През СЕПТЕМВРИ сме родени, всичките послушни и засмени!

• 31 608
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета, за Коледната ни срещичка - едва днес успях да отида до Мола и да проверя какво е положението с детското клубче там. По принцип се оказа, че резервации не се правят, достъпа е свободен за всички. Момичето беше много любезно, обясних че сме около десетина майки с деца над 3 години (за тях е важно това!) и искаме да ги посетим на 12, 18 или 19 декември организирано, като предложих и някакво капаро ако се налага да оставя. Момичето директно се свърза по телефона със шефа си и резултатът е, че не могат да ни гарантират, че ще могат да приемат 10-тина деца в почивен ден след 16ч., но ако е сутрин след 10:00ч. е почти на 100% сигурно, че ще може.
Така че или да се спрем на сутрешния час, или да мислим друго място за среща.
Оказа се, че 11-ти декември ще е работен ден, затова и отпада от предварителната уговорка.
И нека да се преброим все пак кой има желание за срещичка, че нещо не сме много активни май  Sad !

# 586
Здравейте и от мен Simple Smile Много хубаво е, че сте събрали на среща - снимките ги разгледах и смело мога да кажа, че освен, че септемврийчетата са най-най-прекрасните деца, ами и майките им не падат по-долу от тях!
Ще чакаме снимки и от софийската среща  Grinning

Мунка, много кофти сте го подкарали Sad Дано се оправите скоро и да спрете вече с тия болести. Много целувки и за трима ви!  Hug

Лекси, добре, че си се обадила за тия препарати. Аз се чудя защо изобщо трябвя да го повдигате на среща, след като на учителката явно много родители са се оплакали - ами сменят го веднага тоя препарат! А пък за Дядо Коледа, просто нямам думи - как може да не им направят тържество?!  Shocked Изумена съм направо. Но честно казано, не вярвам другите родителии да са съгласни с това, така че има вероятност да не успеят с безумната си идея учителките. Дано имате среща с Дядо Коледа  Hug

Аз също се оглеждам за подаръци и съм в голяма чуденка - Деси си написа писмо, че иска: младият Херкулес и крилатия кон Пегас, дракон - черен, камила, мечка - ама такава голяма, баба Меца, динозавър, лъв, овца и слон.  Laughing Иди изпълнявай желания  Mr. Green Едното ще е дракон със сигурност, че напоследък е луднала по тях. А пък като гледа и един филм "How to train your dragon" и вече съвсем  Grinning Ама другото какво да бъде...  Thinking Веси, и аз искам снимка на дървения пъзел, въпреки че тук Джъмбо няма..., но все пак.

Деси една седмица беше здрава и от днес е пак със сополи Sad И ние ги влачим един подир друг тия вируси и са ми писнали отвсякъде. Аз предния вирус, който хванах от Деси го влачих повече от две седмици!  ooooh! Без антибиотик не минах, но такава хрема изкарах от носа, че просто спокойно можеше да ме бие на шах, ако се бях съгласила да играем... Дано минават вече тия болести и да се закрепим вече, че това на нищо не прилича.  Praynig Praynig Praynig
Иначе на градината спряха ревовете. Аз тъкмо споделих с вас проблема и после Деси се разболя, после имаха открит урок, после дойдоха събота и неделя и следващата седмица Деси вече не плачеше. Дано да продължи  така и занапред!  Praynig
Аз съм я записала на народни танци, след като господинът на кудо-то се отказа от първа група, обаче моята девойка се самозаписала на модерен балет. Връща се един ден вкъщи и ми се хвали с наградка - едно блестящо мъъъъничко животинче залепено на ръчичката. Аз я питам за какво я е наградила госпожата, а тя: "Не е от госпожата, КАКИЧКАТА ми го даде!" "Коя какичка?" "Ами на балета" "Какъв балет, бе мамо, ти ходиш на народни танци?" "И на балет!" И аз помислих, че нещо си измисля, защото госпожите й слагат печатче на ръката като награда за нещо. На следващия ден госпожата ме пита: "Деси последно записана ли е на балет?"  Shocked Shocked Shocked "Не, не е записана, но разбрах, че е ходила Simple Smile" И помолих да не я пускат вече Grinning Явно толкова се е тръшкала и е твърдяла, че е записана и иска да ходи, че са я взели, въпреки, че не им е в списъка. А сега да не ме упрекнете, че не записвам детето на каквотоо му харесва, ще ви зипреваря да ви кажа, че тя сама пожела народните танци. Изрично я питах не иска ли да ходи на балет като (изброих имената на децата, които знам, че ходят) и тя каза категорично НЕ, искам на народни танци.  Heart Eyes

# 587
След целия ферман, който написах, забравих да ви питам Embarassed - какво кисело мляко купувате?
Аз купувах зелената Елена, но вече втори път се случи да мухляса старо мляко, а не да вкисне и искам да го сменям.

# 588
  • София
Ески  Hug ! Ама голяма скица е Десито - танцувало му се е на детето, та е искало и в двете групи  Joy Heart Eyes !
За киселото мляко - на Тони му купувам Био, а когато няма, взимам и Верея.

Лекси, и аз не мога да си представя как ще лишат децата от Дядо Коледа. Ако сега не си "вземат" празника точно по детски, то кога?
Тони днес го заведох в моята работа, че ми наду глават да ходим там. Голямо забавление са му "на мама копчетата"  hahaha !
Качваме се по стълбите на етажа и там има една хубава голяма елха. Реакцията му беше: "Мамо, виж - елха! Тук ли ще дойде дядо Коледа?"
Вчера му купих пластелин с формички, което предизвика страхотен фурор. Сега чакам Тони да се събуди и отиваме при баба му да се похвали какъв подарък има.
За празниците, нямам представа какво точно ще му купуваме... сигурно пак в последния момент ще измислим нещо.

ХАЙДЕ, СОФИЯНКИ, ЩЕ ПРАВИМ ЛИ СРЕЩА ИЛИ НЕ??????????????????

# 589
След целия ферман, който написах, забравих да ви питам Embarassed - какво кисело мляко купувате?
Аз купувах зелената Елена, но вече втори път се случи да мухляса старо мляко, а не да вкисне и искам да го сменям.
Е сериозно ли? ние главно на такова караме, още не съм попаднала на мухъл въпреки че слагам нарочно на топло.

Момичета мерси че ни стискате палци, ние се повлошихме та стискайте здраво  Sad

Ески и ние сме на народни танци но от нова година - много обича дребния да друса хорца, но не ги може още  Laughing То и аз исках да ходя и си взех първо самоучител и малко понаучих Елениното, но после трябваше да прекъсна.

Лекси, какво е това чудо при вас, в нашата ясла миналата година Дядо Коледа беше общински, даже и по една книжка (общинска) им подариха, не беше нещо особено, но все пак жест, а в яслата хем бяха още по-малки тогава имаше и по на година и половина деца. Защо тия вашите се правят на интересни?!

А забравих - супер са снимките от срещата, мерси Краси, добре изглеждате всички!

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 17:52 от Мунка

# 590
Ще пусна снимка на пъзела утре или вдругиден.

Ески, аз купувам Верея големия процент или Елит съо голимия процент. Със сигурност Елит-ът след срока на годност вече има киселикав вкус. Прясно - Верея големия процент /тя е с най-малка годност и си мисля, че няма толкова "обогатители"...

Мунка, какво е положението при вас?

# 591
  • Бургас
Привет,
Мунка, стискам палци да се оправите. Ако искаш сподели как са нещата при вас, може да сме ти от полза с някоя идея.
Ние в къщи ядем Боженци. Но много трудно го намирам в Бургас. Иначе ако не успеем Конуш - Тонус. Всеки път е с различно име. Май че производителят е от Хасково. Но аз не съм очарована от него.
Направо полудяхме два дни от стоене в къщи и аз от домакинска работа. Тук времето беше отврат. Да идва по-скоро утре, че поне да се разнообразя на работа.

# 592
Мунка, защо така, какво става с вас??? Дано започнете да се оправяте, че много ви се събра  Praynig
Колкото до млякото Елена, преди си вкисваше без проблем. Но от месец насам може би, не е така. Забравила съм последния път малко мляко в кофичката и го извадих в петък, стояло е ок. две седмици - имаше си сиво-синкав мухъл, седеше си на туфички... Случва ми се за втори път, а дори не е стояло на топло млякото.  Rolling Eyes

Мейче, иска му се на детето и на двете да ходи, но не може Wink Пък и да си беше казала  Grinning А Тони е прав да пита - там, където има елха, минава и Дядо Коледа  Hug

Верея няма да купувам поне засега. Бях гледала един материал, експеримент на една майка, може и Бу да е била, и имам спомен, че Верея беше едно от млеката, което се представи много зле. И от друго място бях чувала не хубави неща за това мляко, но не помня от къде, какво... Ще видя това Елит, макар че едва ли го има тук, аз поне за първи път го чувам. Боженци също има в Русе. Хайде да въвеждат вече стандарт и за млякото, че на нищо не прилича. И контрола да го затегнат на макс!!!

Ние поръчахме единия подарък, ето това е: http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.3676 По-долу има и клипче и мисля, че ще е доста голяма атракция, дано!  Praynig А другият мисля да е дракон все пак. А може и пони.

# 593
Ески, тука с мъжа ми обсъдихме твоя казус с млякото Елена  Laughing и да ти споделя малко опит - тоя мухъла е заразен и ако нещо е мухлясало там дето го държиш може затова да прихваща, не че е лошо самото мляко, на мене така ми беше станала една панерка дето си държа плодовете и почнаха всички да мухлясват.
Иначе аз още няма да го сменям, но това е зелената Елена, забелязахме че розовата и онази с малкия процент не са хубави, веднъж направих грешката да подквася едно домашно с розовата вместо със зелената. Аз съм малко скептична към големите проценти (че са истински).
И аз чакам стандарта с нетърпение  Peace
Боженци преди много го ползвахме но забелязахме промяна и спряхме. Също и Сердика когато го пуснаха беше супер, но вече е различно.
Елит не съм го знаела, ще го пробваме.

Ами при нас сополите се втечниха и сега само хърка и не може да диша и да яде. Това бебето. Освен всичко кашля ужасно -  дрезгаво и много, сега разреди, но й капем атропин, но днес е втория ден и нямаме право повече. Сега трябва да ходим на педи, ще я преслуша. А то духа някакъв ураганен вятър уж не трябва да излизаме.

# 594

това е дървения пъзел - размери около 27 на 37 см. /прилично голям/, частите са около 4.5-5 см. /също големи/ ... недостатък - няма снимка на пъзела и ще трябва да извадя една, за да го редим по-лесно. Но иначе е хубав  Peace

Боженци - и в него има сухо мляко  Rolling Eyes но поне са го изписали коректно  Peace май всичко е еднакво на пазара  Rolling Eyes

други идеи за подаръци???

# 595
  • Бургас
Eски, имаме подобна кола за рождения ден за 25 лв. Много му харесва на Алекс, но не я кара, а танцува на нея.

# 596
Кали Мей, май по-лесно ще се съберем за среща от ФБ. Wink Аз вече казах, че съм "за" - само да сме здрави. И като са толкова важни в МОЛа, дайте да си резервираме един детски клуб и да се видим там и на спокойствие, без да има опасност да няма места или да гъмжи от бацили и кашлящи деца. Примерно "Островът на съкровищата" на Гоце Делчев (Белите брези) е страхотно. Бяхме там на един РД и съм супер доволна. Страхотна част за децата и за родителите, страхотен кетъринг, дори 'какичките' бяха готини. Може да е защото още е ново, но определено е сред най-хубавите клубове, в които съм ходила и децата не спряха да се забавляват.

# 597
здравейте  Hug
видях, че говорите за киселото мляко, та и аз да се включа - ние изпробвахме почти всичко, но засега взимаме на Домлян, заради това http://news.burgas24.bg/210633.html?showmonth=03.2010 , както и че нашия кум е фитнес-инструктор и той ми каза, че това е единственото мляко, което е наредено заедно с био млеката.
По отношение на Верея, без да искаме лятото направихме с мъжа ми един опит - бяхме на море и в стаята ни имаше хладилни, който на ниска степен замразяваше всичко. Та в него сложихме Верея и едно по-малко известно мляко, май беше Русалка - и Русалката замръзна, а Вереята не  newsm78

# 598
и Домлян съм купувала - не го различих от останалите ... Да живеят Телеграф, ама това ми прилича на платена реклама, още повече, че не споменават имената на останалите 12, които поне имат мерак  Wink

# 599
Хекси, твоя коментар ми прозвуча така, все едно в другите детски клубове дезинфекцират след всяко дете играчки, катерушки, пода, а в детския клуб в мол-а не  Laughing Да не се обидиш сега  Hug Бацили навсякъде има, даже у вас ако се замислиш. Те хората в мол-а не се правят на важни - ние питаме, те отговарят. На нас ако не ни харесва, други места бол. Ама то където и да е пак не е ясно дали ще е свободно точно когато ни трябва на нас.
Аз претенции за срещата в мол-а нямам. Ако сме здрави можем да присъстваме на 12.12. след 10ч. Признавам, че ходенето с такси до другия край на София, следобяд след 16ч. ми е по-труден вариант. За 18-19.12. не ме бройте, има състезание в Пловдив - от ББФ промениха календара, защото 11.12. беше обявен официално за работен ден.
По въпроса за киселото мляко, ползваме основно Верея и Елена. Прясно пак на Верея и понякога Фибела, 3%-тни. И аз забелязвам напоследък, че Елена-та не я заквасват добре още като отворя и стои някак леко пресечена...
За подаръците - вече поръчах на Яна един докторски комплект ( че все налита да ми мери кръвното, или се опитва да отмъкне на доки я стетоскопа, я други "интерсни" неща от кабинета  Grinning ); страхотна червена плюшена рокля и шапка - коледни. Напоследък е луднала по "Колите" и "Влакчето Томас". Вече сме и купили 4 от влакчетата и мислим да вземем още едно, което има вагонче и кула за товарене на строителни материали.
Ние иначе сме си вкъщи вече втора седмица - Яна започна да кашля леко предния понеделник, постепенно започнаха и сополите, кашлицата се усили...Та си се гледаме. Надявам се до края на седмицата вече да е добре, че сме доста изнервени и двете от това продължително стоене вкъщи.

Поздрави на всички и болните да оздравяват по-бързо   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт