До СЕПТЕМВРИ време не остана,бебчо да си гушне мама !

• 22 834
  • 709
  •   1
Отговори
# 150
  • у нас
има примерни списъци в нета-google знае всичко Peace много зависи и къде ще раждате де Rolling Eyes аз ще раждам в държавното родилно и там трябва да си нося всичко и за мен и за бебето Tired сестра ми ражда в майчин дом Варна и освен чехли , нощница и лични принадлежности нищо др. не е носила и не са и искали Peace, така че по-скоро питайте там където ще раждате какво искат да се носи Thinking

# 151
gala9 - http://biberon-bg.com/page/7/spisak-za-novorodeno.html - ето тука има един списък за бебчето има и доста излишни неща, но ориентировъчно, а относно списък за болницата навсякъде е различно тук във Варна в Окръжна болница искат само за бебето памперси, мокри кърпи и дрешки, а за майката лигнин, еднократни подложки. Обаче в АГ има зверски списък на стойност към 120лв искат всичкооооо игли, абукати, ръкавици, конци и т.н и то те пращат в определена аптека да ги купиш познай дали не са комбина и като не се използват дали не се препродават, но това е милички България и плащаме Здравни осигуровки #2gunfire

# 152
  • в мечтите си
Здравейте!

Аз днес с моят нисък хемоглобин направо едвам изкарах деня.Постоянно ми се вие свят и ми се спи.Сега почнах радикални промени в менюто си.
За стерилизаторите от опит мога да кажа,че са необходимост.И съм с двете ръце за тези които се използват в микровълновата.Стерилизира перфектно за 3-4 минути.Нямам опит в изваряването в тенджери под налягане,но от майка ми знам ,че стерилизатора върши 3 пъти по-добра и бърза работа.
Аз много се замислям дали да не направя сама комплекта за изписването на бебка.С неща по мой избор и усмотрение.
Относно нощниците,с предната си бременност си бях купила от тези дето имат отвори за по-лесно кърмене /ама и аз го обясних  Grinning / .Мислях си ,че ще ми е некомфортно,но всъщност е супер удобно нещо особено когато си със секцио....
За списъците мога да кажа,че действително във всяка болница се изискват както сходни така и различни неща.Така че питайте там където сте решили да раждате  Peace
Момичета едва днес разгледах снимките от срещата-много сте сладки.Съжалявам само,че не дойдох и аз..
Лека вечер за сега Simple Smile

# 153
аз планирам другата седмица да почна да приготвям нещата за бебка - ще изпера и изгладя дрешките, ще ги подредя - всичко да ми е на лесно, и ще си стягам торбите за болницата - че не се знае кога ще реши госпожицата да се появи  Laughing
предния път бях направила грешката всичко да ми е в една голяма чанта и като се стигна до родилна - айде рови за лигнин, айде изсипвай всичко за да изровя нощницата  ooooh!
сега ще имам 3 броя торби - една за приемането, една за престоя и една за изписването Whistling

някой има ли подобен проблем - от седмица ме боли всичко отдолу - като натъртено. точно както след раждането, направо едва вървя.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 20:51 от E.L.

# 154
Здравейте,момичета.Взех си резултатите от изследванията,притеснява ме СУЕ 1  и %гра77 при норма до 76;#гра 7,5 при норма до 6,8
,и най-отдолу има Ws 20 mm.Знаете ли нещо по въпроса?

# 155
на мен ми се вижда още рано за каквото и да било , но май вече си е време за стягане на багж и за разместване на стаята за да наместим креватчето........... Ето на утре е 1 юли ,а на мен както ми казва всеки път доки,че няма да изчакам до термина ,а очаква да се появи малкото чудо август ...............малко време остава момичета. Кога се запознахме и се виждаше една точица , после сърчицето пък първите ритничета , а ето ни сега багаж за болницата ще стягаме ....... Направо тръпки ме побиват вече.

А и аз имам болки отдолу вече месец. Много са неприятни. Вече ми поминават вече,но в началото беше непонусима болка.

Аз пък имам проблем с водата- пия по 7 литра / МОЖЕ И ПОВЕЧЕ / на ден. Направо не издържам вече-имам чувството,че ще ми излезне през носа и ушите,но не мога да я спра . Като наркотик ми е . dontknow

# 156
7 литра, уаууууууууууууууууууу, къде ги събираш!!! Ама защо толкова много, консултирай се с лекар, то нищо прекалено не е хубаво, най-малкото предполагам доста си натоварваш бъбреците, които и без това сега са си по-натоварени, а и виж да няма някакъв проблем и за това да си така жадна.  Аз пия по най-много литър, ама се съмнявам, че и до толкова ги докарвам...то и това не е добре...

# 157
7 литра !  Shocked Shocked Shocked
това си е сериозно количество, каза ли на лекарката ти? а с тоалетната как си? Blush аз пия по 1-1,5л на ден и ходя през 15мин да пишкам.

# 158
Здравейте тумбички, Hug

ето ме и мен, днес оставих майсторите в къщи и бях с мамето на шопинг Mr. Green купихме комплекта за изписване и една пелена към него, както и едно памучно одеялце, много съм хепи Laughing  ( но не мога да качвам снимки, така й не ми се получава), та лека полека ще стягам нещата, че като ви слушам (чета) то си наближава.  Rolling Eyes
Утре съм на Доплер и вече нямам търпение  Praynig да видя бебка, щом си дойда ще ви пиша колко е станала моята дудичка baby_neutral
За стерилизатор съм се спряла на електрически на AVENT ( нещо не ги долюбвам микровълновите), а и след като спрем да стерилизираме се използва като уред за готвене на пара  chef тъкмо вече ще сме на вълна пюрета
nansi_21 какво правиш ти бе newsm78 ще се удавиш с толкова вода #Crazy аз едва стигам 2 л.
За козметика ще ползвам продуктите на СебаМед и сега за мен ги ползвам и съм доволна
Мами, да ви питам започнахте ли да подготвяте по някакъв начин гърдите си за кърмене? Аз си взех кремчето за зърна на Авент, което се ползва и при кърмене и е без отмиване, но не знам само това достатъчно ли е? Определено ми е по-добре откакто се мажа с него, но нека кажат мамите с опит друго прави ли се newsm78

# 159
Аз също пия страшно много вода, до 7 литра не стигам, но 3 или 4 дневно - със сигурност.

Стерилизатор ако ми трябва ще взема на Авент електрическия (микровълнова не ползваме). Със сина ми имах такъв - много удобен е, а там може да се стерилизира и помпата Авент.

Относно ваксините - децата ми имат всички задължителни ваксини. На малката, която е алергична обаче, съм ги поставяла всичките по-късно. Тя ми направи реакция от ДТК-то, въпреки че й слагах по-щадящия вариант, май Инфанрикс се казваше. Кашля 1 месец ужасно, като беше на 3 месеца и аз почнах да отлагам следващите. Тройната ваксина, която е бие на годинка - против рубеола, морбили и заушка й я сложих чак на 3 год. възраст. Тя е много тежка и исках детето да е пораснало. Общо взето, съм ЗА повечето ваксини, но не за всички. Например т. нар. "ваксина против рак на маточната шийка", която всъщност е против по-опасните щамове на човешкия папилома вирус, никога няма да пзоволя да я сложат на дъщеря ми, дори да стане задължителна. Все пак човек трябва да се съобразява най-вече със собственото си дете и неговите особености  Peace

Tommelise, така е, аз раждах преди 5 години в държаваното родилно в Плевен и наистина искат всичко. Едно момиче, докарано по спешност от Кнежа, нямаше никакъв багаж и никой не дойде 2 дена да й донесе. Аз й дадох и памперси, и дрешки, абе всичко, но акушерките не спряха да мърморят как била дошла с празни ръце Confused

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 21:17 от Danna_2010

# 160
  • Sofia
Здравейте момичета, вие много сте напреднали с покупките и дори вече мислите за приготовления, а ние тепърва започваме ремонт, нищичко не съм купила все още, всичко оставям за началото на август - списък ще си направя тогава и с таткото за два дни ще го набавим, само всичко да е наред.
Мама на Део, колко добре те разбирам - по цял ден сме по улиците, душа не ми остава, никога не съм спала на обяд, а сега лягам с малкия и спя по цели два часа, нямам време нито да готвя, нито да чистя, всичко правя набързо, все сме си навън.
За нощници пишете - аз раждах в Тина Киркова и там не дават да си с твоя нощница, поне преди беше така, но пък лежах в патологията преди това и там си бях с моята - на Женския пазар има най -различни за по 10тина лева.

# 161
Аз да ви благодаря за сайтовете със списъци - та се отнесох и си харесах ОЩЕ ЕДНА количка  newsm61 , ще се гръмна вече. Мисля да хвана под ръка свеки в събота и така и така мъж ми е на работа - да ходим, да видим  за последно и да плащаме. Но знаете ли какво искам да ви питам- прави ми впечатление,че джордани-то дет съм харесала във всички магазини не върви комплект с чанта, а във всички онлайн магазини го пише комплект  newsm78 . Та се чудя ако се реша да е тя, дали да не я поръчам от някой сайт- все пак една чанта си е близо 100 лв.

# 162
  • Варна
Гала, можеш да пробваш като обикаляш по магазините да ги питаш: "Тази количка върви в комплект с чанта (и прочие аксесоари, които си видяла в нета), нали? И ако получиш отрицателни отг. - поръчвай он-лайн. Много от магазините, въпреки че получават количките в комплект с различни неща, гледат да продадат всичко отделно а повече пари  Crazy. Но като ги попиташ директно, може и да се объркат.  Wink
За подготовка на гърдите, за сега е достатъчно само обтриване с по-груба тривка зърната и контрастни душове.

П.п. Мацки при мен ли е проблема, ама много ме нерви този форум? Или страниците не се отварят или отговори не мога да публикувам, преди малко писах, писах и изведнъж всичко се загуби  Twisted Evil.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 22:48 от antonia

# 163
Мами, да ви питам започнахте ли да подготвяте по някакъв начин гърдите си за кърмене? Аз си взех кремчето за зърна на Авент, което се ползва и при кърмене и е без отмиване, но не знам само това достатъчно ли е? Определено ми е по-добре откакто се мажа с него, но нека кажат мамите с опит друго прави ли се newsm78

Питах доки дали да се мажа с нещо и каза, че е рано още - стимулирането на зърната можело да предизвика контракции. Иначе съм чела, че тези без отмиване са по-добрия вариант.

# 164
akspet-  На мен снаха ми даде едно кремче което се казва Garmastan- струва около 15лв немско е и четах доста положителни отзиви за него,а и тя самата е супер доволна от него, но се започва мазане от началото на осмия месец само че трябва да се отмива преди кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт