мен са по-скоро единични случая, от които не бива да се правят генерални изводи.  Peace

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:43 от AP

# 334
Каката на 6м и седмица някъде с ябълкова каша , безмлечна на Хумана
Малкият на 5 м и 20-тина дни с безмлечна оризова каша на Блевит .
 ivalena yoncheva  понеже казваш че искаш да получиш коментари .. аз и брат ми сме захранвани около 4тия месец с плодови пюрета , а преди това със сокове прясно изцедени.И двамата сме с колити и гастрити .Единичните примери не са показателни .
Правят се нови проучвания , изследвания и се откриват добре забравени стари неща  Laughing и майка  ми и татко ми са захранвани когато са цитирам :"можеха да сядат вече " Татко е с проблемен стомах , мама не .
Всеки да чете , да се информира , да си прави изводи .

# 335
На 6 месеца с домашно приготвено пюре от тиква. Peace

# 336
Захраних на 5 месеца с оризова каша, след това няколко плодови и зеленчукови домашни пюрета. Един месец по-късно все още вървим бавно и предпазливо със захранването.

Много ми е забавно когато някой ми каже аз съм захранена на 2 месеца със сок и НИЩО МИ НЯМА. Е да ама ти не си критерий, при положение, че 80-85% от поколението на 20+ и 30+ годишните, които сме захранени със сок на 2 месеца, пюре на 3 и попара на 4 месеца сме със гастрити, колити, язви и т.н. стомашни проблеми.  Peace
Апропо аз също съм спортистка, но имам гастрит от 13-14 годишна.  Peace

# 337
Вижте какво,аз не съм написала коментара си за да забавлявам някой или нещо подобно!!!!!!Аз изказвам мнение и не ангажирам никой с него.Всеки ще направи така както е най-добре според него.От малкото литература, която съм чела ми стана ясно, че възрастовата граница,която се поставя при захранването е с цел да се избегнат Алергии,а не гастрити,колити,язви и прочие...,ако беше така според мен нямаше да има човек от нашето поколение  без такива стомашни проблеми....и пак не се ангажирам да твърдя че съм на 100% права...Също според мен един от критериите е това как детето приема храната,ясно е че ако се появят някакви съмнения захранваето се преустановява.... Не съм писала по темата за да убеждавам майките да захранват децата си "по-рано",просто си мисля че е прекалено странно вузрастовата граница на захранването да се променя вече няколко пъти,според мен неможе веднъж едно нещо да се одобрява-веднъж не!!!!Мисля че 3 месеца не е чак толкова рано едно бебе да бъде захрането,макар че педиатрите казват 4 месеца.......за един месец ????  ThinkingФакт е че детето ми се чувства добре и си приемаа добре пюретата...успех на всички  Grinning

# 338
Мисля че 3 месеца не е чак толкова рано едно бебе да бъде захрането,макар че педиатрите казват 4 месеца.......за един месец ???? 

1 месец разлика при бебетата е огромна. За развитието.
И щом педиатрите казват 4 месеца, значи има резон, нали?
А нали педиатрите са именно, за да ни помагат да отглеждаме здрави бебета и затова е хубаво да се вслушваме в съветите им, а не да действаме на своя глава, разчитайки на опита на нашите майки отпреди 30 години.

# 339
ivalena yoncheva, накрая на първото ти мнение си написала

....ще се радвам да полъча коментари  Grinning
а в същото време не ги "приемаш".  newsm78

Иначе споделям мнението на Sourcherry, че

1 месец разлика при бебетата е огромна. За развитието.

А що се отнася до промяната на възрастовата граница за захранване - много зависи от това кой дава препоръката. Производителите на храни за бебета определено имат полза от това да захраним децата си рано. Напълно си права, че щом бебето приема добре храната значи е било готово - при твоето дете това може да са били 3 месеца, при други деца този момент е доста по-късно.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 16:34 от AP

# 340
Да,напълно съм съгласна,просто израза "много се забавлявам,когато някой ми каже....."ми се струва доста арогантен в случай,в който някой изказва мнение или търси мнението на други хора(нали този форум е за това).А по темата,да много се радвам че малкия прие доста добре пюретата ще видя от тук на татък как ще продължа захранването,но при всички положения ще потърся отново съвет от някой  Laughing Не отхвърлям съвети напротив приемам съвети и критики от всеки,но не и ирония    Simple Smile

# 341
Арогантен..? В никакъв случай не е арогантен. Написах го защото, напоследък често чета изказвания от този сорт, че и те са захранени със сок на 2 месеца и нищо им нямало и те така захранвали, и след време същите пускат теми от сорта ''помогнете детето ми има едикакъв си проблем'' без да се замислят, че същото това захранване може да е довело до този проблем.  Peace Затова казах, че единичните случаи не са критерии.  Peace Аз също бях нетърпелива да захраня, защото за мен е голямо удоволствие да му приготвям пюретата, но все още захранвам бавно и предпазливо.
п.п. Една позната ми се оплакваше колко били лоши двете и деца (имат 10 г. разлика) и как и двете пищяли след всяко хранене до 1 година, а аз колко спокойно и добро бебе съм имала, без да се замисли защо пищят.  Simple Smile
Много често чувам от познати неща от сорта ''Ама ти защо не му даваш вече сокче, лишаваш го от важни витамини..'' Все едно в кърмата/АМ-то няма витамини...само в соковете.  Rolling Eyes

# 342
''Ама ти защо не му даваш вече сокче, лишаваш го от важни витамини..'' Все едно в кърмата/АМ-то няма витамини...само в соковете.  Rolling Eyes

Много е важно нещата да не се вадят от контекста. Може да се лъжа за точното място, където го прочетох (блога на Бу), но относно сокчетата ми беше попаднала много интересна статия - защо на "нас" са ни ги давали от 40 ден/втория месец, а сега това не се прави. Отговора на този въпрос е, че това е било репоръчвано, защото преди не е имало АМ, децата са пиели кисело мляко ако не са били на кърма, а в киселото мляко няма важни витамини, които пък бебетата са си набавяли от сокове.
И в тоя ред на мисли - познавам човек, който от 2-рия си месец е пиел кисело мляко, сокчета и т.н. и за 8те години, които се знаем е боледувал 2 (!!!!) пъти. Но отново - това е изключение!

# 343
Съгласна съм с теб, но все още има много майки вкл и педиатри които изтъкват тези причини за ранното даване на сокове, въпреки, че в днешно време изборът на АМ е огромен.  Peace

# 344
 Simple Smile тези примери бяха доста добри,но моята идея беше че аз исках да пробвам да го захраня по-рано за да видя как ще реагира-аз нямам намерение сега като е на 3 месеца да му давам кисело мляко или да измествам някое от храненията му с пюре....В момента детето яде по 120 гр АМ ,а пюре давам на две от дневните хранения по 2-3 лъжички и не увеличавам дажбата....Пюретата са плодови на Ганчев на които пише от 3 месеца-детето ги яде с голяма охота,но вупреки това няма да увеличавам количеството засега.....изхожда се по веднъж на ден-аз съм доволна.....сокчетата които правех от домашни ябълки ги спрях защото наистина сякаш му дразнеха стомахчето-макар че и тях пиеше с колямо желание  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт