за едно мамино синче

• 13 895
  • 123
  •   1
Отговори
# 60
По темата - прочетох с интерес и възхищение мненията на Десетте цента. Но както и тя самата каза - много е важно всички участници във въпросните отношения да са интелигентни хора. Иначе просто няма как да се получи.
Това е истината. Щом няма нищо между ушите и се тръгва с рогата напред - нищо не се получава.
Лично мен би ме притеснило ако синът ми ме посещава всяка седмица сам и пренебрегва жена си и детето. Ще си помисля, че нещо не е наред в семейството им.
Не мисля, че е нормално чак такова "залепване" за мама. Синовната любов е хубаво нещо, ама с мярка. Мине ли се границата, нещата не са наред. Домът на мъжа е там където са съпругата и детето му.

# 61
  • Варна
Лично мен би ме притеснило ако синът ми ме посещава всяка седмица сам и пренебрегва жена си и детето. Ще си помисля, че нещо не е наред в семейството им.
Не мисля, че е нормално чак такова "залепване" за мама. Синовната любов е хубаво нещо, ама с мярка. Мине ли се границата, нещата не са наред. Домът на мъжа е там където са съпругата и детето му.
То и авторката това я притеснява и вижда, че нещата не са наред, но тук я съветват да бъде "умна" и "манипулативна".
Аз се питам, ако един мъж не е дорасъл, за да осъзнае, че след като вече има жена и дете, неговото семейство стават те, на кого е притрябвал такъв!? Каква опора и глава на това семейство ще бъде? То бива любов и привързаност към мама, но и малко демонстрация на зрялост няма да е излишна.

# 62
За тази ситуация имам и аз вина...не мога да се спра да говоря как ни пренебрегва за сметка на майка си.

Като начало бих спряла дудненето. Приемам ходенията, гащите. Те са само симптом не са ми толкова важни.
Аз бих си помислила много - очевидно тази партия ми е загубена, няма смисъл да продължавам така, ще се фокусирам в/у това как  как да раздам отново картите. Хората само ти си ги познаваш, рецепта готова никой не може да ти даде. Това, което аз бих направила, на теб може да ти е смешно и неприложимо.
Но в основата съм сигурна, че  са вашите взаимоотношения на мъж и жена, поведението към майка му е по-скоро следствие, а не причина.

# 63
Домът на мъжа е там където са съпругата и детето му.

А така !!  Mr. Green сега ще кажете че и на жената мястото е в кухнята  hahaha

# 64
То бива любов и привързаност към мама, но и малко демонстрация на зрялост няма да е излишна.

Аз имам чувството, че съм в Индия:) Сякаш сте се запознали със съпрузите си едва при свалянето на маската в първата брачна нощ.
Една година сме били  гаджета преди да се оженим -  ами ясно се виждаше до каква степен е привързан, какво му е важно в живота, колко е зрял за едни неща, и незрял за други ... Достатъчно време да премислиш с какво се захващаш.

Мисля, че  ако имаха пълноценна щастлива седмица на семейство, отиването при мама през уикенда нямаше да се приема така тежко.

# 65
Едно нещо искам само да кажа - свекървите, ако са в добри отношения със снахите си, могат мнооооого силно " да играят" за тях. Дори да спасят семейството ако е тръгнало към разпадане. Точно защото почти всички мъже, колкото и да се правят на самостоятелни, малко или много се влияят от това дали жените им се разбират с майките. Не говоря, естествено, за драстични и неспасяеми случаи. А за макс. избегване на конфликти, взаимно разбирателство, помощ и уважение.

# 66
Една година сме били  гаджета преди да се оженим -  ами ясно се виждаше до каква степен е привързан, какво му е важно в живота, колко е зрял за едни неща, и незрял за други ... Достатъчно време да премислиш с какво се захващаш.

Да, обаче има един афоризъм: "Преди брака жените си мислят, че мъжете след това ще се променят. А мъжете си мислят, че жените няма да се променят. И двамата обаче остават разочаровани."  bowuu

В крайна сметка едни отношения се градят всяка минута, всеки ден, всеки месец... Не разбирам - как може години наред да живееш по един начин, който определено не те устройва, и изведнъж да кажеш - не мога повече, КАКВО ДА ПРАВЯ... Ами да си беше направил така нещата, че да не се стига дотук  Tired

# 67
  • UK
Домът на мъжа е там където са съпругата и детето му.
А така !!  Mr. Green сега ще кажете че и на жената мястото е в кухнята  hahaha

Зависи от ситуацията (ако е работеща жена е и на двамата) но да, аз в момента съм такава.

За мен проблема е МАМА, как може да търси кусури на 20 годишно момиче, че тя тая си е луда фенка на сина си. Щом той я е харесал ще се съобрази и тя с това, няма постоянно да го тегли и да го настройва. Но и той е слабохарактерен тип който не може да си остане в къщи за да си реши проблемите а предпочита да избяга при мама за да и полее доматите.

П.С. и аз съм  мъжка майка и много се надявам да не се превърна в такова същество. 

# 68
Не може да предвидиш как ще се развие дадена ситуация, дори даден човек да е бил един, в течение на времето, когато се сблъсква с живота, се променя в една посока или друга.  Хората израстват, променят приоритетите си, очакванията си спрямо средата и другите хора.
Колкото и време да сте били гаджета преди да се обвържете по-сериозно, не заживееш ли с един човек на семейни начала, никога не можеш да бъдеш достатъчно наясно с навиците му, характера, склонностите (пък дори и да си живял с него).

# 69

Аз бих си помислила много - очевидно тази партия ми е загубена, няма смисъл да продължавам така, ще се фокусирам в/у това как  как да раздам отново картите. Хората само ти си ги познаваш, рецепта готова никой не може да ти даде. Това, което аз бих направила, на теб може да ти е смешно и неприложимо.
Но в основата съм сигурна, че  са вашите взаимоотношения на мъж и жена, поведението към майка му е по-скоро следствие, а не причина.

Непременно трябва да се занимаваш с политика  Peace, просто нямам думи. Шапка ти свалям за тактиката и стратегията и действията...Аз никога не бих успяла да го направя това..

# 70

10000% съм сигурна, че е така. За това и два пъти попитах авторката, дали не намира някаква причина в себе си и какви всъщност са техните взаимоотношения.

# 71
  • Варна
Вижте сега, не вярвам да отречете, че е ненормално всеки свободен ден на един семеен мъж, да е запълнен със срещи с майка му. Защото на практика точно това се случва в семейството на авторката. Как пък този толкова зрял мъж, не реши поне един уикенд да отдели на семейството си, хайде да не е за съпругата, но поне за детето? Да го заведе на пикник, на сладкарница или както там намира за уместно да се забавляват семейно. Дори и да е имал това поведение преди брака, при създаването на собстсвено семейство е редно и съвсем в реда на нещата, след като то вече е налице, да промени малко приоритетите си. Никой не говори за крайности, като тотално отсвирване на родителите, в случая майката, а за нормално съвместяване и мирно съжителство.
Шапка сваляма и аз на 10 c's за търпението и дипломатичността, която проявява, но това съвсем не е по силите на всеки. И определено няма връзка с интелигентността и възпитанието.

# 72
Нещата между нас са толкова зле, че аз обмислям раздяла. Страшно съм търпелива и все си мислех, че ще се осъзнае ...но не се получава. Не може ден преди моята операция да отиде при мама, защото ...нямало да ми държи ръката и същевременно постоянно да ми обяснява как тя има нужда от него там и да ме заплашва как ако имам големи изисквания за внимание направо ще си се пренесе при нея...Та такива неприятни неща, за които не ми се разказва защото се разстройвам много...

# 73
  • по пътя на светлината
Авторката обясни,че така е от самото начало на брака и, единственото нещо което аз разбирам е ,че тя не е желаната снаха.
Извинете,но детето им е вече 7-8 клас,то има нужда и от двамата си родители,а не през всичките години тежестта да пада единствено върху майката,хората се събират за да са заедно в хубави и лоши моменти.
Почивните дни,през годините,вместо да търчи да се разнообразява при мама,е можело и може да помага и отменя съпругата си,свекървата след като има двама сина е наясно за какво идва реч.
Въпрос на възпитание и човещина.

# 74
П.С. и аз съм  мъжка майка и много се надявам да не се превърна в такова същество. 

И ще позволиш на някаква си там да казва на сина ти кога да идва при теб и кога не  ooooh! ... айде стига молАм ти се  Crossing Arms

Нещата между нас са толкова зле, че аз обмислям раздяла.

Амииииин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт