Летни ваканции на детски градини в Пловдив?

• 21 801
  • 228
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
За това никой не е казал,че е лошо... Peace
Въпросът е дали се прави навсякъде!Иначе и аз съм доволна от нашата градинка,но не ми харесаха заместващите госпожи!Пълно безразличие...незнам може и на тях да им  е писнало от всичко!
Или просто на мен така ми се струва,а? Laughing

# 31
Аз пък държа да си го кажа - откакто са сборните групи, съм дори по-доволна, отколкото преди в нашата. Детенце също е доволно. Питам го харесва ли му - да, иска ли да ходи - да, дори е научил доста повече дяволии от преди. Вярно е, нямат занимания, но наистина нищо не пречи да им се почете приказка, или да им се измислят игри, т.е., градината да си функционира като забавачница.
Mr. Green
И моята кокона е супер доволна от сборните групи - запозна се с по-големите деца и правят белички заедно  Grinning

# 32

Говоря за ДГ Осми март и твърдя, че в сборната група нищо не ме е отблъснало или разочаровало до момента. Дори преди 2 дни, когато съпругът ми отиде да вземе малкия, ми каза, че госпожата е била различна от досегашните и тъй като не познава децата, била със списък в ръка. Че какво лошо, важното е, че като квачка пилците - знае си колко са, брои си ги, не виждам нищо страшно или отвратително в пустите сборни групи.

да, с удоволствие мога да кажа, че в 8ми март почти няма госпожа, която да не ми харесва
Особено твоето, което сега е първа група, трябва да са госпожите, които изписаха миналата година подготвителните и понеже имам близко детенце от там съм с много добри впечатления от тях
Моето също е там - и за първа година нямаме проблем със сборните групи, даже е имало млада и красива госпожа и ми казва "ох, като я видях и направо сърцето ми щеше да изкочи, толкова хубава и със златна коса беше."  Joy 

# 33
  • До хладилника, който обичам
Разделих темата, защото взе да няма нищо общо с впечатления от градини, госпожи и база.

Потвърдиха ми от детската градина, че на Общински съвет е взето решението пренасочването да е в сила, т.е. когато дадена градина почива, децата се прехвърлят в друга. Имало доста бумащина по оформяне на документите за прехвърлянето, но вероятно който е на зор, ще се справи.

Аз лично реших за тези 2 седмици да я оставя у дома - само още не съм й казала - бездруго страда как нямала ваканция, е, ще има Laughing за голямо мое съжаление почивката на градината няма да съвпадне със семейната ни почивка, та малко повече време ще прекараме заедно, но ако не полудея с две накуп, сигурно ще е за добро.

Та, ДГ "Майчина грижа" почива от 15 до 30 юли. А ДГ "Незабравка" ще поеме децата в този период; на свой ред "Незабравка" почива, ама дали от 1 до 15 юли, или от 1 до 15 август - забравих. Май е първото, все пак.

# 34
  • Пловдив

Моето също е там - и за първа година нямаме проблем със сборните групи, даже е имало млада и красива госпожа и ми казва "ох, като я видях и направо сърцето ми щеше да изкочи, толкова хубава и със златна коса беше."  Joy 
[/quoteДаже фамилията й е златна - Златанова..

# 35
  • Пловдив
Ние в момента сме сборна група в централната градина - Люляк. И двата филиала не работят, а днес чух от една от госпожите, че август градината няма да работи и ги пренасочват към "Зора". Аз май ще си спра тогава детето. Иначе сега макар и в сборни са си с госпожите на нашата група Simple Smile

# 36
  • Пловдив
Децата от ДГ "Майчина грижа" ще се пренасочват към "Искра", която е доста далеч и освен това още не е ясно колко точно деца ще могат да поемат....пълна каша!
Зная,че повечето родители са казали,че ще почиват август и дефакто тогава ще има много малко деца,които ще останат да посещават градината и вместо да затворят тогава ще затворят юли. А може и решението да не зависи от тях... Rolling Eyes
Нашата алтернатива явно ще е частна детска градина или детегледачка, защото баби, лели и ние работим на пълен работен ден и нямаме друг вариант, но стреса който ще изживее детето от смяната на обстановката явно не е важен за общинските съветници!

# 37
  • Пловдив
 ooooh!
Точно такава е ситуацията!Общинарте гледат да си направят икономиите и да накарат учителките да си вземат натрупаните отпуски и това е! А децата...
Както при повечето ситуации ни остава да мислим разни схеми и да стискаме зъби "някак" до септември,нали?!

# 38
Много бих искала да знам колко точно е икономията на общината - за каква точно сума става дума ... Освен това решението беше взето в последния момент и обявено само 3 дни преди да влезе в сила . Това за мен е по-големия абсурд.

# 39
  • Пловдив
А има ли някъде обявени по какви критерии ще се приемат децата в дежурните градини. Защото явно места за всички желаещи няма да има в дежурната градина, то ще са бележки от работодатели, документи - щели да поемат само 25деца, а другите. На какъв принцип ще решат кое дете да остане и кое да си седи вкъщи или пак директорките ще колят и бесят по своя преценка.

# 40
А има ли някъде обявени по какви критерии ще се приемат децата в дежурните градини. Защото явно места за всички желаещи няма да има в дежурната градина, то ще са бележки от работодатели, документи - щели да поемат само 25деца, а другите. На какъв принцип ще решат кое дете да остане и кое да си седи вкъщи или пак директорките ще колят и бесят по своя преценка.

Стига бе  Shocked От нашата група само две дечица ще ходят в дежурната Rolling Eyes

# 41
  • Пловдив
Абе то нищо чудно и при нас да стане така, но ми е интересно като ми кажат да не се надявам много, защото местата били малко и само за крайно нуждаещите се. Ами и аз може да съм от тях. Пък ако се окаже, че повечето няма да пуснат децата си в дежурна, защо аз да не пусна моето ако има място в тази бройка 25, нищо че в момента не се класирам в техните разбирания за "крайно нуждаещи се". Затова ме интересуваше дали има нещо черно на бяло някъде написало и официално.

# 42
  • Пловдив
В нашата градина 8 март няма окончателен отговор, всеки вдига рамене и не може да каже нищо. Вероятно щели да "почиват" август, когато ще се пренасочват ходещите на градина деца в друга градина /вероятно Мая/, а пък юли да е затворена Мая и съответно - децата да идват в 8 март. По какви критерии ще ги сеят, един Бог знае, но аз съм много голям инат и просто ако ми направят проблеми ще направя огромен скандал, такъв, какъвто една майка спретна преди време в групата на сина ми в яслите, че и БТВ докара, и куп журналисти, стана такава грозна сцена, че не ми се мисли, но ако се наложи, ще трябва да последвам примера й и сцената да се повтори. Не могат да си играят с нас - не казвам, че учителките са виновни, нито пък искам да се настройвам излишно, може да няма никакви издънки, но като гледам какво става навсякъде в градините се съмнявам, че ще мине всичко по вода. Ще чакаме и ще видим.

# 43
  • Пловдив
Ами при нас колегите взеха да искат служебна бележка,че работят...на постоянен тр.договор и то точно за градината,за да преценят явна кои са тези "крайно нуждаещи се"!!!Просто думи нямам...И така явно,ако си безработен ще ти оставят детето вкъщи!А за останалия подбор...незнам.В нашата градина още нищо незнаят или се "правят" че незнаят!Чакали...нещо!Уж ще имало списъци,коя градинка ще е заместваща,но не казаха колко деца ще вземат-нищо за сега!
Аз милех да га пратя моя юнак малко при баба за няк.седмици,но сега си мисля,че ако точно август затворят нашата ДГ и трябва да го водя в друга с нови госпожи...дано поне има дечица от неговата групичка!

п.п. За някои може това да не е кой знае какво,но все си мисля,че няма нужда от такова местене и децата ще побъркат!

# 44
  • Пловдив
Абе не се притеснявай, много пъти точно когато най-много се ядосваме, не се знае как ще реагират пък децата - на моя син в момента в сборната група му е интересно, може да му е забавно и в другата градина. Ако работите тръгнат на зле, тогава ще му мислиш.
Въпросът е наистина по какви преценки ще правят подбора, т.е., по какъв критерий имах предвид

Общи условия

Активация на акаунт