До СЕПТЕМВРИ време не остана,бебчо да си гушне мама !

• 22 840
  • 709
  •   1
Отговори
# 165
Гала, можеш да пробваш като обикаляш по магазините да ги питаш: "Тази количка върви в комплект с чанта (и прочие аксесоари, които си видяла в нета), нали? И ако получиш отрицателни отг. - поръчвай он-лайн. Много от магазините, въпреки че получават количките в комплект с различни неща, гледат да продадат всичко отделно а повече пари  Crazy. Но като ги попиташ директно, може и да се объркат.  Wink

Ама аз точно така направих и защото в три различни магазина ми казаха " не, чантата не е в комплект", а аз споря ли с тях, та споря. И ако я поръчам онлайн и дойде пак без чанта, нищо че пише, че е в комплект hahaha

За подготовка на гърдите, за сега е достатъчно само обтриване с по-груба тривка зърната и контрастни душове. - Ходих на лекция за кърмене на ЛЛЛ и там бяха категорични ,че това е толкова противопоказно. Обясниха на дълга и на широко ,защо не трябва така да се обтрива, но с две думи- до зърното има едни като малки пъпчици ( жлези на Монтгомъри), те имат функцията да "омазняват" зърното, което трябва да е гъвкаво,а не грубо.

П.п. Мацки при мен ли е проблема, ама много ме нерви този форум? Или страниците не се отварят или отговори не мога да публикувам, преди малко писах, писах и изведнъж всичко се загуби  Twisted Evil.

не, не е само при теб проблема . и на мен много бавно ми зарежда форума.

# 166
akspet-  На мен снаха ми даде едно кремче което се казва Garmastan- струва около 15лв немско е и четах доста положителни отзиви за него,а и тя самата е супер доволна от него, но се започва мазане от началото на осмия месец само че трябва да се отмива преди кърмене.

Лансинох май е по-добрия вариант, тъй като не се отмива преди кърмене. Аз утре и за това ще питам.  Grinning

# 167
  • Варна

Ама аз точно така направих и защото в три различни магазина ми казаха " не, чантата не е в комплект", а аз споря ли с тях, та споря. И ако я поръчам онлайн и дойде пак без чанта, нищо че пише, че е в комплект hahaha - поръчай я с наложен платеж и без чанта няма да я вземеш и платиш.

За подготовка на гърдите, за сега е достатъчно само обтриване с по-груба тривка зърната и контрастни душове. - Ходих на лекция за кърмене на ЛЛЛ и там бяха категорични ,че това е толкова противопоказно. Обясниха на дълга и на широко ,защо не трябва така да се обтрива, но с две думи- до зърното има едни като малки пъпчици ( жлези на Монтгомъри), те имат функцията да "омазняват" зърното, което трябва да е гъвкаво,а не грубо. - Може и така да е, аз не съм спец все пак. Но при мен даде добър резултат.

# 168

Ама аз точно така направих и защото в три различни магазина ми казаха " не, чантата не е в комплект", а аз споря ли с тях, та споря. И ако я поръчам онлайн и дойде пак без чанта, нищо че пише, че е в комплект hahaha - поръчай я с наложен платеж и без чанта няма да я вземеш и платиш.

За подготовка на гърдите, за сега е достатъчно само обтриване с по-груба тривка зърната и контрастни душове. - Ходих на лекция за кърмене на ЛЛЛ и там бяха категорични ,че това е толкова противопоказно. Обясниха на дълга и на широко ,защо не трябва така да се обтрива, но с две думи- до зърното има едни като малки пъпчици ( жлези на Монтгомъри), те имат функцията да "омазняват" зърното, което трябва да е гъвкаво,а не грубо. - Може и така да е, аз не съм спец все пак. Но при мен даде добър резултат.

