Популярна марка краве масло МАМИ потребителите!

• 24 209
  • 127
  •   2
Отговори
# 75
Тествах въпросното мляко Алфатар. Две седмици на балкона на слънце и нищо... Simple Smile Като току-що пакетирано е.
Преди няколко седмици бяхме извън града за уикенда. В бързината бях забравила кофичка Алфатар с малко мляко на дъното на плота в кухнята. Определено не беше като току-що пакетирано. Аз купувам от магазина до нас, досега само сирене и кисело мляко съм виждала. Имат ли други продукти?

# 76
  • София
.
Май ще се окажат прави производителите, че вкусът на българите е отвикнал от традиционната киселост на истинското българско кисело мляко
Лилита, може и да излязат прави. Аз от това се опасявам.

Оня ден дадох на сина ми филия с домашна лютеница и тоя ми обясни, че такава не обичал и не била същата като тази, която ядял.  Rolling Eyes Колкото и да обяснявах, че това е истинската лютеница и че е едросмляна - не, та не.

# 77
  • София
Купувам немско масло ,избирам по твърдост. Българско ,колкото пъти съм взимала съм го изхвърляла -мирише на гранясало и е меко като маргарин ooooh!
А  по въпроса за  млякото бях изумена онзи ден ,когато една позната каза ,че заквасва с  "На баба" 4 % масленост Shocked.  Била ходила и в завода ,всичко било ново и много чисто. Иначе аз купувам Боженци -незнам колко е добро.

# 78
  Ясно е, че е така. Ниските  доходи  на хората  са решаващи при изборът им на качествени продукти. И от двете злини-да гладуват или да ядат боклуци те избират тази- да ядат боклуци. Но дали това е по-малката злина, туй е въпросът ?

Охх недей .. има  хора с отлични финансови възможности ,които си хапват с удоволствие неверояни боклуци. Sick

# 79
Тествах въпросното мляко Алфатар. Две седмици на балкона на слънце и нищо... Simple Smile Като току-що пакетирано е.
Преди няколко седмици бяхме извън града за уикенда. В бързината бях забравила кофичка Алфатар с малко мляко на дъното на плота в кухнята. Определено не беше като току-що пакетирано. Аз купувам от магазина до нас, досега само сирене и кисело мляко съм виждала. Имат ли други продукти?

Имат и прясно, но е трайно само 3 дни и никой търговец не иска да го продава, защото се страхува да не се развали докато хората го купят.
Забравиха едно време как беше...  Tired

А прясното мляко можеш да си купиш от Чаталджа - там е тяхното магазинче.

# 80

Забравиха едно време как беше...  Tired

Ех, едно време...
Едно време струваше 23 стотинки бурканчето и не се застояваше много-много в магазина. Даже бебетата хранеха с него.  Mr. Green
А беше евтино, защото имаше много животни, много и евтина суровина... Абе, много неща имаше, ама вече няма.

# 81
Купувай си Домлян или Бор Чвор в прзрачна кутийка. Просто стават.
Аз съм забравила вкуса на маргарин. Отвратително е.
Иначе имам приятелка-лаборант в института по храните и тя ме осведомява за актуалните показатели.
Не съм клюкарка, ама ще ви осведомявам, акао чуя нещо интересно. Confused

# 82
или Бор Чвор в прзрачна кутийка...
Да, "Бор Чвор" в прозрачната кутийка е страхотно. До сега взимах "Milram" (немско масло), което ми излизаше през носа, като цена. Peace

# 83
Току що стопих краве масло Мilram за да приготвя сос бешамел  , страхотно е.
Мирише точно на краве масло и соса стана със страхотен жълтеникав цвят.

# 84
Два пъти вече купувам масло  Бор Чвор в прозрачната кутийка по препоръка малко по-напред в темата,първият път вс. беше Ок,много ни хареса на всички ,обаче вчера от Кауфланд това,което го взех не е хубаво,има си трайност до 30.08.2010.,но не е нито вкусно,нито прясно.Повече няма да си правя експерименти с бълг. масло,пак само немско ще вземам,немското как един път не улучих да е гадно не знам.

# 85
Два пъти вече купувам масло  Бор Чвор в прозрачната кутийка по препоръка малко по-напред в темата,първият път вс. беше Ок,много ни хареса на всички ,обаче вчера от Кауфланд това,което го взех не е хубаво,има си трайност до 30.08.2010.,но не е нито вкусно,нито прясно.Повече няма да си правя експерименти с бълг. масло,пак само немско ще вземам,немското как един път не улучих да е гадно не знам.
По-скоро не е съхранявано правилно. 

# 86
  • София
Не знам за тази "популярна" марка, но мога да кажа, че нормално, истинско краве масло - наше производство - не съм виждала от 20 години насам.
Маслото ни е просто отврат! По-скоро маргариноподобно, отколкото "млякоподобно"...
Едно масло в хладилника трябва да е твърдо - коя марка масло, освен разни чужди, е твърда и стои на буца в хладилник?
Аз не се сещам.

Все едно аз съм го казала!  Peace От години купувам само немско масло, но и там си имам едно наум, защото не вярвам нито на вносителите какво са внесли, нито на тези, които са го опаковали в български условия.

Наведнъж прочетох цялата тема и ще се опитам да отговоря на няколко мнения. Дано се сетя за всички.  newsm78

Верея Екстра - бях я забравила есента в хладилника. Миналия месец я открих/зимата на практика никой в къщи не яде кисело мляко/ - беше като чисто нова  #Crazy. Дори я писах в черния списък в "Готварския"  Grinning.

За детските кисели млекца на Сердика - не знам, но обикновените май официално са със сухо мляко. Освен това, котаракът ми, който обожава кисело мляко, не го погледна. За мен това е тест, че нещо не е наред. Поправям се  Embarassed - на опаковката не пише да има сухо мляко, а само краве мляко и закваска. Обаче за котарака важи в пълна сила - пак го тествах и не го яде  Wink.

Сетих се във връзка с котките - преди няколко дни в котешката тема една съфорумничка писа, че е дала на нейната кубче масло Президент, а тя вместо да го яде, започнала да го зарива  Mr. Green. Досега имах доверие на тази марка, но взех да се замислям. Дали и то не е побългарено по някакъв начин? А и най-скъпите и реномирани марки май най-много се фалшифицират... newsm78 Все пак може и котката да е особнячка  Grinning.

Някой спомена за датско масло. Ако става дума за Lurpak/може и да греша в точното име/, наскоро го видях, че е с етикет за растителен продукт  Shocked. Много се учудих, защото бях дегустирала наскоро в супермаркет, хареса ми и съдейки по цената му си мислех, че е качествено...

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 10:28 от tania67

# 87
  • tardis

Един пътк купих точно от това на Бор Чвор. Не беше развалено (т.е. гранясало), нито имаше вкус на смес с мрагарин, но имаше доста неприятен привкус, не е ясно от какво... Някак го използвахме, но само за готвене, на филии си беше гадно. Може да е било инцидентно, обаче повече не купих, за да разбера.
---
Кисело мляко и сирене в момента купуваме на "Боженци".
Колкото до пресните млека - не знам каквото там им добавят, но всички, на които пише UHT, ми дразнят на гърлото, точно сякаш пия разредено нишесте или някако друго прахообразно разредено, смесено с мляко ...

# 88
  • Sofia
Кисело мляко и сирене в момента купуваме на "Боженци".

Добре де, кое е това на Боженци? Аз вчера гледах в магазина, но на него пишеше "сухо мляко" в съдържанието, наред с кравето мляко и закваската. Някакво друго ли има? newsm78

# 89
  • tardis
Пише или не - най-вероятно всички имат Sad
Няма как да отсееш най-малко лошото, освен ако не експериментираш.
Тази тема ми беше полезна  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371067.0 ,

както и  приятният вкус на краве кисело мляко, който дори и да не е гаранция, че няма добавки, поне свидетелства за това, че не са твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт