МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 034
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • София
А май никой не прочете предишния ми пост  newsm78 Попитах за ежегодната среща...
Четем, четем, ама аз няма какво да кажа, само се почесвам по тиквата  newsm78.
Освен да изкопаем от архивите организационната темичка и да обсъдим нещата там.

# 421
Здравейте!Отдавна си мислех да пиша при вас,но чак сега намерих временце. Дидка отдавна ме е поканила WinkНие си имаме 6 деца ShockedДвамата си имаме по две биологични,които отгледахме заедно.Сега си имаме две приемни деца.Няма как човек,който е свикнал къщата му да е пълна,да се примири когато големите поемат по пътя си...приятно ще ми бъде сред вас!

# 422
  • София
Добре дошла, cvete.di bouquet  bouquet  bouquet
Поздравления за голямото ви семейство! Ще ни бъде изключително интересно да ни разкажеш повече за вас!

Аз отивам да успокоя душица на село, малко да подишам безгрижие, хладинка и тревица, че все по-трудно вирея в градската "джунгла".

# 423
Чета, чета.....Пропуснала съм рожденни дни, именни дни, снимки, простотии по ДГ, напомняне за срещи, нови мами и още, и още........

Като сляза от въртележката ще пиша.....Само едно уточнение - аз бременна в края на 8-я месец се домъкнах в София за срещата, че сега ли ще пропусна?

# 424
  • Canada
И да се оплача. Вчерва  в детската градина ми дигнаха кръвното коментарите на майките пред ДГ и  лелките на вратата най-лошото беше,че децата станаха свидетели на тези глупости. Казах имената децата обясних им в кои групи са  и започнаха коментарите "оф тея нараждат по 100деца и после се редат за помощи" "100 процента не са от един баща тея деца" и още хиляди други  днес изпратих мъжа ми да ги вземе,защото иначе щях да ги убия. Ако не бяха казали всичкио това пред децата нямаше и да ми пука но децата ми станаха свидетели на всичко това и Дани и Сави които разбраха горе-долу навъсиха физиономии. До сега не се бях сблъсквала с такива обиди напротив даже, повечето хора се радват.
Възмутително!
Но това ми напомня че много хора в БГ явно мислят така. Когато с мъжа ми споменахме на свекъра ми и свекърва ми, че искаме трето дете и първата им реакция беше: Ами то в БГ само циганите имат по-толкова деца!?!?!? И оттогава изобщо не говорим на тази тема с тях... Confused

# 425
първата им реакция беше: Ами то в БГ само циганите имат по-толкова деца!?!?!?

Грешка! Вече циганите нямат по толкова деца....Вече българите имат по толкова деца.....Все по-често напоследък се срещам мами, които или чакат 3-то дете(в класа на първолака ми има такава мама), или искат 3-то......Форума е прекрасен пример за това......Ходейки насам - натам из него много съфорумки вече чакат трето дете.........

Ние вчера бяхме в Сандански - пикник, разходка, зеленина, как не ми се прибираше.......Малко ми беше цял ден скиторене из парка на Сандански......Уникално е там!

Днес отново въртележката се завъртя, а на мен ми е зелено пред очите....Зелено от дърветата, а не от бай Алеко или някой хАмерикански президент........Пране, готвене, чистене, точно се успокоих,че кухнята се видя прибрана и .....след обяда пак всичко започва отначало.......Първолака писа домашни и се упражнява, каката решава задачи, баткото е на компа, бебето спи.....Аз трябва да започвам да правя едни солени закуски за училище утре, а все още се ослушвам........За желаещите да ги направят и те - http://loisslokoski.blogspot.com/2009/02/danubio.html

Честит имен ден на всички Надежди, Любови, Вяри и Софии в темата!!!!!! Hug Hug Hug

Цвете, разкажи нещо повече за вес, ще ни бъде много интересно! Добри читатели сме всички тук!

Маминко, Сладка, честити рожденни дни на децата!!!!!! Сладка, да нацелуваш синеоко Гале......Да са здрави и засмени, щастливи и усмихнати! Да имат безгрижно детство!!! За мамите им -  Hug Hug Hug Hug Hug

# 426
  • Бургас
Айде още една сиганка да се обади.
Толкова се гордея с децата си и с фака ,че са 4 разкошни деца,че само да посмее някоя квачка да ми каже нещо такова,пък недай си боже да я чуя,ще съжали че се е научила да говори,а лелка от градината ще бъде извикана на разговор с директорката на секундата.
Определено ми писна да живея в кумунизма,когато да имаш повече от 2 деца беше срамно.
Да честитя на всички които са имали първокласници,много успехи им пожелавам и да им върви по вода.
Честито на патерици на всички носещи имената Вяра,Надежда,Любов и София.
Аз отивам да си лекувам мускулната треска,кой ме караше да правя зимнина,като съм по добра в изяждането и. Laughing

# 427
В предучилищната група на сина ми, още две семейства са с по три деца,
в района ,където живеем има също още три семейства с по три деца,
имам позната ,която чака четвъртото си дете,
в блока на родителите ми ми има семейство с четири деца,семейство с три деца и едно семейство с ПЕТ деца Simple Smile,
отбелязвам,че всички изброени са прекрасни хора,образовани,възпитани и човечни bowuu,

скоро бяхме на сватба в Дъблин,там основната гледка е семейство с ПОНЕ четири деца,
и хората са толкова мили и доброжелателни Simple Smile ,

жалки  и дори  грозни са  цитираните изказвания,
като,че ли ТЕ ни гледат децата или НИ плащат таксите и данъците

да добавя,че никога млад човек не ме е погледнал иронично или критично,обикновено ме питат как се справям и ми се радват Grinning

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 17:50 от maimp

# 428
Най - напред да са живи и здрави Ивет и Галинка, както и всички празнуващи в петък! Да са все така усмихнати и щастливи! Hug

Викчето, изобщо не трябва да се притесняваш при такива коментари - прости хора колкото искаш. Измисли си няколко подобаващи отговори и не им оставай длъжна, ако има следващ път. А за да няма следващ път или разговаряй с въпросните лелки, или направо при директорката. Не ги оставяй с впечатлението, че може да ти се качват на главата, бъди смела и им искай обяснение за поведението им най-вече заради децата.
Аз също не съм виждала лошо отношение към многодетните , нито от млади , нито от възрастни. Даже се радват, питат как се справяме и толкоз.

Теди, хайде наистина събота или неделя да се видим. Ако ще правим пак празник, а то е повече от желателно и най-вече желано, ще трябва време да се организират нещата. Аз ще дойда без децата, така че тези дето ще са с деца да кажат за място и час на среща.

При нас нещата с училището засега вървят. Вики ходи с голямо желание. Само ме притеснява, че седи сама на чина, не защото няма места, а не иска с никого да седи. Госпожата също го е забелязала. Не знам това за добро ли е , или не. Казах й, че е хубаво да си намери приятелка, с която да седи, но тя не иска. Не знам какво да правя - да я оставя ли засега така или да помоля госпожата да се намеси. Какво ще ме посъветвате?

Добре дошли cvete.di! Разкажете , покажете. Винаги се радваме на изпълнени с деца кадри. Hug

# 429
Наде, остави детето да свикне. То само ще си намери компания, не карай госпожата да й натрапва някого, защото може да има обратен ефект - например да намрази конкретното дете. Насила хубост не става. Засега тя смята чина за своя територия, когато опознае другите, сама ще реши кого да пусне в нея. Не се притеснявай много и не наблягай на тази тема. Вики не трябва да си мисли, че като седи сама на чина и още не се е сприятелила с никого, върши нещо нередно. Споко, децата сами се оправят много по-добре, отколкото ние си мислим.

А аз от вчера съм с още едно дете. Синът на една братовчедка е студент в София, първа година. Засега ще живее у нас. Момчетата се изкефиха много, а Поли реши, че има нова играчка и само за него пита. Сега си имам и студент.

Целувки и лека седмица.
 Laughing

# 430
  • Пловдив
Здравейте мили мамички,

Честито на порасналите дечица и техните родители!

И на мен ми се иска, когато ми ги говореха тези неща, да не ми пукаше... Ама боли от такова неразбиране... и най-вече наглост да те класифицират в "разни" категории...

Аз да ви кажа, че тази седмица съм в София и ако някой има свободно време за едно кафе Hug да праща телефон на ЛС  Hug по което и да е време.

Подвизавам се основно в кв. Стрелбище и Горна баня, но не ми пречи да отида до всяка точка на София.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 14:58 от click

# 431
  • София
 Момичета, ако можете в събота преди обяд да се видим някъде. Раде, тук ли ще си тогава? Звънни ми да се видим, моля.

Наде, и аз като Феичката, мисля че е добре да оставиш детето само да си реши кога и с кого да седи. Не я мисли, ще се справи.

Феичке, честит ти студент  Wink Дано да не за много дълго време при вас, че може да ви е доста трудно. Не е ли кандидатствал за общежитие?

# 432
Хей мили майчета здравейте! Напоследък нещо май никой няма време да пише.Явно всички сме заети още с започването на учебната година Grinning Мамите на първолаченца , пишете как се чувстват вашите сладурчета,свикнаха ли вече?
А за срещата поне на мен ми звучи прекрасно 24ти този месец следобяд.Защо ли? Embarassed Може би защото ще сме в София Grinning Надявам се разбирате чувството ми за хумор Praynig 
Нашия конкурс ще е на 24ти от 10.00часа в двореца на децата! Мен лично малко ми е притеснено защото не познаваме никой там и ще сме съвсем сами  Cry А няма и кой да ни подкрепя с аплодисменти newsm45 Та ако случайно някой от вас реши да гледа конкурса на живо,много ще се радвам да се запознаем Grinning Ние сме лесно откриваеми, първо сме с три деца и второ сме много шумни Joy Сега сериозно, не че горното не беше де Embarassed ама верно ми се иска да се запозная с всички ви на живо. Дано с Божията помощ скоро и това да стане.
И сега искам специално да благодаря на Тедивас! Теди, много ти благодарим, аз и цялото ми семейство  love001 Бог да ти връща за всичко. И извинявай ако( в което съм почти 100% сигурна) сме ти полазили по нервичките с нашето забавяне Hug
Е майчета пожелавам прекрасни дни на всички вас, много усмивки и радостни моменти! Бог да ви пази и помага!

# 433
  • София
Здравейте от още една Сиганка  Hug

Аз бях писала тук, когато чаках третото човече, а то вече е факт  Wink. Гледаме си се с него (едно от най-кротките бебчета на света) и бебехолизмът ми е напълно задоволен към момента. На таткото толкова му хареса, че вече се одумва за четвърто  hahaha Като ще е цигания, да е истинска  Wink

Пожелавам и аз на всички ученици една успешна година и отивам да кърмя бебчо.

До скоро  Hug

# 434
  • Canada
Здравейте от още една Сиганка  Hug

Аз бях писала тук, когато чаках третото човече, а то вече е факт  Wink. Гледаме си се с него (едно от най-кротките бебчета на света) и бебехолизмът ми е напълно задоволен към момента. На таткото толкова му хареса, че вече се одумва за четвърто  hahaha Като ще е цигания, да е истинска  Wink

Пожелавам и аз на всички ученици една успешна година и отивам да кърмя бебчо.

До скоро  Hug
  ехааааа... Много хубаво! Ей такива бебенца да се раждат по-често - здравички, кротички, добрички и т.н. Ами тъй де - ревливите всички ги можем... Laughing Да сте живи и здрави цялото семейство! Hug

Общи условия

Активация на акаунт