На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 613
  • 491
  •   1
Отговори
# 345
  • в Кошера
На 5 навършени месеца. С пюре от тиква.

# 346
Аз захраних дъщеря си на 5 месеца и 5 дни с пюре от ябълка приготвено от мен. Постепенно въведох круша, оризова каша, банан, морков, картоф, тиква, тиквичка, каша елда, пащърнак, синя слива, карфиол, каша ориз и рошкови. Когато въвеждах нова храна изчаквах 5 дни и давах нова. Всички пюрета си ги приготвям, купени не съм давала. Месо въведох два месеца след захранването, започнах с пилешко.

# 347
На 5 и половина месеца- с оризова каша.

# 348
На 5 месеца е и още не съм го захранила, но проучвам опита на другите мами. Ще следя темата!

# 349
Здравейте и от мен,това със захранването кой,кога как ми се струва много тъпо.Аз съм майка на две деца които съм гледала както аз преценя,синът ми е на 8год.и не знае какво е това антибиотик(да чукна на дърво де),дъщеря ми е на почти 6 мес. но и нея си я гледам както аз знам,не както ми казва педито или някой друг.Много мои приятелки които си слушат педитата децата им всеки божи месец боледуват и са на антибиотици.И много ми е интересно ние възрастните когато сме били бебета дали е имало АМ,пюрета и тем подобни глезотии,пиели сме киселото мляко и толкова.То с това захранване голям цирк,един път казват от 4-ия мес. един път от 6-ия,а сега нова мода,от 9-ия мес.та да се чуди човек,но както се казва всеки сам решава за себе си,за мен гледането на деца по книга не е никакво гледане.И както четох изказването на една майка  малко по назад в темата че всичко е бизнес и всеки гледа да си набута скъпарските бебешки и детски храни е много права,айде де,нас само с Хип са ни хранили,но пак сме пораснали здрави хора. Naughty

# 350
Десислава79, твоята логика не ми се струва много издържана.  Thinking

Според теб е по-добре да давам на детето си вместо специално приготвено за него мляко - киселото мляко от магазина, което дори аз ям със съмнения, така ли?
За мен не е глезотия да предлагам на детето си мляко. Но всеки сам си решава.  Peace

И храната изобщо не може да се сравнява с тази от преди 30 години.
Нормално е да се променят практиките, нови изследвания, нови резултати.

# 351
Десислава79, не съм толкова смела, че да дам на детето си най-силният алерген. Искам да те питам ти правила ли си изследване със статистически значими данни, че децата сега боледуват повече от преди и сигурна ли си, че това се дължи на захранването, АМ и пюретата????? Когато се отключва някаква болест, винаги са действали в комбинация няколко фактора, която включва и фактори на средата, психологически, хранене, физиология и т.н. Дано децата ти да са все така здрави!

# 352
Аз съм напълно съгласна с Десислава. Няма рецепти в отглеждането на дете и не можам да съдим другитве как го правят, а и няма "правилен" начин. Правилният начин е да се обича, от там нататъка ..... наистина не смея да съда кой прав кой крив. Не миля, че с поста си ви казва да давате на децата си кисело мляко!!!!!!! Дори казва, че АМ и пюретата са рекламен продукт и има и по-добра алтернатива! - нещо, с което, смятам (четейки духа на темата), вие сами сте съгласни.

# 353
Дори казва, че АМ и пюретата са рекламен продукт и има и по-добра алтернатива!

И коя е тази по-добра алтернатива?

# 354
Аз мисля кърмене (дай боже всичко с него да е наред) и домашни пюрета... (така си мисля, но пак казвам. не мисля че има нещо лошо и в АМ, не мисля , че има "правилен" начин)

# 355
На 4 месеца и половина захраних сина ми с домашно пюре и се изрина. След няколко дни пробвах с друг вид, пак домашно и отново се изрина. От готовите му няма нищо. Съгласна съм, че дете не се гледа по книга, но има общи правила изведени от опита и множество изследвания, които е добре да се знаят. Разбира се, че и ние сме порастнали и сме относително здрави, това значи ли, че трябва да пренебрегнем всички тези препоръки и да храним децата си както едно време на село. Има нещо друго, което се забравя - последните няколко поколения поемат храни, към  които макар и вредни ние изработваме механизми и сме се адаптирали към тях. Такива храни съм поемала и аз като съм била бременна. Ще дам един пример - когато съм била на 5 годинки на едно село са ми дали истинско краве мляко и аз съм се скъсала да повръщам, защото нито майка ми, нито аз сме яли някога толкова чисто мляко. За децата, които живеят там това не е проблем.

# 356
Цитат
На 4 месеца и половина захраних сина ми с домашно пюре и се изрина. След няколко дни пробвах с друг вид, пак домашно и отново се изрина. От готовите му няма нищо
Да, за съжаление това, че не знаем какви плодове и зеленчуци ядем е голям проблем. В България точно това ми липсва - информиран избор за това какво ядеш, дали е ГМО и т.н.  Единствената информация, която се предоставя е от коя държава е внос, което за мен е крайно недостатъчно. И реално не знаеш какво даваш на децата си - ужас.

# 357
И реално не знаеш какво даваш на децата си - ужас.

По тази причина избрах по-добрия вариант за мен - готови пюрета на известни марки.

# 358
И реално не знаеш какво даваш на децата си - ужас.
По тази причина избрах по-добрия вариант за мен - готови пюрета на известни марки.

Но тук проблема е, че понякога името, т.е. известната марка, също не е гаранция за качество. Живяла съм на различни места из Европа и се убедих, че дори еднакъв етикет от голямо значение е къде е произведена дадена стока.
Не мога да говоря за бебешките продукти, защото тогава още нямах дете, но например козметика или храни за нас възрастните, са различни в зависимост от това, къде са произведени - nutella-та в Германия и Италия няма нищо общо с тази, която се продава тук (правена обикновено в Полша).
Та това е доста обширна тема...но стана съвсем  offtopic извинявам се за което.

# 359
Ясно е това, което си написала. И е вярно.
Козметика, препарати за дома - купувам само от страната, за която са произведени.
С пюретата беше същото. С малки изключения.
Давах Хипп (стараех се да предпочитам вариантите, които са произведени в Германия, а не Унгария), Нестле Алете (произведени са в Германия, за техния си пазар), Сънвал (също).
Давах Семпер и Гербер. Но по-рядко.
Гаранция няма - за нищо. Това беше моят вариант. Защото нямах градинка, на която да разчитам.

Общи условия

Активация на акаунт