bouquet newsm10

# 169
Както споменах в един от постовете си днес бяхме на ден на отворени врати в Токуда. Ще ви разкажа в общи линии как мина самото представяне, а тези от вас които са избрали вече къде ще раждат могат да пропуснат следващите редове.
Събраха ни в една зала-аула на последния етаж и първо говори д-р Масларска, която завежда неонатологията там. Тя разказа много подробно какви грижи се полагат за новороденото и как майките се насърчават да го кърмят, минават обучение относно това как да го къпят, масажират, как да се грижат за пъпчето и т.н. Не се внасят отвън пакети с памперси и козметика за бебето, те ползват техни и това е от гледна точка на предотвратяването на зарази и инфекци.Казаха, че от 3 години откакто действа родилното отделение нямат вътрешноболнична инфекция.
Много активно подкрепят кърменето, дават бебето да засуче още в първите минути на раждането и след това насърчават и подкрепят майката в този процес. Ако по някаква причина се наложи да се дава АМ те предпочитат ХА млека, казаха че процедират индивидуално, говорят с майката и ако има и най-малки съмнения за алергии вследствие фамилна обремененост, това е избора на формула. Казаха, че ако майката има предпочитана марка АМ от нея ще дават на бебето.
След като се роди бебето му правят много подробни изследвания, които влизат в пакета "грижа за новороденото". Тези изследвания не се практикували в такава цялост в други болници, но за тях са от голямо значение.
Друго нещо е, че не къпят бебето в първите 24ч. Според д-р Масларска т.нар "верникс" има защитна роля и предпазва нежната и деликатна бебешка кожа от различни бактерии и микроорганизми, които могат да влязат в контакт с нея.
Имат 4 стаи с по 4 легла и две ВИП стаи с по едно легло. Средно имат около 90-100 раждания на месец и затова ако някоя жена реши да ражда там, трябва да направи избор на екип не по-късно от 1,5-2 месеца преди датата на термина.
Бебето може да е постоянно при майката и тя да се грижи за него, но може и да те да го поемат през нощта.
Държат много на естественото раждане, родилката може да се разхожда, има надуваеми топки, които може да се ползват, за да се подпомогне самият процес и т.н
Не слагат система с окситоцин освен ако това не се налага изрично в случаи като например неефективни контракции, или когато главата на бебето е заклещена по продължително време в костната кухина на таза и т.н.
Таткото може да присъства на раждането или веднага след него.
Ох, изморих се.... За два часа казаха куп важни неща. Ако някой има интерес може да ме попита нещо конкретно. Аз лично останах много доволна от представянето и смятам, че направих своя избор и ще раждам там.  Peace
Утре ще напиша няколко сайта, които ни дадоха като препръчително четиво за бременноста и раждането.
Лека и спокойна нощ на всички бебчета и мами!  Hug

# 170
grix, акакви са цените за раждане там - с пакета "грижа за новороденото"?

# 171
Цените за видовете раждания в Токуда ги има тук

А тук може да се сравнят цените и на останалите родилни домове в София.

Що се отнася до крема за гърди препоръчаха Лансинох, а масаж на перинеума е хубаво да се започне след 36 г.с. Споменаха да внимаваме с масажите против стрии на коремната област и гърдите, с цел да не се провокират контракци Peace

# 172
Лека нощ тумбички  newsm46

# 173
grix благодаря   bouquet

# 174
Добро утро мами,май днес аз съм най ранобудната.Цяла нощ не съм спала един зъб ме съсипа от болки чакам с нетърпение да стане 9 часа за да отида на зъболекар.  Sad

# 175
И мен днес сън не ме лови. Станах в 4 и свърших доста неща дето все ги отлагам "за утре"  Wink Ето даже ми остана време и да понапиша нещо тук преди да се приготвя за работа.
Danielkka поздравления за темичката  Peace Може да ми смениш годинките, нали станах на 30 през юни.
Тези дни само чета, ама нямах никакво настроение да пиша. Затова сега поздравявам всички които са имали някакъв повод (няма да изброявам, че сте много)  Tada
Така ме зарибихте с вашите комплектчета за изписване, че не се стърпях и аз обиколих м-ните. Харесах си и комплектче за количката, което е същото като това за изписването. Така стана един много голям комплект  Mr. Green   smile3509

Я, то станало време за кафенце

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 06:43 от rosi_m5

# 176
Хайде честит July morning и от мен  Simple Smile И аз го посрещнах рано-рано, тук при мен времето е страхотно.

Написах "Честит July  Morning", а ми излезе този емотикон, хихи

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 07:12 от Danna_2010

# 177
Добро утро и от мен, мили момичета Wink
Честит първи изгрев на юли Simple Smile
Аз отивам на чичо доктор днес за болничен Wink
Пожелавам ви прохладен ден.
Аз за седмица две заминавам за Жеравна, малко да си почина от суматохата на София.
Пожелавам ви безпроблемно бременеене през това време и лесно пазаруване Simple Smile

# 178
Добро утро и от мен тумбачета!
Честит ви първо юлски изгрев Hug

# 179
Добро Утро!  Flutter
Успешен ден   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт