На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 672
  • 491
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Кое отчиташ като грешка? Това, че си започнала захранването на тази възраст ли? (Защото има и друга грешка-даването на ябълка на ябълката на третия ден от захранването). Ако е така-нищо не пречи да спреш, да оставиш бебето само на мляко и да започнеш да захранваш отначало когато навърши 6м.

# 241
Аз имам едно въпросче към мамите със стаж Simple Smileкогато Габи беше на 4месеца и половина захраних с морков,като го давах около седмица и бяхме стигнали 7-8 лъжички като количество,но спря да го яде и аз реших,че не е готова и спрях със захранването.Въпросът ми е следният-При евентуално следващо захранване(мисля да е като навърши 6мес),трябва ли пак моркова да го въвеждам плавно или мога да започна да и давам направо няколко лъжички и съответно към него да добавям по 1 лъжичка от друг зеленчук?Въпросът ми малко не е по темата,но се надявам някой да отговори,за което предварително благодаря!  bouquet Hug

# 242
Морковът вече е въведен. Можеш да въвеждаш с по лъжичка-две нов зеленчук.

# 243
Ами рано е ,наистина,но не чак толкова.Грешката ,по-голямата ,е ябълката.Не знам дали да спра newsm78Може би ще продължа с морков още няколко дни и после друг зеленчук .Ябълка няма да давам повече.
Мишелита ,пощата ти е препълнена и не можах да ти изпратя съобщение Simple Smile

# 244
за мен истината е посредата някъде.... тоест между 4-5 месец. На 2 месеца как изобщо може да става въпрос за захранване незнам!!!!!!!!!!!!! Спорен дем детето трябва да има някакви наченки да може да посядва за да почне да яде....я вие пробвайте  да се храните легнали!!!!!!! Това за 2 месеца е безумие за мен!!!!!!

# 245
Захраних на 5 месеца с тиква. Но това за съвети от тук-от там ми е познато. Свекърва ми още когато беше бебка на месец и половина ме съветваше да започнем със сокчета  Shocked, сега нарежда, чрез сина си, да почваме вече да й даваме месо. Тя, на мъжа ми, на 7-8 месеца вече му била дала вафла  #Crazy.

# 246
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Тя, на мъжа ми, на 7-8 месеца вече му била дала вафла  #Crazy.

hahaha

Направо ме уби с тая вафла.

# 247
Моята свекърва искаше да даде на Георги биберон натопен в мед когато беше на 5-6 дни.

# 248
това с биберона с мед е много популярно явно, защото и на мен така ми казаха бабите Laughing иначе аз захраних с ябълково пюре в 3 месец след като педиатърката ни така ни посаветва

# 249
това с биберона с мед е много популярно явно

Не само е популярно, но и масово се практикува. Съвсем наскоро бях свидетел на такова отглеждане, а също така и на много други неща, които не бих причинила на детето си  Sad.

# 250
Здравейте, мами!

Вижте колко интересна снимка ми изпратиха: http://www.lostbulgaria.com/?p=2106

Обърнете внимание как са захранвали през 40-50-те години - след 5-я месец и обявена война на бибите Simple Smile явно след това са решили да преизпълняват норматив и са натиснали да се почва рано-рано Simple Smile

Първото си дете захраних при навършени 4 месеца (с картоф), защото вече не ми стигаше кърмата. И определено не беше много готов за това - ново чуждо мляко за дохранване, нова храна, запек, мъки...

А бебето сега започнах да захранвам (с тиква - сезонен плод) като стана на 6 месеца и съм много доволна - всичко е толкова по-естествено - готовността за нови неща - проявеният интерес към храната, седенето, желанието за дъвчене, опознаването на храната с пръсти, няма проблем със стомахчето (за сега, пу-пу). Нямаме и проблем с хемоглобина също. Вече е на 7 м., а месото ще го започнем вероятно чак на 8.

Първият път стриктно измествах кърмене след кърмене, но сега смятам да кърмя поне 1 година и ще го карам по-леко - целта ми е да се запознае с възможно най-много храни (като все пак ще изчакам с цитруси, мед - има фамилна обремененост)

Тук много хубаво са описани видовете захранване: http://www.estestveni-idei.com/prod/blog/cat/babies/post/weaning/
Препоръчвам и лекцията на сайта на Ла Лече Лига за захранването.

Радвам се, че най-накрая промениха Препоръките на Съюза на педиатрите в България и включиха отдавнашните препоръки от СЗО - изключително кърмене 6 месеца. Но, за съжаление, българските педиатри упорито ги отхвърлят и се правят, че ги няма. Донякъде ги разбирам, че нямат клиничен опит (не само, че няма кога да четат). Може би мамите трябва да споделят опита си с тях, за да добият те увереност, че това не е страшно и вредно.

(Хранила съм и по двата начина - на 3 часа, с вода и изключително кърмене - разликата е огромна в полза на второто, плюс в полза на мама и детенце.)

bouquet

# 251
Аз си мисля, че можем да вземем адекватно решение като разберем какви са потребностите на детето. Ако кърмата не е достатъчно хранителна или адаптираното мляко не го засища и огладнява по-рано какъв е проблемът да бъде захранено бебето и на 4-5 месеца? Ние сме на АМ и аз ще захраня колкото може по-късно в рамките на шестия месец. Нашият педиатър си каза съвсем открито, че на базата на практиката си преценява, че е по-добре да се започне от 3 месец със сок, защото по-късното захранване крие рискове. Аз такава статистика не намерих никъде, пък се порових доста  newsm78.

# 252
Ако кърмата не е достатъчно хранителна...

Няма такова нещо като нехранителна кърма.

Нашият педиатър си каза съвсем открито, че на базата на практиката си преценява, че е по-добре да се започне от 3 месец със сок, защото по-късното захранване крие рискове.

Рискове от какво?

# 253
Ще се опитам да предам думите й точно - през няколко години, в които е препоръчвала захранване от 6-я месец е наблюдавала алергии и по-трудно възприемане на новите храни, което водело до по-късно въвеждане, което пък водело до дефицити. Казах, че истината била някъде по средата. Понеже това ми се стори доста странно на фона на това, което бях чела, потърсих друг педиатър, с който се консултирах.

# 254
Тя каза, че истината била някъде по средата. Допуснала съм грешка.

Общи условия

Активация на акаунт