На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 633
  • 491
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Mishelita ,и аз мисля,че е по-добре да ги смесиш или да даваш първо млякото и после пюрето.  Peace

# 301
--------------------------------------------------------------------------------

На 2 с ябълков сок. На 3 - плодово пюре. Следващата седмица правим 4 м. и смятам да я захраня с каша, след това и с др.пюрета и живи и здрави като направим 6 м.се записваме на детска кухня. Детето ми се захрани успешно( поне за сега ) и смятам да се придържам към старата схема на захранване. Всеки родител сам решава кое е най- добро за детето му, а много често и те самите ни учат какво да ги правим Simple Smile

И аз така горе-долу, но сокове съм давала броени пъти. Сега давам по няколко лъжички плодово пюре 2 пъти на ден. Като навърши четири мес ще започнем зеленчуковите и ще заместим едно хранене. Но засега мисля да е давам каши, ще видим  Thinking
И аз прецених, че ще го захраня по "старата" схема Grinning
А на тебе ако ти дадат една гола чушка за обяд дали ще се нахраниш Laughing
В смисъл???
Зеленчуковите пюрета изместват хранене. Искаш да кажеш, че хранене се измества само с месно пюре ли? Не мога да те разбера Thinking

# 302
И аз мисля, че зеленчуковото пюре като достигне нужното количество измества хранене, освен ако детето не иска и да посуче след това, но не можах да разбера каква е връзката с "голата чушка" и това дали ще се нахрани детето newsm78

# 303
Спрях с пюрето. Понякога истерясва с отказва мляко по цял ден, иска само чай. Вече се изчерпах от хипотези. Стомахчето му е добре, но от сутринта пие млякото на половина, а сега пищи от него. Някой може ли да ми помогне!

# 304
Е как неможе да се разбере смисъла с "чушката".Много добре го е написала даже Кукурича!

Бебето на gergana v е на 3 месеца.Прекалено малко е  за зел.пюре,да не говорим за заместване на хранене!!!

# 305
Като навърши четири мес ще започнем зеленчуковите и ще заместим едно хранене. Но засега мисля да е давам каши, ще видим  Thinking

dididv, всъщност Гергана е написала, че смята да даде зеленчуково пюре на 4 месеца и че смята да го захрани по старата схема, а друг е въпросът дали е правилно или не-явно тя си е преценила Peace

# 306
Първи опит направих малко преди 5-я месец и след няколко дни спрях и сега вече от 1 седмица се захранваме сериозно с морковче.Така,че на 5 месеца и половина с пюре от морков.

# 307
Като навърши четири мес ще започнем зеленчуковите и ще заместим едно хранене. Но засега мисля да е давам каши, ще видим  Thinking

dididv, всъщност Гергана е написала, че смята да даде зеленчуково пюре на 4 месеца и че смята да го захрани по старата схема, а друг е въпросът дали е правилно или не-явно тя си е преценила Peace

Да, казах-като навърши 4 месеца.
Наистина така съм преценила за захранването, но , разбира се, го правя по препоръката на педиатъра.

# 308
В началото на 5 месец купих пюре от тиква на "ХИП" и захраних дъщеричката ми с него.

# 309
На 5 месеца и 20 дни с оризова каша - преди няколко дни. На първите 2-3 лъжички не разбираше какво сатава, но веднъж разбрал, че на лъжичката има (вкусна) кашичка започна да отваря уста  Laughing Но още преди това му бях дала да пробва банан (който аз ядях пред него).
Бих искала да питам мамите, които също са започнали така - колко време давахте кашата преди да въведете още нещо? При плодове/зеленчуци  се изчакват няколко дена реакция, а при кашата?!

# 310
  • ул. "Мечтание"
Бих искала да питам мамите, които също са започнали така - колко време давахте кашата преди да въведете още нещо? При плодове/зеленчуци  се изчакват няколко дена реакция, а при кашата?!

Почти целия първи месец от захранването сина ми беше на каша. Първите две седмици- оризова каша. Третата седмица - комбинация от оризова и царевична каша. След това започнах зеленчуците, като първия го въвеждах 7 дни. След това по 5 дни. Първия плод също го въвеждах 7 дни, защото е друга група храна.

# 311
Бих искала да питам мамите, които също са започнали така - колко време давахте кашата преди да въведете още нещо? При плодове/зеленчуци  се изчакват няколко дена реакция, а при кашата?!

Почти целия първи месец от захранването сина ми беше на каша. Първите две седмици- оризова каша. Третата седмица - комбинация от оризова и царевична каша. След това започнах зеленчуците, като първия го въвеждах 7 дни. След това по 5 дни. Първия плод също го въвеждах 7 дни, защото е друга група храна.

Нощни очи, а за колко време достигнахте "цяла" порция? На кутията пише 130 мл вода с 4-5 с.л. каша. Аз приготвих за днес (4-ти ден) с 50 мл. вода с 4 мерителни лъжички (от АМ) каша - така според мен е по-точно количеството, отколкото със супени (докато се "науча" да приготвям кашата  Joy).

# 312
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
На някои каши мярката е супени лъжици. Така пише на кутията : Хумана или Милупа е със супените, а Слънчо е с чаените...
Аз търсих, чудих и се маех къде да питам и тук се спрях... Дюля кога се дава?
На купешките пюрета пише 4+, но пък Дюлята е мъхест плод...Разхлабва или затяга и въобще вълнувам се аз от дюли в момента  Crazy
Друго да питам : кои плодове затягат?

# 313

Дюля

- 6-10 м. (пюре, желе или стерилизирана)
- може от 6 м. (основно срещу диария, има и пюрета за захранване), иначе след 7-9 м. (за разнообразие и хранителна ценност)
- не е мъхест плод
- не е типичен алерген (от семейството на ябълката, крушите, черешите - при кръстосани алергии)
- бедна на витамини и минерали освен витамин С и малко желязо, високо съдържание на натрий
- добро съдържание на пектин (благоприятно въздействие върху стомаха, но не и при чувствително стомахче)
- запичащ ефект (да се комбинира с круша, слива и др.)

# 314
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, а за колко време достигнахте "цяла" порция? На кутията пише 130 мл вода с 4-5 с.л. каша. Аз приготвих за днес (4-ти ден) с 50 мл. вода с 4 мерителни лъжички (от АМ) каша - така според мен е по-точно количеството, отколкото със супени (докато се "науча" да приготвям кашата  Joy).

Никога!  Wink Винаги правех на око.

Общи условия

Активация на акаунт